Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012


Αφιέρωμα: Το τμήμα ξιφασκίας του Παναθηναϊκού

Το Greenzone παραθέτει ένα σύντομο ιστορικό του οπλομαχικού τμήματος και κάνει την ανασκόπηση της αγωνιστικής χρονιάς που πέρασε...


Ο Παναθηναϊκός για 20 σχεδόν έτη αποτέλεσε την κορυφαία ομάδα οπλομαχίας και σίγουρα αυτή που έκανε το άθλημα μαζικότερο. Είναι χαρακτηριστικό πως τις 2 πρώτες χρονιές που λειτούργησε το τμήμα εγγράφηκαν περισσότεροι από 1100 αθλητές.

Greenzone αφιέρωμα: Ξιφασκία - Ανασκόπηση της χρονιάς


Μεγάλοι πρωταθλητές δόξασαν και τίμησαν το όνομα του συλλόγου, καθώς και το εθνόσημο σε διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες διακρίθηκαν. Σημαντικότεροι από αυτούς είναι οι αδελφοί Χατζησαράντου, οΑνδρέας Βγενόπουλος, οι ΝτουράκηςΙωαννίδηςΣκαρμούτσος.

Το τμήμα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και μέχρι πρόσφατα υπολειτουργούσε. Μόνο κάποιες σποραδικές επιτυχίες, συνήθως ατομικές, έδιναν μικρές ανάσες που χρειαζόταν απλώς για να επιβιώνει.

Από το 2009 και μετά ξεκινάει εντατική προσπάθεια από τον έφορο Δημήτρη Σύριο, τον προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη και τους βοηθούς του Λεωνίδα Κούκο και Σπυριδούλα Λιάλια. Με την αρωγή και τη στήριξη του προέδρου Αχιλλέα Μακρόπουλου το τμήμα θα φτάσει να έχει 17 αθλητές και αθλήτριες. Παράλληλα, εγκαινιάστηκαν οι ακαδημίες του τμήματος και σε συνδυασμό με την εξασφάλιση νέων αιθουσών προπόνησης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δημιουργήθηκε ένα φυτώριο με περισσότερα από 20 παιδιά, κάποια από τα οποία εκπροσώπησαν το Σύλλογο στο περιφερειακό πρωτάθλημα παμπαίδων μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Η ραγδαία ανάπτυξη του τμήματος δεν πέρασε απαρατήρητη. Κατά τη διάρκεια του 1ου Επιστημονικού Πολυσυνέδριου Ολικής Ασφαλιστικής Ποιότητας, το τμήμα ξιφασκίας βραβεύτηκε για την ταχεία ανάπτυξή του, την οργάνωσή του και φυσικά τις επιτυχίες του. Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του τμήματος κάτω από τη θύρα 2 του γηπέδου, έπαιξαν σίγουρα και αυτές σημαντικό ρόλο.

Με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών να αποτελεί την τελευταία βαθμολογούμενη εθνική διοργάνωση την τρέχουσα περίοδο, κάνουμε την αγωνιστική ανασκόπηση του τμήματος. Πλέον, με σύμμαχο το χρόνο αλλά και την προσπάθεια των ανθρώπων του σύντομα θα εκπλήξει ευχάριστα τους φίλους του Τριφυλλιού.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ομοσπονδίας στο ξίφος ασκήσεως από την Άννα Μπουρδάκου και η δεύτερη θέση στο ομαδικό της γυναικείας ομάδας στο ξίφος ασκήσεως ήταν οι δύο μεγαλύτερες επιτυχίες του τμήματος. Η παρουσία, βέβαια, όλων των αθλητών στα πανελλήνια πρωταθλήματα έφερε το σύλλογο στη 10η θέση της γενικής βαθμολογίας με 197 βαθμούς, με συνεισφορά μετά από πολύ καιρό και στις μικρές κατηγορίες. Το 2011 το τμήμα βρισκόταν στη 14η θέση με 112 βαθμούς.

Κλείνοντας την ανασκόπηση της μέχρι τώρα αθλητικής περιόδου να αναφέρουμε και το κοινωνικό προφίλ του τμήματος και του συλλόγου, καθώς η αίθουσα του προπονητηρίου του Παναθηναϊκού παρέχεται στηνεθνική ομάδα ξιφασκίας με αμαξίδιο, προπονητής της οποίας είναι ο τεχνικός του Τριφυλλιού Δημήτρης Κάζαγλης.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
32. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
6. ΚΟΥΜΠΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
7. ΑΓΟΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
8. ΜΙΜΙΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΠΑΘΗ ΑΝΔΡΩΝ
15. ΚΟΥΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΝΔΡΩΝ
31.ΝΤΑΡΖΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
35 ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ ΑΝΝΑ
7. ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ ΝΕΦΕΛΗ
8. ΜΠΑΡΛΑΟΥΡΑ ΝΕΦΕΛΗ
20. ΦΡΑΓΚΙΔΗ ΜΑΡΙΝΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
47. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
65. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
10. ΚΟΥΜΠΑΝΗ ΒΑΣΩ
17. ΑΓΟΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
22. ΜΙΜΙΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
29. ΚΑΝΑΚΗ ΔΑΦΝΗ

ΣΠΑΘΗ ΑΝΔΡΩΝ
9. ΚΟΥΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
24. ΛΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
26. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
27  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΝΔΡΩΝ
21. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
22. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΟΜΑΔΙΚΟ 2η θεση ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
2. ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ ΑΝΝΑ
5. ΜΠΑΡΛΑΟΥΡΑ ΝΕΦΕΛΗ
8. ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ ΝΕΦΕΛΗ

ACHAEAN GENERATION


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greenzone.gr/2012/06/ksifaskia-2012.html#ixzz1x7qvWrUK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου