Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012


Αλαφούζος: «Η προσπάθεια είναι μαραθώνια»

Αλαφούζος: «Η προσπάθεια είναι μαραθώνια»(Photo: Action Images)
Σε πολύ καλή οικονομικά κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά και την πρόκριση επί της Μάδεργουελ, σε σχέση με το παρελθόν, όπως τόνισε ο εμπνευστής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», Γιάννης Αλαφούζος. Ο ιδιοκτήτης του «ΣΚΑΪ» περίμενε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο, ωστόσο αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες των καιρών και παραμένει αισιόδοξος.

Κατά την ομιλία του στον «ANT1 SAT», ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε κάλεσμα στους φίλους του Παναθηναϊκού στο εξωτερικό, λέγοντας ότι και ο ίδιος θα πραγματοποιήσει ταξίδια σε Αυστραλία, Αμερική και Καναδά, ώστε να αναλύσει το πλάνο του. Τέλος, σχολίασε και το φιλικό «διαζύγιο» με τον Γιώργο Καραγκούνη, ξεκαθαρίζοντας ακόμα μια φορά ότι η «πόρτα» του Παναθηναϊκού θα είναι ανοικτή για τον «Κάρα» όταν θελήσει να επιστρέψει.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος:

Για την πορεία των εγγραφών: «Εγώ περίμενα να είναι πιο γρήγορη και η εγγραφή των μελών αλλά και να είχαμε συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα. Αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια είναι μαραθώνια και όχι 400 μέτρα. 100 μέτρα δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν γιατί έχουμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες... Εχουμε μια σταθερή ροή χρημάτων, τα 2.100.000 δεν είναι λίγα λεφτά και εκτός από αυτά η Συμμαχία έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει μια χορηγία 300.000 ευρώ από την Avin και επίσης μας έχει παραχωρηθεί δωρεά η Παιανία που το ετήσιο κόστος πέρσι ήταν άλλο 1εκ ευρώ. Δηλαδή αυτή τη στιγμή αν υπολογίσετε και αυτά τα λεφτά είμαστε πια κοντά στα 3,5 εκ. ευρώ».

Για την φετινή ομάδα: «Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου τόσο ειδικό ποδοσφαιρικά που να μπορώ να κρίνω. Θα κρίνουμε όλοι από τα αποτελέσματα που θα φέρει. Νομίζω όμως ότι οι προϋπουθέσεις και το έμψυχο δυναμικό που έχει σήμερα ο Παναθηναίκός δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από το περσινό έμψυχο υλικό. Και μαλιστα μπορεί να είναι μια ακόμη πιο δεμένη από πέρσι ομάδα και πιο γρήγορη».

Για τα οικονομικά μετά την πρόκριση επί της Μάδεργουελ: «Αυτή η πρόκριση για τον Παναθηναϊκό σημαίνει περίπου 6 εκ. ευρώ. Αν λάβετε υπόψη σας ότι τα συνολικά μας έσοδα πέρσι ήταν της τάξης των 15-16 εκ. ευρώ καταλαβαίνετε ότι 6 εκατομμύρια δεν είναι αμελητέο κομμάτι. Υπολογίστε και άλλα 3-4 εκατομμύρια που έχουν ήδη κατά κάποιο τρόπο μπει στην ομάδα. Πέρσι ήταν τραγικές οι επιπτώσεις από τον αποκλεισμό. Ενας από τους λόγους που φτάσαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπείας και ακόμη δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετές συσωρευμένες ζημιές από πέρσι και πρόπερσι. Φέτος ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και θα έχει ελπίζω και ένα πλεόνασμα μέσα στη χρονιά αλλά θα είναι της τάξης των 3-4 εκ. ευρώ. ενώ το άνοιγμα είναι 30. Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς θα χρειαστεί τα επόμενα 2-3 χρόνια αν δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερα καλό γεγονός όπως θα ήταν η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ - όπου από 6 τα έσοσα θα γίνουν 16 - να ταλαιπωρηθούμε για να ισορροπήσουμε οικονομικά. Δεν έχουμε περάσει ακόμη τον κάβο, απλώς έχουμε οργανωθεί, είμαστε συντεταγμένοι, έχουμε έσοδα που τα χειριζόματσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου