Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012


ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΘΡΥΛΟ         του Γιώργου Λιβέρη

 Το δεύτερο γκολ της φιλικής νίκης μας εκτός έδρας επί της Νορβηγίας, το χάρισε ο σκόρερ Κυριάκος Παπαδόπουλος στον Γιώργο Καραγκούνη, που μετά από 120 αγώνες βρίσκεται πλέον εκτός.
          Το παιχνίδι στο Όσλο σηματοδότησε την ανανέωση της Εθνικής μας με καινούργιους παίκτες, νέες επιδιώξεις και ελπίδες.
 Γιώργος Καραγκούνης 
        
  Είναι φανερό ότι ο Γιώργος Καραγκούνης βρίσκεται στην ατραπό που ακολούθησαν ο Γιάννης Γκούμας, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ενώ την ατενίζει και ο Φάνης Γκέκας.


Όλοι τους θα μπορούσαν να διατηρηθούν ακόμη περισσότερο στο Σύλλογο και την Ομάδα, αλλά υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους με ανάλογες απαιτήσεις.
Ασφαλώς περισσότερο ισχύει αυτό για τον Γιώργο Καραγκούνη, κάτι που θα συνέβαινε ακόμη και εάν δεν υπήρχε κοινωνική και συλλογική οικονομική κρίση. Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1977 και θέλει να κυριαρχεί στο  χώρο ως να έχει γεννηθεί το 1987 ή το 199,7 συν το υψηλό επίπεδο απολαβών. Πράγματα ανέφικτα σε κάθε σύλλογο και κάθε εποχή, εκτός μιας περίπτωσης. Στη δεκαετία του ’50 στην ηλικία του Καραγκούνη ο Στάνλεϋ Μάθιους άρχισε να αμφισβητείται. Αυτός με πολύ μυαλό, επέμενε και έπαιζε ως έξω δεξιά τόσο στην Μπλάκμπουλ, όσο και στην Εθνική Αγγλίας. Για τούτο και η Βασίλισσα τον έκανε Σερ.
Συναισθηματικά εμείς οι Έλληνες θα τον κρατούσαμε στο προσκήνιο ακόμη. Αλλά η παρεμβολή των Πορτογάλων τεχνοκρατών υπήρξε καταλυτική. Ο πρώτος Πορτογάλος από το 2011 ήθελε να ετοιμάσει μια ενδεκάδα νεανική, γρήγορη, ομαδική και με αντοχή, στην οποία δεν «έβλεπε» τον Καραγκούνη. Ο δεύτερος Πορτογάλος τον είχε ανάγκη το 2012, αλλά για το 2013 ή 2014 προλαβαίνει να τον αντικαταστήσει π.χ με τον Δημούτσο.
Δυο ξένοι στην ίδια χώρα, με ίδιους επαγγελματικούς στόχους και ίδια ενδιαφέροντα. Καθώς θέλουν να διακριθούν, ασφαλώς και θα μιλούν μεταξύ τους, στα πορτογαλικά βεβαίως. Μπορεί να μην συγκλίνουν απόλυτα οι απόψεις τους, όμως δεν είναι δυνατόν να μην αλληλοεπηρεάζονται.
Ο Γιώργος Καραγκούνης με το πάθος που τον διακρίνει δεν επεδίωξε να αντιμετωπίσει τις απόψεις των 2 προπονητών. Φαντάστηκε ότι εύκολα θα ξεπερνούσε τον πρώτο, λόγω των αναγκών του Συλλόγου, με τον επόμενο προπονητή να ακολουθεί. Ήταν μια εκτίμηση εκτός πραγματικότητας. Ένα ανάλογο λάθος είχε κάνει και ο μεγάλος Κώστας Λινοξυλάκης, ως μέλος του Δ.Σ του ΠΑΟ, όταν κονταροχτυπήθηκε με τον Στέφαν Μπόμπεκ. Οι προπονητές στην περίοδο της ισχύος τους είναι πολύ δυνατοί.
Οι δυο Πορτογάλοι έκριναν ότι ο Γιώργος Καραγκούνης πρέπει να περάσει πλέον στο ιστορικό πάνθεον των Ελλήνων παικτών. Εναπομένει να δούμε εάν θα το δεχθεί και ο ίδιος ο παίκτης, για να αρχίσει να εκτονώνει την αγάπη του για το Ποδόσφαιρο με την ομάδα του Βασίλη Κωνσταντίνου, του καλώς γνωστού Προέδρου των παλαιμάχων παικτών του ΠΑΟ..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου