Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012


ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓOΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 
«Σκληρή δουλειά για χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας» Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς,
ενώ τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επρόκειτο να γίνουν γνωστά αργότερα εντός της ημέρας και πιθανότατα θα ορκιστούν την Πέμπτη.
Η ορκωμοσία του κ. Σαμαρά έγινε στο προεδρικό μέγαρο λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ότι συμφωνήθηκε η συγκρότηση κυβέρνησης με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Όπως αποκάλυψε νωρίτερα την Τετάρτη, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, η νέα κυβέρνηση θα περιλαμβάνει 16 υπουργούς (συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου που θα αναλάβει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο θα ανασυσταθεί) και 12 υφυπουργούς, θεωρώντας ότι αρκούν για να σχηματιστεί ένα λειτουργικό κυβερνητικό σχήμα.
Ως ΠΑΣΟΚ, προσέθεσε, «θα παρακολουθούμε, θα συνδιαμορφώνουμε και θα στηρίζουμε διαρκώς την πολιτική και τη λειτουργία της κυβέρνησης». Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος δεν αποκάλυψε αν υπάρχει συμφωνία για το βίο αυτής της κυβέρνησης.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Σαμαράς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων από τον απερχόμενο υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.
Προσερχόμενος στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη αρραγούς εθνικής ενότητας, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει από τους υπουργούς που θα πλαισιώσουν την κυβέρνησή του, να εργαστούν σκληρά, ώστε να δοθεί χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου