Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Εντυσαν με υποσχέσεις την αποστολή .Υποσχέσεις για διακρίσεις αλλά και για επαναφορά των προνομίων στους αθλητές είχε η παρουσίαση του αθλητικού εξοπλισμού της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε ότι οι αδικίες σε βάρος των πρωταθλητών θα αποκατασταθούνAΘΛHTIΣMOΣHμερομηνία δημοσίευσης: 05-07-12
Εντυσαν με... υποσχέσεις την αποστολή
Σπυριδουλα Σπανεα

Υποσχέσεις για διακρίσεις αλλά και για επαναφορά των προνομίων στους αθλητές είχε η παρουσίαση του αθλητικού εξοπλισμού της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε ότι οι αδικίες σε βάρος των πρωταθλητών θα αποκατασταθούν ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, τόνισε ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να είναι μικρότερη από το Πεκίνο αλλά οι διακρίσεις θα είναι περισσότερες.
«Θα βελτιωθούν τα κίνητρα για την εισαγωγή των αθλητών στα Πανεπιστήμια. 
Δεν θέλουμε αμόρφωτους αθλητές. Ο προϋπολογισμός για τον αθλητισμό είναι 0,02. Αυτό είναι τραγικό. Στο μέλλον θα χρειαστεί να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα για την υγεία», υπογράμμισε ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με την επαναφορά των προνομίων στους Ελληνες αθλητές και χαρακτήρισε άδικο τον νόμο που ανάγκασε ορισμένους πρωταθλητές να αντιμετωπίσουν το δίλημμα δουλειά ή πρωταθλητισμός και τους οδήγησε να παίρνουν άδειες άνευ αποδοχών για να προετοιμαστούν για τους αγώνες. 
Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, παρά τα οικονομικά προβλήματα, έχουν προκριθεί 106 αθλητές και αθλήτριες. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί εάν προκριθεί η εθνική μπάσκετ, ενώ «εισιτήρια» διεκδικούν και αθλητές του στίβου. «Τα καταφέραμε επειδή είχαμε πίστη στον στόχο μας και την αμέριστη συμπαράσταση των χορηγών και των υποστηρικτών μας, που επέλεξαν, παρά την οικονομική συγκυρία, να ενισχύσουν τον ελληνικό αθλητισμό. Πιστεύω ότι οι αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς θα κάνουν υπερήφανους τους Ελληνες. Καταρχήν, με το ήθος και το αγωνιστικό τους πνεύμα, και κατόπιν, με τις διακρίσεις που θα επιτύχουν και θα προσφέρουν τη χαρά, την ελπίδα και την εθνική ανάταση που τόσο χρειάζεται ο ελληνισμός που δοκιμάζεται σκληρά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.
Στα προβλήματα αλλά και στο αίσιο τέλος της προσπάθειας αναφέρθηκε και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος: «Αντιμετωπίσαμε τραγικά πράγματα. Η προετοιμασία των αθλητών έγινε με στερήσεις και με ελάχιστη ενίσχυση της Πολιτείας. Στο Ολυμπιακό Χωριό, οι αθλητές μας δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην πάνε οι κόποι τους χαμένοι».
Σε ρόλο... μοντέλου για την παρουσίαση των επίσημων ολυμπιακών εμφανίσεων, οι οποίες είναι χορηγία μεγάλης αθλητικής εταιρείας, βρέθηκαν οι αθλητές: Δέσπ. Σολωμού και Ευαγγ. Πλατανιώτη (συγχρ. κολύμβηση), Αννα Αγραφιώτη (ιστιοπλοΐα), Ν. Πανέτα (τριπλούν), Μαρ. Λυμπερτά (κολύμβηση), Ν. Δεληγιάννης (πόλο), Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπόδια), Χρήστος Βολικάκης (ποδηλασία), Κριστέλ Βουρνά (κολύμβηση), Β. Μιλλούση (ενόργανη), Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη (μπιτς βόλεϊ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Χρ. Τσακμάκης (κανό) και ο Γιώργος Αφρουδάκης (πόλο), ο οποίος θα πάρει μέρος για 5η φορά σε Ολυμπιακούς ενώ, όπως είπε, σκέπτεται να συνεχίσει μέχρι και το 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου