Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Τ Η Σ   ΕΣΟΑ

Προβολή esoa_flog...png σε παρουσίαση 
12/7/2012
          Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
          Αγαπητά Μέλη του Δ.Σ και της Ένωσής μας

          Πριν από ελάχιστες ημέρες πληροφοριακό δελτίο της WOA, με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Anthony Ledgard, γνώρισε σε όλα τα διεθνή μέλη της ότι το παραδοσιακό «Reunion Center» θα λειτουργήσει και στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο περίφημο Wellington Barracks που βρίσκεται ως έγγιστα του γνωστού Ανάκτορου ανά τον κόσμο με την ονομασία «Buckingham Palace».
          Τα στοιχεία αυτά παρέχονται καθώς οποιοσδήποτε νέος ή παλαίμαχος Olympian έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο «Reunion Center».  
          Στα πλαίσια του Ολυμπιακού Έτους 2012, αλλά και της συμπλήρωσης 25 ετών από ιδρύσεως της ΕΣΟΑ, θα πραγματοποιηθεί στο «Reunion Center» μια μικρή παρουσίαση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων και στοιχείων Ελληνικών Ολυμπιακών επιτυχιών, που  επιμελήθηκε ο Διονύσης Λιβέρης, ο οποίος και αναχωρεί για το Λονδίνο στις 25/7/2012.
          Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται:
  • Το Μετάλλιο της νίκης του Σπύρου Λούη στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο του 1896 με πλήρη επεξηγηματική λεζάντα στην αγγλική γλώσσα.
  • Δυο Μετάλλια του Κωνσταντίνου Τσικλητήρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1908 και 1912.
  • Το Χρυσό Μετάλλιο της νίκης μας στην Ιστιοπλοΐα το 1960 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης (η Ιστιοπλοΐα τελέσθηκε στη Νάπολη) στην κατηγορία Ντράγκον.
  • Δυο μοναδικά διπλώματα διακρίσεων και επιτυχιών του Olympian ιδρυτού μας Γεωργίου Βήχου από τα έτη 1935 και 1946.
Όλα τα παραπάνω είναι πιστά αντίγραφα, ενώ θα εκτεθούν και οι εξής 2 Συλλογές σε γνήσια πρωτότυπα.
·         Συλλογή Ελληνικών Ολυμπιακών Γραμματοσήμων.
·         Συλλογή διεθνών Ολυμπιακών Νομισμάτων.
Συνετέλεσαν ή γενικά συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της προσπάθειας αυτής και οι εξής σε χρονολογική σειρά: Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λοϊζος, ο Πρόεδρός μας Γεώργιος Ανδρεάδης και η σύζυγός του Άννα Ανδρεάδη, ο Αντιπρόεδρός μας Γιώργος Ζαΐμης. Το μέλος του Δ.Σ Ανδρέας Βγενόπουλος, η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου (κόρη του αείμνηστου Γ. Βήχου) και βεβαίως ο δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ Διονύσης Λιβέρης.
Η ΕΣΟΑ επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη συγκέντρωση αυτών των τόσο σημαντικών στοιχείων, ενώ είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι τα ανωτέρω θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, εκτός δε από την παράλληλη προσπάθεια να εμπλουτισθούν, θα παραμείνουν κάτω από την φροντίδα της ΕΣΟΑ.
Με Ολυμπιακούς Χαιρετισμούς
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου