Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Καμάρας: «Η μοναδική λύση που υπήρχε…»

Ως την καλύτερη απάντηση στη δυσπιστία που πιθανώς να υπήρχε σχετικά με την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» χαρακτήρισε τη σημερινή (18/07) μεταβίβαση των μετοχών στο Σωματείο από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Αριστείδης Καμάρας.
Πλέον το 54% ανήκει στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που ορίζει τις τύχες του συλλόγου», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» και εκ των ιδρυτικών στελεχών του εγχειρήματος στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», συμπληρώνοντας: «Σημαντικά τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται».
Αναλυτικά όσα είπε ο Αριστείδης Καμάρας:
-Για την ίδρυση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας: «Είναι η μοναδική λύση που υπήρχε. Ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει σε ένα αδιέξοδο κι έπρεπε να βρεθεί μία λύση. Η ομάδα κινδύνευε να μείνει έξω από την Ευρώπη και να μη δημιουργήσει μία στοιχειώδη ομάδα. Αυτή δεν ήταν άλλη από την πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου και μίας ομάδας ανθρώπων, ώστε να αξιοποιηθεί η πρόταση που είχε γίνει από το σύνδεσμο παλαιμάχων από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τη Green Team, ώστε να περάσει το πλειοψηφικό πακέτο στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Είχαν αποβεί τελείως άκαρπες οι λύσεις που είχαν προταθεί και δεν είχαν κανένα περιεχόμενο τα ξένα-αραβικής προέλευσης-κεφάλαια. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία δεν είναι μια λύση που προέκυψε από την έμπνευση ορισμένων ανθρώπων, αλλά συμβαίνει σε πολύ μεγάλες ομάδες. Το ίδιο κάνουν πολλοί σύλλογοι στην Bundesliga, ενώ στην Ισπανία ομάδες σαν τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα λειτουργούν με μέλη».
-Για την προεργασία για τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας: «Δεν έγινε το εγχείρημα αυτό από μία μέρα στην άλλη, αλλά είχε προηγηθεί μία μελέτη με κάποια σημαντικά πορίσματα. Αποδεικνύεται πως μπορεί ένα τέτοιο εγχείρημα να φέρει αποτελέσματα, παρά τις ασφυκτικές συνθήκες που διάγει ο ελληνικός λαός, την απομάκρυνση του κόσμου από το ποδόσφαιρο με τη βία ή τα προβλήματα της διαιτησίας».
-Για τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου: «Θεωρώ ικανοποιητικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και τα επιτεύγματα. Από το μηδέν έγινε δυνατό ο Παναθηναϊκός να αδειοδοτηθεί, να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να δημιουργεί πλέον μία ομάδα με καλούς ξένους αλλά προπαντός με ελληνικά νιάτα. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία έβγαλε τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο. Τι θα γίνει στη συνέχεια, θα το δούμε».
-Για τη σημασία της σημερινής μεταβίβασης των μετοχών: «Υπήρχε αρχικά μία δυσπιστία ακόμη και από ανθρώπους πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Σήμερα δόθηκε μία αποφασιστική απάντηση σε αυτόν τον ανασχετικό παράγοντα. Γι’ αυτό επιλέξαμε να γίνει αυτή η εκδήλωση. Δεν είχαμε ανάγκη τις φωτογραφίες, αλλά να δείξουμε στον κόσμο πως η μεταβίβαση έγινε πραγματικότητα και αυτό το 54% έχει πλέον κάτοχο την Παναθηναϊκή Συμμαχία, δηλαδή τον κόσμο του Παναθηναϊκού που μπορεί πλέον να ορίσει τις τύχες του συλλόγου. Στόχος μας είναι να περάσει η ΠΑΕ σε όσο το δυνατόν σε περισσότερα χέρια φιλάθλων της ομάδας».
-Για τους επόμενους στόχους της Παναθηναϊκής Συμμαχίας: «Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Μας ενδιαφέρει πολύ ο ελληνικός της διασποράς. Είναι συγκινητικά τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το εξωτερικό και από περιοχές που υπάρχουν πολύ καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Πιστεύω πως θα υπάρξει πιο έντονη στήριξη. Ο κόσμος θα πάρει στα χέρια του τον Παναθηναϊκό, θα τον προστατεύσει και θα επαναφέρει ένα νέο ήθος. Αυτή είναι η ελπίδα και η προσδοκία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου