Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

S.O.S AKOYEI KANEIS.....AKOYEI KANEIS....S.O.SΑς τραβήξει κάποιος το αλεξίπτωτο
Το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού και γενικότερα ο Ερασιτέχνης βρίσκονται σε μία... ελεύθερη πτώση λόγω των χρεών που δημιούργησε η διοίκηση Κίτσιου και κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να τραβήξει το...
Ας τραβήξει κάποιος το αλεξίπτωτο

Tags: Editorial , Κώστας Χολίδης
Το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού και γενικότερα ο Ερασιτέχνης βρίσκονται σε μία... ελεύθερη πτώση λόγω των χρεών που δημιούργησε η διοίκηση Κίτσιου και κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να τραβήξει το αλεξίπτωτο.

Τις τελευταίες ημέρες ο Γκιγιόμ Σαμικά έχει επιστρέψει στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού.
Όχι, για κάποια πιθανή επιστροφή του στην ομάδα, αλλά για το γεγονός ό,τι εξαιτίας των οφειλών που υπάρχουν προς το πρόσωπό του το Τριφύλλι κινδυνεύει να μείνει εκτός Α1. Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Όπως και να έχει ο Σαμικά δικαιολογημένα ζητά τα χρήματά του από τη στιγμή που κάποιοι έβαλαν την υπογραφή τους (μην αναφέρω πάλι το γνωστό με τις υπογραφές και το... ) ο παίκτης καλά κάνει και θέλει να πάρει τα χρήματά του. Από την άλλη όμως είναι τρελό να μην βάζει έστω και λίγο νερό στο κρασί του σε ότι αφορά τον διακανονισμό.
Ο Παναθηναϊκός του είχε προτείνει πριν από δύο χρόνια να διακανονίσουν τα 110.000 ευρώ που του χρωστά με τον Γάλλο να λαμβάνει 80.000. Σήμερα και με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει οι πράσινοι του δίνουν περίπου 65.000 με τον Γάλλο να αξιώνει 100.000.
Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι τις δύο πλευρές τις χωρίζει ένα ποσό περίπου 35.000 ευρώ. Ένα ποσό που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στα ταμία του Ερασιτέχνη.
Η έκκληση του Μακρόπουλου και η απάθεια...
Για αυτό το λόγο ο Αχιλλέας Μακρόπουλος για μία ακόμα φορά ζήτησε βοήθεια για να μπορέσει να προχωρήσει στον διακανονισμό με τον Σαμικά και να παίξει η ομάδα στην Α1.
Αυτό το... επεισόδιο έχει παιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη να καλεί όποιον θέλει να βοηθήσει να το πράξει. Μέχρι στιγμής οι εκκλήσεις του απέβησαν άκαρπες αφού οι περισσότεροι έχουν γυρίσει την πλάτη στον Ερασιτέχνη.
Πλέον, είναι η ώρα κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό με πράξεις και όχι με λόγια.
Ο Σαμικά είναι μόνο η αρχή
Εκείνο που είναι το πιο ανησυχητικό είναι πως ο Σαμικά είναι απλά η αρχή μιας καταιγίδας που αναμένεται να έρθει.
Μετά τον Γάλλο ακραίο, αναμένεται να ακολουθήσει ο Ανδρεάδης, ο Γκενς, ο Ζαγκούμνι, ο Αγκάμεζ και όλοι οι άλλοι στους οποίους χρωστά χρήματα το πράσινο ΤΑΑ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Παναθηναϊκός ακόμα και να ξεπεράσει τον σκόπελο του Σαμικά θα βρει και άλλα προβλήματα μπροστά του στη συνέχεια τα οποία είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να τα υπερβεί.
Ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλα τμήματα του Συλλόγου (σαφέστατα σε πολύ μικρότερη κλίμακα), αλλά πέρα από τις οφειλές προς τους αθλητές και τους προπονητές υπάρχουν και τα χρέη προς τρίτους. Τι εννοούμε; Χρέη προς ιδιοκτήτες σπιτιών, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, ξενοδοχεία ακόμα και σε αθλητικούς χώρους.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έχουν παρακρατηθεί δύο όργανα γυμναστικής του Παναθηναϊκού από τη διεύθυνση του κλειστού της Γλυφάδας γιατί το Τριφύλλι ακόμα χρωστάει ενοίκια.
Υ.Γ. Επειδή στο προηγούμενο άρθρο κάποιος αναγνώστης ρώτησε για τα χρέη να αναφέρω για μία ακόμα φορά ότι τα χρέη ύψους 3.500.000 ευρώ δημιουργήθηκαν από τη διοίκηση του Μιχάλη Κίτσιου. Τα μισά από αυτά ανήκουν στο βόλεϊ των ανδρών όταν εκεί ήταν πρόεδρος της επιτροπής ο Θοδωρής Λιακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου