Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Αλαφούζος: «Θα πετύχουμε»«Θα πετύχουμε»
(Photo: Action Images)


Την πεποίθηση ότι η προσπάθεια της λαϊκής βάσης για την σωτηρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πετύχει εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. «Σεμνά και ταπεινά», το μήνυμα του γνωστού επιχειρηματία για τον τρόπο που θα προχωρήσει το τριφύλλι, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Βλάση Τσάκα και στον πρίγκιπα, Φεϊζαλ. «Αν υπάρχει πρίγκιπας, ας μας κάνει μια γραπτή πρόταση. Οι άνθρωποι της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο», τόνισε. 


Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου: 

Την πεποίθηση ότι η προσπάθεια της λαϊκής βάσης για την σωτηρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πετύχει εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. «Σεμνά και ταπεινά», το μήνυμα του γνωστού επιχειρηματία για τον τρόπο που θα προχωρήσει το τριφύλλι, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Βλάση Τσάκα και στον πρίγκιπα, Φεϊζαλ. «Αν υπάρχει πρίγκιπας, ας μας κάνει μια γραπτή πρόταση. Οι άνθρωποι της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο», τόνισε.


-Η αρχική του τοποθέτηση: 
«Ήρθαμε για να σας πούμε κάποια πράγματα και να απαντήσουμε σε τυχόν απορίες που έχετε. Θέλουμε να συντελέσουμε αρχικά στην διάσωση του Παναθηναϊκού. Θα ξεκινήσουμε με μια χρονολογική παράθεση. Η ιδέα αυτή ήταν εδώ και χρόνια, όταν το χειμώνα χειροτέρευσαν τα πράγματα καταλήξαμε ότι υπήρχε αδιέξοδο και ότι έπρεπε να γίνει αυτή η προσπάθεια.

Συζητήσαμε με τον Δημήτρη Γόντικα αι με άλλους Παναθηναϊκούς, κάναμε και μία έρευνα. Είδαμε ότι υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια οπαδοί και από αυτούς, ο σκληρός πυρήνας είναι 150.000, οι οποίοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν. Μετά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και έτσι στις 3 Μαϊου ανακοινώσαμε την ίδρυση μας. Στις 9 Μαϊου συστήθηκε διοίκηση στην ΠΑΕ και συμμετέχουμε πλέον στο ΔΣ.

Πριν λίγες μέρες, εγώ ως εκπρόσωπος του σωματείου υπέγραψα συμφωνητικό με την εταιρία Green Dream για να πάρουμε τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, ήταν το θέμα της αδειοδότησης και το αντιμετωπίσαμε, μαζεύοντας χρήματα για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ έως τις 31 Δεκεμβρίου».

-Για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού: 
«Από ότι ξέρω ο φάκελο είναι πληρέστατος. Ο Ολυμπιακός έχει έννομο συμφέρον γιατί αν προκριθεί ο Παναθηναϊκός θα χάσει χρήματα. Δεν θέλει ισχυρό τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός».

-Για τους στόχους της προσπάθειας της λαϊκής βάσης:
«Θαύματα μην περιμένετε. Οι μεταγραφές αφορούν την ΠΑΕ. Εγώ τώρα εκπροσωπώ το σωματείο, που είναι ο βασικός μέτοχος. Εμείς κάναμε παρέμβαση στα μετοχικά όταν είδαμε ότι υπήρχε κίνδυνος χρεωκοπίας. Βλέπετε τι γίνετε με άλλες ομάδες. Πρώτο μας μέλημα είναι η αδειοδότηση και η αντιμετώπιση των επειγόντων θεμάτων. Το κάναμε. Τώρα η ΠΑΕ αντιμετωπίζει το θέμα των παικτών. Δεν έχει τα μέσα που θα ήθελε να έχει, αλλά και το χρόνο. Ακόμα και τώρα ασχολείται με την επιβίωση και λιγότερο με τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας. Το σωματείο έχει διακηρύξει κάποιες αρχές που συμβαδίζουν με ην αρχή μιας νέας προσπάθειας αξιοπρεπούς. Αν πετύχουμε στην προσπάθειά μας ο Παναθηναϊκός θα έχει στα επόμενα χρόνια μέσα που δεν είναι μέχρι σήμερα οι ελληνικές ομάδες. Το πρώτο βήμα είναι η επιβίωση.

Η εξάρτηση που είχε έως τώρα από πλούσιους, δημιούργησε τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι στόχοι είναι σεμνοί. Φέτος θέλουμε ο Παναθηναϊκός να πάει καλά στο ΟΥΕΦΑ και να πάμε αξιοπρεπώς στο Πρωτάθλημα του χρόνου και από εκεί και πέρα να δημιουργηθεί μια αξιόμαχη ομάδα.

Δεν γνωρίζω τα δεδομένα άλλων ομάδων. Γνωρίζω τα δικά μας και τους οπαδούς μας. Υπάρχουν φίλοι που έχουν συνεισφέρει με πολλούς τρόπους και πετύχαμε τους αρχικούς μας στόχους. Δεν θέλω να κάνω κριτική, δεν γνωρίζω αλλωστε. Από τη δική μου εμπειρία, όταν κάτι γίνεται με σκέψη, σχέδιο, αλήθεια, πετυχαίνει. είμαστε συντηρητικοί και μετρημένοι, αλλά αισιοδοξούμε»

-Εάν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων εκτός της λαϊκής βάσης:


«Δεν ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες. Ξέρω ότι εμείς χρειαζόμαστε τουλάχιστον τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ να μπουν από τους μετόχους και το σωματείο, ώστε να καλύψουμε άνετα τις ανάγκες μας. Και με λιγότερα χρήματα, θα προσπαθήσουμε.
Οποιοσδήποτε φίλαθλος δεν μπορεί παρά να είναι ευγνώμων για τα όσα έκαναν οι μέτοχοι. Δεν είναι ίδιες οι εποχές. Είναι λάθος η παναθηναϊκή οικογένεια να στρέφεται εναντίον ενός ή του άλλου μετόχου. Το να κάνουμε κριτική στα λάθη για να μην τα επαναλάβουμε είναι ένα άλλο θέμα, αλλά αυτή η εσωστρέφεια που έχουμε να βρούμε εσωτερικούς εχθρούς είναι ο λόγος που φτάσαμε ως εδώ»

-Για το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα, Φεϊζάλ και για τον Βλάση Τσάκα;


«Χαίρομαι για την ερώτηση. Με διακατέχει απελπισία όταν συζητώ το θέμα. Μακάρι να βρεθεί ισχυρός επενδυτής. Όλα τα μέλη και εγώ, θα κάνουμε το παν να τον δούμε και τον διευκολύνουμε. Μου κάνει εντύπωση πως εμείς οι Παναθηναϊκοί, μετά από τόσο καιρό, ασχολούμαστε με τον κύριο Τσάκα και άλλους του συστήματος. Θέλω να μοιραστούμε κάποιες πληροφορίες. Ο κ. Τσάκας έχει 17 τελεσίδικες αποφάσεις, έχει 5 καταδίκες για δόλια αποδοχή, παραδοχή, έχει καταδίκη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, έχει 3 καταδίκες για παράνομες δραστηριότητες, καταδίκη και χρεωκοπία. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος έχει ταλαιπωρήσει τον κόσμο της ομάδας συνεχίζει να μας απασχολεί.

Για να κερδίσει χρήματα και να κερδίσει το δημόσιο ενδιαφέρον. Εγώ ως Γιάννης Αλαφούζος, με τον Βλάση Τσάκα και ανθρώπους επιπέδου του Τσάκα, δεν μιλάω. Αν θέλετε εσείς να μου πείτε έναν καλό λόγο για να μιλήσω μαζί του, σας περιμένω...
Η κυρία Μιχόπουλου έχει στενές επαγγελματικές σχέσεις με τον Αχιλλέα Μπέο. Είναι η δικηγόρος του στα στημένα. Μέχρι τότε δικηγόρος του ήταν ο Θανάσης Κανελλόπουλος., τέως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου. Μετά τα στημένα, ο Κανελλόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με κακουργηματικές ποινές για το ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, με διαιτητή τον Καλόπουλο. Δε ξέρω αν τον θυμάστε, εγώ πάντως τον θυμάμαι…

Ο αδερφός του, αντιεισαγγελέας, ήταν ο άνθρωπος που όφειλε να ερευνά τα στημένα. Δεν τα έκανε και παραιτήθηκε. Να μας απαντήσει η κυρία Μιχοπούλου ποια είναι η σχέση της με τον προκάτοχο της στην υπόθεση. Ο κύριος Μακρόπουλος είχε τονίσει ότι είχε διερευνήσει στην Πρεσβεία εάν περίμεναν άφιξη, ποτέ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. εν ξέρω τον μύθο. Αν υπάρχει Πρίγκιπας, ας μας κάνει μία γραπτή πρόταση. Οι άνθρωποι της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Τράπεζες, συμβούλους. Ακολουθείται μία διαδικασία που στον Παναθηναϊκό δεν ακολουθείται. Υπάρχει ένα αίολο χαρτί για κατάθεση 55 εκατομμυρίων ευρώ, όταν το ερευνήσαμε δεν είχαμε την παραμικρή ένδειξη ότι ήταν γνήσιο. Αυτά. Το έβγαλά από μέσα μου και ησύχασα».

-Για τα χρήματα που πιστεύει ότι μπορούν να συγκεντρωθούν: :


«Δεν έχουμε μπάτζετ στο μυαλό μας. Σε πρώτη φάση θέλουμε να μαζέψουμε 15 εκατομμύρια ευρώ. Είναι μικρό το ποσό αλλά κατανοούμε τις δύσκολιες συγκυρίες. Εγώ προσωπικά, θα το θεωρήσω δική μου αποτυχία εάν δεν συγκεντρώσουμε 20 εκατομμύρια ευρώ. Στις 2 Ιουλίου θα αρχίσει η διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός έχει και έσοδα. Τα αξιοποιούμε ώστε να τα βγάλουμε πέρα. Την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε να πάρουμε νομική υπόσταση. Την επόμενη Κυριακήμέσω εφημερίδων, θα μοιραστούν έντυπα για το πως μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει. Μετά θα γίνει και μία διαφημιστική καμπάνια».

-Για τη ΓΗΠΕΛ:

 
Η ΓΗΠΕΛ είναι ένα σύνθετο θέμα. Μπορεί κανείς να το δει σαν δυσεπίλυτο θέμα ή να το παρακάμψει και να προχωρήσει. Μελετώντας το φάκελο, αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες του Βγενόπουλου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως αν δεν το λύναμε, θα έκλεινε ο Παναθηναϊκός. Θα έπαιρνε το δρόμο της ΑΕΚ. Έχω μίλησει με τον Βγενόπουλο, που μου εξήγησε τις ανησυχίες του και με τον Βαρδινογιάννη. Εκτίμηση μου είναι πως το πρόβλημα είναι μικρότερο από την έκταση που πήρε.
Ο Βαρδινογιάννης θα αναλάβει τη ΓΗΠΕΛ και την αποζημίωση στον ΆΚΤΩΡ. Θα αναλάβω εγώ προσωπικά να το λύσω. Πρέπει να το λύσουμε επί τόπου. Η ΓΗΠΕΛ δεν μπορεί να είναι πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγήσει στο να πεθάνει.

-Για την ΑΜΚ:


«Σε μία ΑΜΚ προσφέρεται και έναντι το ποσό. Δεν έχουμε προσφορές. Όχι ότι έχουμε και δεν τις αρνηθούμε. Από τις 2 Ιουλίου ο απλός φίλαθλος μπορεί να πάρει μέρος μέσω του σωματείου. Σε εξέλιξη είναι η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου και μετά οποιοσδήποτε μπορεί να βάλει όσα χρήματα θέλει. Ας έρθει κάποιος να δώσει χρήματα στην ΠΑΕ και αυτή θα κάνει 2 και 3 τούμπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου