Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

H ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΕ… ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ


H ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΕ… ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

Ο «αιώνια πιστός» στον Παναθηναϊκό Γιώργος Σπανουδάκης αναλύει στην ιστοσελίδα aioniapistos τους κινδύνους που διατρέχει το Τριφύλλι και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!
Ο επί σειρά ετών ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ και ΕΞΕΔΡΑ, Γιώργος Σπανουδάκης, γράφει στο aioniapistos.gr για τους τεράστιους κινδύνους που διατρέχει ο Παναθηναϊκός σχετικά με το «γηπεδικό» και εξηγεί πώς φτάσαμε στο σήμερα…
Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα του γηπέδου έχει κουράσει. Κάποτε η λέξη γήπεδο προκαλούσε φρενήτιδα ενθουσιασμού στους φίλους του Τριφυλλιού και ιερή «αφοσίωση» στα ΜΜΕ! Σήμερα οι φίλοι του Τριφυλλιού στην καλύτερη το θεωρούν ένα όνειρο θερινής νυκτός, ενώ τα ΜΜΕ είτε δεν ασχολούνται, είτε προμοτάρουν τα «συμφέροντα» λόγω «προσωπικών» εγκλωβισμών.
Μετά από αρκετά χρόνια έχω αντιληφθεί ότι στην πλειοψηφία τους, ακόμη και οι δημοσιογράφοι που είναι επιφορτισμένοι με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, αγνοούν βασικά δεδομένα όλης αυτής της σαπουνόπερας.
Ενδεχομένως πάνω σε αυτό να πάτησαν και εξακολουθούν να πατάνε όσοι εξακολουθούν να λένε ότι η υπόθεση της Διπλής Ανάπλασης είναι «ζωντανή».
Για παράδειγμα χθες προέκυψε η είδηση ότι εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη της Διπλής Ανάπλασης και υπήρξαν αναφορές ότι… ανοίγει ο δρόμος για το γήπεδο του Παναθηναϊκού!
Είναι φανερό ότι υπάρχει πλήρη άγνοια της κατάστασης και το κακό για τον Παναθηναϊκό, τόσο σε επίπεδο ΠΑΕ όσο και σε επίπεδο Ερασιτέχνη, είναι ότι όταν αντιληφθούν τι πάει να συμβεί, θα είναι πολύ αργά για δάκρυα.
Ας προσπαθήσουμε να κωδικοποιήσουμε τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα:
1) Το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης έχει μπλοκάρει σε δύο παραμέτρους:
α) Το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλόκαρε το εμπορικό του Βωβού λόγω των συντελεστών δόμησης και ο Βωβός με την σειρά του δεν επιτρέπει σε κανέναν να χτίσει στην έκταση που παραχώρησε στον Δήμο Αθηναίων για να κατασκευαστεί το γήπεδο! Το ποδοσφαιρικό γήπεδο.
Τώρα για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός έχει μπλέξει με τον Βωβό, ρωτήστε την… ΓΗΠΕΛ, που επί χρόνια μάς έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση ο κατασκευαστής με το γήπεδο;
2) Το δεύτερο πρόβλημα είναι φυσικά η χρηματοδότηση του έργου. Ο Παναθηναϊκός, για την ακρίβεια η ΓΗΠΕΛ δεν είχε καταφέρει να βρει χρηματοδότες προ ΔΝΤ, φανταστείτε τώρα…
No money no honey… (σε ελεύθερη μετάφραση: Χωρίς χρήματα δεν υπάρχει γήπεδο…).
Κάπου εκεί έχει σταματήσει όλο το έργο, μέχρι την στιγμή που ο απερχόμενος υφυπουργός ΥΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθήνας Γιώργο Καμίνη (ναι το ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας) αποφάσισαν εσπευσμένα να προχωρήσουν στο… PLAN Β!
To οποίο τι προβλέπει;
1) Γκρέμισμα της Λεωφόρου
2) Κατασκευή των (λειψών) εγκατστάσεων του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό
3) Αλλά πάνω απ” όλα (!!!) ολοκλήρωση του εμπορικού του Βωβού
Όσο και εάν ψάχνεται δεν μου διέφυγε. Στο πλάνο (Προεδρικό Διάταγμα το λένε επισήμως…) δεν προβλέπεται ποδοσφαιρικό γήπεδο!
Για ξαναδιαβάστε το για να το εμπεδώσετε: ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ!
Και όλα αυτά γιατί συμβαίνουν;
Γιατί πολύ απλά, εκτός από τα τερατώδη λάθη και τις παραλείψεις της ΓΗΠΕΛ της πρώτης περιόδου, η ΓΗΠΕΛ συμφώνησε πριν από 2 χρόνια με την κυρία Μπιρμπίλη (Υπουργός ΥΠΕΚΑ) να συναινέσει στην αλλαγή του νόμου Σουφλιά και να κάνουν προαιρετικό το ποδοσφαιρικό γήπεδο!
Άκουσον άκουσον…
Πάνω σε αυτό το νομοσχέδιο «πάτησαν» Σηφουνάκης και Καμίνης και πέρασαν άρον άρον (πριν από τις εκλογές!) το Προεδρικό Διάταγμα της καταστροφής του Παναθηναϊκού.
Ο Γιάννης Αλαφούζος μπορεί να έχει τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Βαρδινογιάννη και του Καμίνη, αλλά η ουσία είναι ότι αυτό το έκτρωμα προχωράει κανονικά (εξ ου και η χθεσινή έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης του Προεδρικού Διάταγματος) και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να βρεθεί μπροστά από πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.
Να χάσει οριστικά και αμετάκλητα την Λεωφόρο, να μην αποκτήσει νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο και να κληθεί να πληρώνει ρήτρες στους Μπόμπολες και ενδεχομένως στους Βωβούς και στον Δήμο Αθηναίων!
Μπορεί κάποιοι να χαμογελούν, μπορεί κάποιοι να θεωρούν γραφικό το να ασχολείσαι ακόμη με το γήπεδο και την ΓΗΠΕΛ, μπορεί κάποιοι να λένε «ως αδερφέ, άσε να πάρουμε τον… Σισοκό και τον Πάπε Σο και βλέπουμε τι θα γίνει με το γήπεδο…», αλλά όταν η Λεωφόρος θα γκρεμίζετε και ο Παναθηναϊκός θα είναι και με την βούλα άστεγος, τότε δεν θα υπάρχει γυρισμός…
ΥΓ. Η αναφορά του Γιάννη Αλαφούζου στην Πράσινη πολιτεία, που πρώτοι είχαμε αποκαλύψει στην «Εξέδρα των Σπορ» (την κανονική και όχι την… τρανσέξουαλ του Ανδρουλιδάκη), φανερώνει τις ανησυχίες του προέδρου της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», αλλά και την διορατικότητα του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Σε πρώτη φάση κρατήστε το ως μια εξαιρετική προοπτική. Όχι μόνο για την ΠΑΕ, αλλά και για τον Ερασιτέχνη!
Εαν ξεμπλέξει ποτέ ο Παναθηναϊκός από το εφιαλτικό σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου