Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ
Η ΜΑΛΑΓΑ ΘΑΥΜΑΖΕ ΤΟΝ ΠΑΟτου Γιώργου Λιβέρη

Το καλοκαίρι του 1971 ο προπονητής του Παναθηναϊκού, του Γουέμπλεϋ και του Μοντεβιδέο Φέρενς Πούσκας, πήγε λίγες ημέρες στην Ισπανία για διακοπές και ξεκούραση. Η ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο Ντεπορτίβο» μόλις το πληροφορήθηκε  έστειλε τον συντάκτη της Χουάν Αντόνιο Κάλβο για να του πάρει συνέντευξη.
Μερικά από όσα δήλωσε και από όσα ειπώθηκαν, έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον, ίσως είναι και προφητικά. Οι κυριότερες ερωτήσεις και απαντήσεις όπως δημοσιεύθηκαν στην έκδοση της εφημερίδας της 20/7/1971:

ferens-puskas-365

·         Λοιπόν «Πάντσο» (το ισπανικό παρατσούκλι του Πούσκας όταν έπαιζε στη ΡΕΑΛ) την επόμενη περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν θα λάβει μέρος σε ευρωπαϊκή οργάνωση. Πιστεύεις ότι θα μειωθεί εξ αιτίας αυτού το άστρο του Συλλόγου;
«Δεν πιστεύω να γίνει κάτι τέτοιο. Στους φιλάθλους, όλης της Ελλάδος, έχει γίνει συνείδηση ότι το ποδόσφαιρο τους έχει καθιερωθεί πλέον επί διεθνούς επιπέδου. Πάντως καταλάβαμε φέτος την τρίτη θέση εξ αιτίας της υπερπροσπάθειας στο Κύπελλο Ευρώπης.
·         Ποιοι είναι οι συντομότεροι στόχοι σας;
«Θα κάνω το παν για να προετοιμάσω κατά τον καλύτερο τρόπο τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα Ελλάδος  στη νέα περίοδο».
·         Θα παραμείνετε στον Παναθηναϊκό και άλλη περίοδο;
«Δεν γνωρίζω. Έχω αναρίθμητες προτάσεις για μετά. Μερικές είναι και από την Ισπανία».
·         Προβλέπεται η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο εδώ τουρνουά «Κόστα ντελ Σολ»;
«Βεβαίως θα αγωνιστούμε επίσης τον Αύγουστο στη Βαλένθια, στο τουρνουά της Ναράχνα και ίσως και αλλού».
Και ο δημοσιογράφος της «Ελ Μόντο Ντεπορτίβο» συμπληρώνει καταλήγοντας.
Οι ισπανοί φίλαθλοι και κυρίως εκείνοι της Μάλαγα και της Βαλένθια είναι πολύ τυχεροί, διότι θα μπορέσουν να δουν να αγωνίζονται με την ομάδα τους οι φιναλίστ του Κυπέλλου Ευρώπης που τους θαυμάσαμε από την τηλεόραση στον αγώνα Άγιαξ – ΠΑΟ. Ο Πάντσο Πούσκας θα καθίσει στη Μαδρίτη μέχρι τις 26/7 και μετά θα γυρίσει στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό που τον οδήγησε στο Πάνθεον της δόξας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου