Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012


Το παρασκήνιο του "διαζυγίου" με τον Καραγκούνη

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης αποκαλύπτει το χρονικό και το παρασκήνιο του "διαζυγίου" του Γιώργου Καραγκούνη με τον Παναθηναϊκό.
Διαβάστε το κείμενο του Γιώργου Τριανταφυλλίδη όπως δημοσιεύτηκε στο contra.gr:
"Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα του παραγκωνισμού του από τον Φερέιρα και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να ζήσει τα περσινά μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Μετά την εξαιρετική πορεία της εθνικής και παρά το συναισθηματικό δέσιμο με την "πράσινη" φανέλα, άρχισε να καλλιεργεί στο μυαλό του την ιδέα της αποχώρησης από την αγαπημένη του Παιανία, αφού το πρόβλημα του ήταν αγωνιστικό και όχι οικονομικό.
Αυτό τόνισε και στον Κώστα Ελευθεράκη στα δύο πρώτα ραντεβού που έκαναν μετά το Euro και ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ του τόνισε ότι η δίοικηση τον θέλει και τον προέτρεψε να πάει διακοπές για να ηρεμήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του με καθαρό μυαλό.
Ο Καραγκούνης επέστρεψε από τις διακοπές και την Παρασκευή 20 Ιουλίου συναντήθηκε για τρίτη φορά με τον Κώστα Ελευθεράκη και μετά από αυτό το ραντεβού η επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ έλεγε ότι λύθηκε το αγωνιστικό ζήτημα και απομένει το οικονομικό στο ραντεβού της Δευτέρας με τον Δημήτρη Γόντικα.
Το σημείο κλειδί στην υπόθεση εκείνου του ραντεβού ήταν η πρόταση του Ελευθεράκη στον Καραγκούνη να γίνει μια συνάντηση με τον Φερέιρα για να λυθεί το θέμα. Ο "Κάρα" ήταν αρνητικός στην προοπτική αυτή, καθώς θεωρεί ότι ένας προπονητής και ένας παίκτης δεν πρέπει να κάνουν ξεχωριστές συναντήσεις, ωστόσο είπε το ναι για συναισθηματικούς λόγους ώστε να παραμείνει στο τριφύλλι και το ραντεβού προγραμματίστηκε για το Σαββατοκύριακο.
Ο Ελευθεράκης είχε υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο. Πήγε το Σάββατο στην Παιανία και ενημέρωσε τον Φερέιρα για την πρωτοβουλία που ανέλαβε. " Όχι, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του " ήταν η απάντηση του Πορτογάλου τεχνικού και η αντίστροφη μέτρηση για το αντίο του Καραγκούνη ξεκίνησε.
Ο Ελευθεράκης επικοινώνησε αμέσως με τον Καραγκούνη και του είπε ότι δεν θα γίνει συνάντηση με τον Φερέιρα και του ακύρωσε επιπλέον το ραντεβού της Δευτέρας με τον Γόντικα. Από την ΠΑΕ έλεγαν ότι θα γίνει συνάντηση αργότερα μέσα στην εβδομάδα λόγω του θανάτου του Τζόνι Βεκρή.
Από εκείνη τη στιγμή ουδείς στην ΠΑΕ δεν είχε το σθένος και την ευθιξία να επικοινωνήσει με τον Καραγκούνη και να του ξεκαθαρίσει ότι ο προπονητής δεν τον θέλει. Άφησαν για σχεδόν δύο εβδομάδες να σέρνεται το θέμα με διαρροές ότι είναι οικονομικοί οι λόγοι της διαφοράς και δεν μπορούν να καλύψουν τις "υψηλές απαιτήσεις" για τα δεδομένα της εποχής του αρχηγού. Στο πλάνο τους ήταν να του κάνουν πρόταση μόνο για έναν χρόνο με 200-250 χιλιάδες ευρώ μάξιμουμ αμοιβή.
Εκτός της "γκάφας" του Ελευθεράκη, ο Καραγκούνης είναι πικραμένος και με τους Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Γόντικα, αφού κανείς από τους δύο δεν τον φώναξε στο γραφείο του και δεν επικοινώνησε μαζί του. Κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνει εξαρχής, καθώς και να μην έδινε λύση στο πρόβλημα, τουλάχιστον θα έφερνε ένα φιλικό διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Έτσι ο αρχηγός αναγκάστηκε από μόνος του να πάρει την πρωτοβουλία και να πει "αντίο" στον Παναθηναϊκό με την ραδιοφωνική του συνέντευξη, αν και ο ίδιος ήθελε να αποχαιρετήσει τον κόσμο μέσα στο γήπεδο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου