Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012


Μια Μάδεργουελ σώζει τον Παναθηναϊκό!

Μια Μάδεργουελ σώζει τον Παναθηναϊκό!
Καλύτερη κλήρωση δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Παναθηναϊκός, καθώς η απειρία και η δυναμικότητα της Μάδεργουελ τού δίνουν τη δυνατότητα να βάλει στα ταμεία του 5,2 εκ. ευρώ και να διεκδικήσει πολύ περισσότερα που θα τον βοηθήσουν να επιστρέψει σε φυσιολογικότερα - για το βεληνεκές του - επίπεδα.
Σε πρώτη φάση, λοιπόν, οι «πράσινοι» θα εξασφαλίσουν 2,2 εκ. ευρώ σε περίπτωση που προκριθούν εις βάρος της ομάδας του Λάναρκσαϊρ και αγωνιστούν στα play offs του Champions League. Δεν «προσφέρουν» μόνο αυτά οι άπειροι Σκοτσέζοι, καθώς ακόμα και αν οι «πράσινοι» δεν μπορέσουν να ξεπεράσουν το επόμενο εμπόδιο απέναντι σε σαφέστατα πιο δύσκολο αντίπαλο, ώστε να μπουν στους ομίλους, θα έχουν σίγουρα άλλα 3 εκ. ευρώ από τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.
Δεν συζητάμε για τι οικονομική «ένεση» μιλάμε αν προκύψει ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Σε αυτή την περίπτωση, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην και μέχρι και ο Σισέ επιστρέφει με κανονική μεταγραφή! Γιατί πολύ απλά, εκτός από τα χρήματα που αντιστοιχούν στο market pool και που στην περίπτωση της χώρας μας είναι 14,6 εκ. ευρώ (άρα 7,3 για τους «πράσινους»), προσθέστε άλλα 7,2 που προσφέρει η UEFA σε κάθε ομάδα που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη φάση. Τα 3,9 εκ. αφορούν στο participation bonus και τα 3,3 στο match bonus (550.000 ευρώ ανά αγώνα απλά και μόνο επειδή κατεβαίνεις να παίξεις...).
Το να μιλήσουμε για έξτρα κέρδη ίσως είναι... απληστία τη δεδομένη στιγμή, καθώς η βαλίτσα μπορεί να φτάσει πολύ μακριά. Για την ιστορία ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε νίκη στη φάση των ομίλων λαμβάνεις 800.000 ευρώ και για κάθε ισοπαλία 400.000 ευρώ... Έρχεται και δεύτερος Σισέ δηλαδή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου