Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Ζητούν μόνο το αυτονόητοΒΟΛΕΣ


Ζητούν μόνο το αυτονόητο
Tου Ν. Α. Κωνσταντοπουλου

Ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος το είπε χωρίς γκρίνια και μελοδραματισμούς. «Χρειαζόμαστε τη στήριξη της Πολιτείας. Δεν ζητούμε ελεημοσύνη. Να μπορούν να γυμνάζονται τα Ελληνόπουλα θέλουμε. Και έτσι θα αναδειχθούν και πρωταθλητές», τόνισε ο εθνικός προπονητής του στίβου μετά την επιτυχή εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στο πρωτάθλημα Ευρώπης.
«Ζητάω πολλά; Ζητάς ομόλογα ΕΤΒΑ», έλεγε μια διαφήμιση την εποχή που η τηλεόραση ήταν ασπρόμαυρη. Οι άνθρωποι του αθλητισμού, όμως, δεν ζητούν πολλά. Ούτε... ομόλογα ΕΤΒΑ. Ζητούν το αυτονόητο. Να δοθούν σε όλα τα παιδιά που κατοικούν σε αυτή τη χώρα οι δυνατότητες να αθλούνται. Οχι για να γίνουν πρωταθλητές. Αλλά για ν αποκομίσουν τα οφέλη που έχει κάποιος όταν κάνει αθλητισμό. Σωματικά και ψυχικά. Αν μέσω αυτού αναδειχθούν και ταλέντα, τα οποία θα έχουν την διάθεση να κάνουν πρωταθλητισμό και υπάρχουν και οι σωστοί προπονητές, οι ικανοί να τα οδηγήσουν ψηλά, ακόμη καλύτερα.
Πρωταρχικό, όμως, για εμάς είναι τα παιδιά –και όλοι οι άνθρωποι– να ασκούνται και σωματικά. Ισως είναι λίγο υπερβολικό, αλλά θα επαναλάβουμε το γνωστό, «όπου ανοίγει ένα γυμναστήριο, κλείνει ένα νοσοκομείο». Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά της Ελλάδος είναι ίσως τα πλέον παχύσαρκα της Ευρώπης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου