Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012


Φωτογραφία της ημέρας: Ο Παναθηναϊκός πρώτος και στην κολύμβηση

Το Greenzone εγκαινιάζει τη στήλη «φωτογραφία της ημέρας». Πεποίθηση των διαχειριστών της ιστοσελίδας είναι πως για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ζήσει ένα καλύτερο «αύριο» πρέπει να παραμείνει ζωντανό το ένδοξο «χθες».
Το 1952 είναι η πρώτη -μεταπολεμικά- φορά που ο Παναθηναϊκός κατακτά τον πανελλήνιο τίτλο στην κολύμβηση (μετά τον πρώτο τίτλο στη διοργάνωση του 1944) και οι φίλαθλοι του το πανηγυρίζουν δεόντως.
Θα είναι η απαρχή μίας επταετούς κυριαρχίας του Τριφυλλιού στις πισίνες, μέχρι να σπάσει το σερί το 1959 ο Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου. Το 1963 ο ΠΑΟ θα ξαναπάρει τα σκήπτρα για να τα παραδώσει οριστικά το 1968, χρονιά στην οποία κατακτήθηκε ο τελευταίος πανελλήνιος τίτλος του τμήματος σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.
Σαράντα τέσσερα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα στην κολύμβηση είναι πολλά για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Και η παρουσία μόνο ΕΝΟΣ αθλητή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα OPEN κατηγορίας 2012, του Ρωμανού Αλυφαντή, αποτελεί κηλίδα στην υπεραιωνόβια ιστορία του Συλλόγου του Μεγάλου…
Πηγή: greenzone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου