Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Η αιμορραγία του Ερασιτέχνη


Η αιμορραγία του Ερασιτέχνη και η «αδιαφορία» για τη σωτηρία του

Τι ζητάει ο κόσμος και εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν τη «μάνα» του παναθηναϊκού λόχου, και τι (δεν) πράττουν οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία...
Αφορμή για την επαναφορά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο προσκήνιο δεν αποτελεί το γεγονός ότι παραμένει σε κωματώδη κατάσταση, όσο το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ανεξαρτήτως θέσης, οικονομικής ισχύος ή «συγγένειας» που μπορεί να έχουν με την… κλινήρη «μάνα» του πράσινου λόχου.


Ενας αναγνώστης του GreenZone σχολιάζοντας κάποια είδηση που αφορά σε ερασιτεχνικό τμήμα του Παναθηναϊκού έκανε την πρόταση προς το Σωματείο του οποίου ηγείται ο κ.Γιάννης Αλαφούζος να δοθεί το 5% των εσόδων στον Ερασιτέχνη, προκειμένου να αποκτήσει επιπλέον έρισμα η κίνηση που γίνεται για τη σωτηρία του Τριφυλλιού.


Παράλληλα θυμίζουμε τι είχε δηλώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος πριν από σχεδόν ένα χρόνο αναφερόμενος στα προβλήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:


«Το όραμα του Παναθηναϊκού, όποιο όραμα υπάρχει, δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς γήπεδο. Η επιβίωση του Ερασιτέχνη εξαρτάται από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Είναι απίστευτες οι εξελίξεις στον Ερασιτέχνη. Κάποια στιγμή ανέλαβε πρόεδρος ο κ. Κίτσιος και του είπα να γίνει οικονομικός έλεγχος να βρεθεί ποιο είναι το άνοιγμα, να αποδοθούν ευθύνες να ανοίξει τις πόρτες του για μέλη. Αυτό δεν το έκαναν, αλλά άρχισαν να ρωτάνε «πού είναι οι παναθηναϊκάρες». Εγώ ό,τι και να μου πουν για επικοινωνιακά και να μου γράφουν, δεν καταλαβαίνω Χριστό.


Μας ζήτησαν χρήματα, τους έδωσα 220 χιλ. δεν μου έδωσαν απόδειξη. Τους ρώτησα πού είναι η απόδειξη, κάποια στιγμή σταμάτησα να ρωτάω και να ασχολούμαι. Μετά από καιρό ο κ. Κίτσιος μου στέλνει κάποια φωτοτυπία που έλεγε ότι εισπράξαμε 200 χιλ. ως προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση. Του λέω, δε μου λες και τα άλλα χρήματα έτσι τα παίρνετε; Ναι, μου λέει. Αρα, του λέω ό,τι εκκρεμότητες έχεις τέτοιες να ζητήσεις από όσους έχουν δώσει χρήματα να σου υπογράψουν ότι δεν θα τα διεκδικήσουν πίσω. Δεν το έκανε…»


Οικονομικό έλεγχο ζητούν και τώρα απ’ τον Ερασιτέχνη όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν. Ωστόσο και ο κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος, ενώ το έχει υποσχεθεί, ακόμη δεν το έχει πραγματοποιήσει.


Δεν αποκλείεται, βάσει των συνομιλιών με τον Μιχάλη Κίτσιο που αποκάλυψε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, να υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που έχουν «διευκολύνει ταμειακά» τον Ερασιτέχνη, δηλαδή να τον έχουν δανείσει και από εκεί να προέρχεται σημαντικό μέρος των χρεών!


Τελευταία εξέλιξη η επιστολή του πρώην αθλητή της σκοποβολής και επί χρόνια έφορο του Συλλόγου και νυν μέλους του ΔΣ του Ερασιτέχνη Διονύση Λιβέρη προς τον πρώην επιτυχημένο παλαιστή και μέλους του συνδέσμου παλαιμάχων αθλητών Θεόδωρο Συνοδινό, η οποία και δημοσιεύτηκε στο palaimaxoipao1908.blogspot.gr:


Ως συνάδελφος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ζεις και εσύ από μέσα τα δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα, με τους προπονητές να έχουν 16 και 18 μήνες να πληρωθούν.


Πάνω σ’ αυτό θέλω να σημειώσω ότι εδώ στην αγγλική πρωτεύουσα περισσότερο από την υγρασία με ενόχλησε το «Τσάρτερ» των 100 ή 120.000 ευρώ που ναύλωσε η ΠΑΕ για τη Σκωτία.


Έχω ταξιδέψει θαυμάσια και άνετα από Άμστερνταμ για Εδιμβούργο με λογικό κόστος. 30 και ακόμη 40 άτομα μπορούσαν να αποτελέσουν την αποστολή με 20 το πολύ χιλιάρικα.


Βέβαια υπάρχει η πρακτική της διάθεσης θέσεων στους φιλάθλους. Αλλά αυτή την εποχή και με οικονομική κρίση ήταν βέβαιο το ελάχιστο ενδιαφέρον από τρίτους. Πέρα από το γεγονός εάν αυτό πρέπει να καθιερώνεται.


Κατά τη γνώμη μου πετάχτηκαν 50 – 60 χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα ήταν σωτήρια για τον Ερασιτέχνη. Βέβαια κανένας δεν θα του τα χάριζε αφού η Παναθηναϊκή Οικογένεια του χρωστάει τουλάχιστον 300 χιλιάδες ευρώ.


Με την ευκαιρία θα πρόσθετα πως εάν ο Γιάννης Αλαφούζος, με την μεγάλη προσπάθεια που κάνει, έλεγε ότι το 5% των εσόδων της Παναθηναϊκής Συμμαχίας πήγαινε στον Ερασιτέχνη, θα κέντριζε πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον των φίλων του Συλλόγου.


Αυτά με τις αθηναϊκές μας ανησυχίες που μας ακολουθούν ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Συναδελφικά
Διονύσης Λιβέρης


Η ουσία είναι ότι ο Ερασιτέχνης ψυχορραγεί και εκείνοι που τον κρατούν στο κρεββάτι του προσφέρουν φαρμακευτική αγωγή με... ασπιρίνες, ενώ χρειάζεται επειγόντως χειρουργείο!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greenzone.gr/2012/07/aimoragia-erasitexni-kai-adiaforia.html#ixzz22MjT6CoP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου