Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ


PAOemblem.svg


του Γιώργου Λιβέρη
Η εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού στην Ολυμπιακή Αποστολή του Λονδίνου, ίσως είναι η μικρότερη από κάθε προηγούμενη Ελληνική Αποστολή, καθώς αποτελείται από 3 αθλητές και ένα προπονητή. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα στους 26 Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν τελεσθεί οι αθλητές του Παναθηναϊκού ήσαν συνολικά 128 από τους οποίους 78 εν ζωή.
          Οι 3 αθλητές του Παναθηναϊκού είναι οι εξής:
          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ: Μαραθωνοδρόμος με πρόσφατη επίδοση 2 ώρες 17.12.00. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και είναι παντρεμένος με 2 παιδιά. Για το αγώνισμά του είναι ψηλός (1.76) αλλά όχι τόσο βαρύς, μόλις 61 κιλά. Εργάζεται στην Δημοτική Αστυνομία. Το 2003 στο Παρίσι σημείωσε επίδοση 2 ώρες 13.53.0 που είναι η καλύτερή του, αλλά και αυτή εάν την επαναλάβει δεν θα μπορέσει να περιληφθεί μεταξύ των καλυτέρων καθώς οι χρόνοι είναι μικρότεροι των 2 ωρών 10.
          ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ: Ο βετεράνος του Πόλο και των 4 (προηγουμένων) συμμετοχών. Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και άρχισε τις συμμετοχές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996. Προηγούμενα είχε συμμετοχές σε Παγκόσμια Εφήβων, Ανδρών κ.λ.π. Η μεγαλύτερή του διάκριση είναι η 3η θέση στο Παγκόσμιο το 2005 και η 4η θέση στους Ολυμπιακούς το 2004. Ήδη στο άθλημα έχει εισαγάγει και τον κατά 8 χρόνια μικρότερο αδελφό του Χρήστο.
          ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ: Παρ’ όλον ότι μετέχει για 2η φορά σε Ολυμπιακή Αποστολή δεν είναι τόσο νέος, στην ηλικία αφού γεννήθηκε το 1975, στα Γιάννενα. Είναι όμως τεράστιος με ανάστημα 1.93 και 107 κ., γεγονός που τον κάνει ακαταμάχητο. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί και οι κυριότερες διακρίσεις του στο παρελθόν υπήρξαν η 6η θέση στο Παγκόσμιο το 2007 και η 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1999.
          Στην Αποστολή μετέχει και ο Δημήτρης Κυτέας προπονητής του επικοντιστή μας Κώστα Φιλιππίδη, που με 5.75 ατομικό ρεκόρ διεκδικεί μια καλή θέση στο Λονδίνο. Ο Κυτέας έχει καλύτερη επίδοση στο Επί Κοντώ 5.32 από το Βουκουρέστι το 1975, όταν κατέκτησε την πρώτη θέση στους Βαλκανικούς Αγώνες. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετείχε το 1976 στο Μόντρεαλ.
          Ίσως εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι γενικά οι Σύλλογοι του κέντρου παρουσιάζουν μια συρρικνωμένη παρουσία στην Ολυμπιακή Αποστολή, καθώς οι Σύλλογοι της περιφέρειας κρατούν στους κόλπους τους τα ταλέντα που αναδεικνύουν. Ως παράδειγμα να αναφέρουμε μερικά από αυτά τα Σωματεία που μετέχουν με έναν ή περισσότερους αθλητές:
          Φίλιππος Αμυνταίου, Βάρδας Χανίων, Γ.Ο Κέρκυρας, Ν.Ο Ιωαννίνων, Ολυμπιάδα Κομοτινής, Ν.Ο Χίου, Σητειακός Α.Ο, Δωδώνη Ιωαννίνων, Μεσσηνιακός, ΝΑΟ Μυκόνου, Α.Ο Διαγόρας, Ν.Ο Ηγουμενίτσας, ΚΑΟ Τρίπολης, Φ.Ο Αριδαίας, ΓΕ Λάρισας, ΠΟΥ Κάστο, Σ.Ο Ελευσίνας, Πολυνείκης, Νικηφόρος Ανατολής, Υπερίων Τούμπας κ.λ.π. κ.λ.π. 
http://palaimaxoipao1908.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου