Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012


Στην… κόντρα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για την Λεωφόρο

Στην… κόντρα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για την Λεωφόρο
Ακόμα και μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, προκειμένου να «μπλοκάρουν» τις εξελίξεις και να μην περάσει ως έχει το νομοσχέδιο για το «Απόστολος Νικολαϊδης»!
Αποφασισμένοι να σκληρύνουν την στάση τους και, γιατί όχι, να φτάσουν ακόμα και στα… άκρα είναι στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αναφορικά με την υπόθεση της Λεωφόρου και την επικείμενη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου… Όπου άκρα, οι οποιεσδήποτε νομικές κινήσεις, χωρίς να αποκλείεται μέχρι και το ΣτΕ!
Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της «μάνας του λόχου» θέλουν να «μπλοκάρουν» τις εξελίξεις στη Διπλή Ανάπλαση, καθώς επί του παρόντος δεν έχουν αλλάξει ακόμα κάποια βασικά σημεία του νομοσχεδίου, όπως και επιθυμούν.
Ως γνωστόν, πρώτο σημείο διαφοράς δεν είναι άλλο από το θέμα της ιδιοκτησίας του «Απόστολος Νικολαϊδης», ενώ από... κοντά έρχεται και ο χρόνος παράδοσης της Λεωφόρου. Άλλωστε, για αυτό ακριβώς τον λόγο οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη απέστειλαν την περασμένη Παρασκευή πολυσέλιδο κείμενο στον ΟΡΣΑ με τις βασικές τους θέσεις για το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος...
«Θα τα πούμε στα δικαστήρια…»
Μάλιστα, για το όλο θέμα παραχώρησε δηλώσεις στην εφημερίδα «Καθημερινή» και το μέλος της επιτροπής γηπέδου του Ερασιτέχνη, Σταύρος Παναγιωτόπουλος. «Ο Δήμος Αθηναίων χωρίς να προσκομίσει τίτλους, ισχυρίστηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος ότι είναι ο ιδιοκτήτης της Λεωφόρου και μέσα σε μια ημέρα το υπουργείο έκανε δεκτή τη θέση του. Φυσικά και δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Αν τολμήσουν να βγάλουν οποιαδήποτε άδεια χωρίς εμάς, θα τα πούμε στα δικαστήρια», δήλωσε αρχικά.
Και πρόσθεσε: «Ο νόμος του 2011 αποσύνδεσε την κατασκευή του νέου γηπέδου από την τύχη της διπλής ανάπλασης. Όμως ο Ερασιτέχνης στηρίζεται οικονομικά από τη χρήση της Λεωφόρου και δεν μπορεί απλά να παραλάβει κάποιες εγκαταστάσεις στο Βοτανικό, τις οποίες κατόπιν δεν θα μπορεί να συντηρήσει. Θέλουμε η κατεδάφιση της Λεωφόρου να είναι άμεσα συναρτημένη με την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου.
Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία σύμβαση με το δήμο Αθηναϊων, πλην της αρχικής του 2006. Οι αρμόδιοι για το έργο στον Δήμο Αθηναϊων -και όχι ο ίδιος ο κ. Καμίνης- αποφεύγουν να μας συναντήσουν, με αποτέλεσμα να μην έχουμε εικόνα για το τι έχει συμφωνηθεί και πως το έργο θα προχωρήσει. Αν το Προεδρικό Διάταγμα προχωρήσει ως έχει τότε δεν μας αφήνουν άλλη λύση από το να προσφύγουμε στο ΣτΕ για να το ανατρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου