Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012


Ο Γιώργος Λιβέρης για την ΑΜΚ του Παναθηναϊκού

Το μέλος του ΔΣ του Παναθηναϊκού και παλαίμαχος αθλητής του Τριφυλλιού, Γιώργος Λιβέρης, εκφράζει την αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση της ΓΣ της ΠΑΕ.


Αναλυτικά το άρθρο στο στην ιστοσελίδαhttp://palaimaxoipao1908.blogspot.gr:
"Εάν υπάρχει αθλητικό Σωματείο, το οποίο οι Έλληνες φίλαθλοι, στο σύνολό τους, ιστορικά τοποθετούν ψηλά για το συλλογικό - δημοκρατικό τρόπο διοίκησής του, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Σκεφθείτε ωστόσο μια πρόσφατη βαριά ανατροπή ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πόσο μια φημισμένη ιστορία 104 ετών κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Στον δικτατορικό τρόπο διοίκησης άλλων σωματείων, με οποιονδήποτε εναλλασσόμενο στην έδρα του Προέδρου, ο Παναθηναϊκός έχει να αντιπαραθέσει περιόδους υποδειγματικών και ολοκληρωμένων διοικήσεων, που έχουν δημιουργήσει πλούσια κληρονομιά σε δυτικοευρωπαϊκή παράδοση.
Χωρίς να ψάχνουμε για εξηγήσεις ή να καταφεύγουμε σε βαθυστόχαστες αναλύσεις, η επέλαση του επαγγελματισμού από το 1979 και δώθε, δημιούργησε μια ανατροπή καταστάσεων. Στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, αυτή η ανατροπή, δεν μπόρεσε να αλλοιώσει την ταυτότητά του, όμως απορύθμισε την ιστορική αθλητική του κουλτούρα και συνεισφορά, ως Σωματείου - πρωταγωνιστή όλων των αθλημάτων.
Από την αρχή της εντελώς πρόσφατης κρίσης και παρ' όλο ότι πρώτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ξέφυγε από τις δαγκάνες των μεγάλων οικονομικών περιπετειών και μια μορφή ανάκαμψης ηρέμησε τους φιλάθλους, η πίστη στο αύριο δεν φαίνεται ότι έχει  αποκατασταθεί. Αυτό με αίτιο τις περίεργες και εν πολλοίς χωρίς σαφή εξήγηση ενέργειες.
Η πίστη του μεγάλου όγκου των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που διακρίνονται για τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης τους, δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί εάν πρωταρχικά δεν πεισθούν από την ορθότητα των διοικητικών ενεργειών, ακολούθως δε από τα αποτελέσματα, εάν βεβαίως έλθουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να έχει μια πολυπρόσωπη και πολύμορφη σύνθεση αλλά όταν λαμβάνει μια ομόφωνη απόφαση, αυτή δεν είναι δυνατόν να αγνοείται. Πολύ περισσότερο όταν η απόφαση του Δ.Σ έχει επαρκώς αιτιολογηθεί, έχει πλήρως δημοσιοποιηθεί και έχει γίνει ευρέως αποδεκτή ως ευρισκόμενη στα όρια των περιστάσεων.
Η ανατροπή αποφάσεων του Δ.Σ, από μέλη του, που ουδόλως είχαν διατυπώσει τις διαφωνίες τους, φυσικό ήταν πως ενόχλησε τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και τους έβαλε σε πολλές σκέψεις.
Λόγω ύπαρξης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και της ως εκ τούτου ανάγκης συσπείρωσης όλων, περισσότερο από ποτέ η Διοίκηση πρέπει να είναι προσεκτική στους χειρισμούς της, ώστε να αντέχουν αυτοί την δημόσια κριτική. Ο αιτούμενος δρόμος λαϊκής συμπαράστασης είναι τόσο δύσκολος που στο παρελθόν δεν είχε επιτυχίες στην Ελλάδα. Βεβαίως εάν επιτευχθεί μπορεί να φέρει, λαμπρά και γρήγορα αποτελέσματα.
Αυτή τη στιγμή πάντως οι αισιόδοξες προβλέψεις της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» δεν επαληθεύονται όπως τουτ' αυτό ισχύει και για τα εισιτήρια διαρκείας.
Στον Παναθηναϊκό διαχειριζόμεθα τις αθλητικές και ηθικές αξίες, τις καθοριστικές για την πορεία του ελληνικού αθλητισμού. Δεν μπορούμε ούτε να τις αγνοούμε, ούτε να τις παραβλέπουμε. Ο Παναθηναϊκός, κυρίως λόγω ιστορίας αλλά και επειδή ήταν πρωτοπόρος κάθε αθλητικής καινοτομίας παρακολουθείται (σιωπηρά ίσως) από όλους. Ίσως αυτό να αποτελεί την μεγαλύτερη ευθύνη μας".    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου