Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012


ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Άγνωστη η Μάδεργουελ ή ο Παναθηναϊκός;

Από τον ΑΓΓΕΛΟ ΜΕΝΔΡΙΝΟ
Συνήθως οι κληρώσεις των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων προσφέρονται για παντός είδους αναλύσεις. Ο καθένας λέει ο κοντό του και το μακρύ του. Όλες οι αναλύσεις φυσικά παύουν να ισχύουν μέχρι να αρχίσει το ματς. Τότε συνήθως οι «ειδικοί» διαψεύδονται και το ρίχνουν στο… τσάμπιο που στη δημοσιογραφική γλώσσα εκφράζεται με την εξαιρετικά πρωτότυπη διαπίστωση «αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου!»
Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μάδεργουελ έχω διαβάσει ένα σωρό γνώμες και απόψεις. Οι περισσότερες προσπαθούν να φωτίσουν τα φοβερά και τρομερά «μυστικά» των Σκωτσέζων για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός μόνο με αυτοκτονία, που είναι και της… μόδας, μπορεί να αποκλειστεί.
Όλοι στέκονται στην αντίπαλο και κανείς δεν στέκεται στον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Μα από το ζευγάρι που έβγαλε η κληρωτίδα στη Νιόν ο πραγματικά άγνωστος είναι ο Παναθηναϊκός. Κανείς δεν έχει εικόνα της ομάδας έτσι όπως θα είναι σε λίγες μέρες που θα κληθεί να δώσει τον πρώτο του επίσημο αγώνα.
Οι «πράσινοι» χάνουν παίκτες, αγοράζουν άλλους, αλλά ακόμα κι αν αυτοί που έρχονται είναι τόσο καλοί όσο παρουσιάζονται είναι δύσκολο να μπουν στο πνεύμα της ομάδας. Μιας ομάδας που έχει χάσει τα βασικά της στελέχη και συνεχίζει να μη ξέρει τι θα γίνει με τον ποιοτικότερο παίκτη που του απέμεινε, τον Λέτο.
«Παναθηναϊκός αυτός ο άγνωστος» είναι ο πραγματικός τίτλος της ομάδας. Η διαπίστωση δεν έχει να κάνει με τις προσπάθειες της διοίκησης, τη συσπείρωση που παρουσιάζει η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και όλα τα σχετικά. Δυστυχώς έχει να κάνει με κάποια ουσιαστικότερα πράγματα όπως το μπάτζετ της νέας χρονιάς, τα περιθώρια οικονομικών χειρισμών και το σημαντικότερο το χρόνο έλευσης των ποδοσφαιριστών.
‘Όταν κρατάς «μικρό καλάθι» στη μεταγραφική αγορά, όταν προσπαθείς να… κουρέψεις σύριζα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα.
Ακόμα και στα ρεπορτάζ για πρώτη φορά από συστάσεως ΠΑΕ έμφαση στη πιθανή πρόκριση δεν δίνεται στον αγωνιστικό τομέα, ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός πρέπει να προκριθεί γιατί αυτό λέει η ιστορία του, αλλά στο οικονομικό μέρος. Τα 5 εκ. ευρώ που είναι τα προσδοκώμενα έσοδα είναι το… ζουμί. Τα χρήματα αυτά λείπουν από το ταμείο. «Ας έρθουν πρώτα αυτά κι έπειτα βλέπουμε για πορείας και τα σχετικά» είναι ο νόημα όσων γράφονται. Κι αυτά που γράφονται φυσικά βγαίνουν από τη… περιρρέουσα ατμόσφαιρα κι όχι από το μυαλό των ρεπόρτερ.http://www.pamesports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου