Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Δυστυχώς... Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς η διοίκηση και ο Σέρβος γνωστοποίησαν την απόφαση αυτή με κοινή τους ανακοίνωση!

«Εις το επανιδείν, Ζοτς»
«Εις το επανιδείν, Ζοτς»
Μετά από 13 χρόνια κοινής και απόλυτα πετυχημένης πορείας, οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς χωρίζουν...
Ο Σέρβος τεχνικός που άλλαξε την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού αποτελεί εδώ και λίγη ώρα παρελθόν από τον εξάστερο, με τους τίτλους τέλους να πέφτουν με τις ανακοινώσεις που ανέβηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Μια από την πλευρά της διοίκησης και μία από εκείνη του Σέρβου τεχνικού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

“Δεν λέμε «αντίο», αλλά «εις το επανιδείν»”

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας της με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μετά από δεκατρία χρόνια λαμπρής συνύπαρξης.
Η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον «κόουτς» για την άψογη, μεστή και ουσιώδη συνεργασία που υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από τους τίτλους που κατέκτησε η ομάδα μας.
Στο μυαλό και στην καρδιά μας θα υπάρχουν πάντα οι όμορφες στιγμές που ζήσαμε με τον Ομπράντοβιτς στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και σίγουρα το όνομά του θα γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού ως ένας από τους κύριους συντελεστές των μεγάλων επιτυχιών.
Όταν οι συνθήκες το φέρνουν έτσι και φεύγει ένας φίλος το «αντίο» φαντάζει δύσκολο. Αισθανόμαστε τον Ομπράντοβιτς σαν μέλος της οικογένειας μας και νιώθουμε πως στο μέλλον οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν. Για αυτό δεν του λέμε αντίο, αλλά «εις το επανιδείν φίλε».

Αναλυτικά η δήλωση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς
«Αγαπητοί μου Φίλοι
Όταν ήρθα τον Ιούνιο του 1999 στην Αθήνα για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, δεν μπορούσα ούτε να το φανταστώ ότι αυτή θα ήταν η ομάδα μου –η οικογένειά μου-το σπίτι μου, για 13 ολόκληρα χρόνια.
Αυτά τα 13 χρόνια, είχαμε πολλές όμορφες στιγμές, πολλούς πανηγυρισμούς, αλλά και δυσκολίες. Τα ζήσαμε έντονα, γιατί πάντα ήμασταν όλοι μαζί σαν μια μεγάλη και αληθινή οικογένεια.
Οι Αρχές που έχω από την οικογένειά μου, πάντα μου υπενθυμίζουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σέβεσαι τους ανθρώπους, αν θέλεις να σε σεβαστούν και αυτοί.  Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να τονίσω αυτή τη στιγμή.
Τρέφω μεγάλο σεβασμό προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία κατέστησε δυνατό με όλες της τις δυνάμεις, να είμαστε όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να χαιρετίσω με σεβασμό, όλους όσοι εργάζονται στην ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, όλα τα μέλη του προπονητικού τιμ, με τους οποίους είχα μια εκπληκτική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.  Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους φίλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, οι οποίοι ήταν ΠΑΝΤΑ-ΠΑΝΤΑ, μα ΠΑΝΤΑ μαζί μας, διότι χωρίς τη βοήθειά τους ποτέ δεν θα τα καταφέρναμε. Φυσικά ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ προς όλους τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα αυτά τα 13 χρόνια.
Όλοι μαζί, η Οικογένεια Γιαννακόπουλου, οι εργαζόμενοι στην ΚΑΕ, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες και οι φίλαθλοι τις ομάδας, καταφέραμε να κάνουμε τον μπασκετικό ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ένα μεγάλο κλαμπ  προς το οποίο τρέφει σεβασμό όλη η Ευρώπη.
Αυτή τη στιγμή πήρα μια ΠΟΛΥ-μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολη απόφαση για μένα, πως η συνεργασία όλων αυτών των ετών τελείωσε.
Πιστεύω πως ό,τι συμβαίνει σε μια οικογένεια πρέπει να μένει μέσα σε αυτή. Γιατί όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός «Τα εν οίκω, μη εν δήμω». Αναμφίβολα θεωρώ πως τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτή μου η απόφαση είναι η καλύτερη δυνατή για όλους.
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για 13 χρόνια ήταν η ΟΜΑΔΑ μου και το ΣΠΙΤΙ μου και αυτό θα μείνει έτσι σε όλη μου τη ζωή. Νιώθω και είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης όλους τους εκπροσώπους του γραπτού, τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού και ηλεκτρονικού Τύπου για την αγαστή συνεργασία μας.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κουμπάρο και άμεσο συνεργάτη μου Δημήτρη Ιτούδη για την εξαιρετική μας συνεργασία όλα αυτά τα 13 χρόνια.
Αθήνα 12/06/2012                                                                               
Ζέλικο Ομπράντοβιτς»
Δεν υπάρχει αντίο...
Με τη σημερινή εξέλιξη μπαίνει τέλος σε μια απολύτως πετυχημένη συνεργασία, η οποία εξελίχθηκε σε σχέση ζωής για τον Ζοτς και τον Παναθηναϊκό.
Αλλωστε, από το 1999 μέχρι σήμερα το... κοντέρ των τίτλων για τον Σέρβο τεχνικό και την παρουσία του στον πράσινο πάγκο σταμάτησε στα 5 Ευρωπαϊκά, 11 Πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα Ελλάδας...
Πλέον και σε ηλικία 52 ετών ο Ομπράντοβιτς ετοιμάζεται για νέες πολιτείες και ο Παναθηναϊκός προχωρά στην επόμενη ημέρα, με την εγγύηση της παρουσίας της οικογένειας Γιαννακόπουλου στη διοικητική και οικονομική ηγεσία και το πλάνο που υπάρχει για την έναρξη του χτισίματος της ομάδας της νέας εποχής. Με μοναδικό και άμεσο στόχο την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κατάκτηση όλων των τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Το όνομα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τα 13 μαγικά χρόνια που προσέφερε ο Σέρβος στον κόσμο του «τριφυλλιού» κατέχουν πλέον το δικό τους ξεχωριστό, μοναδικό κεφάλαιο στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
Ενα κεφάλαιο γραμμένο με χρυσά γράμματα.
Σε αυτή την κοινή διαδρομή των δύο πλευρών, δεν μπορεί κανένας να πει εύκολα το αντίο.
Εις το επανιδείν, Ζοτς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου