Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

          ΤΟΥ Γιώργου Λιβέρη

Ο ΣΕΓΑΣ πάντα έχει τα πρωτεία στη σύνθεση των Αποστολών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λογικό καθώς ο Στίβος είναι ο Άρχοντας της παγκόσμια κορυφαίας οργάνωσης.
          Το 2004 στην Αθήνα είχε μια πανστρατιά αθλητών.
          Το 2008 στο Πεκίνο 33.
Το 2012 στο Λονδίνο 26.
Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΕΓΑΣ κινείται, αγωνιά και υποστηρίζει τους αθλητές του. Μέχρι εδώ όμως.
Από τους 26 αθλητές του οι 3 παραστράτησαν και δεν φθάσανε ως την παρέλαση. Οι μόνοι  ολόκληρης της Αποστολής που πρεξέκλιναν.
Να υποστηρίζουμε τους αθλητές μας ασφαλώς, αλλά με κυρίαρχη τη ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και όχι την ανεξέλεγκτη.
Στο σημείο αυτό θα αφήσω τον φίλο μου Ι.Κ, άριστο γνώστη του Ελληνικού Στίβου να μιλήσει:
«Ο ΣΕΓΑΣ έστειλε στο Λονδίνο την Σάβα Λίκα 42 ετών (μεγαλύτερη ακόμη και από τον Καλίνικο Κρεάνκα) για να μετάσχει στον ακοντισμό. Αυτό, ενώ το όριο από τον προκριματικό στον τελικό ήταν 62μ. Και η Λίκα έχει χρόνια να περάσει τα 60. Επί πλέον έχει ήδη λάβει μέρος σε 2 Ολυμπιακές διοργανώσεις χωρίς αποτελέσματα ενώ υπήρχαν και βάσιμες υποψίες τραυματισμού της όπως φάνηκε στο Λονδίνο. Εκεί έριξε 57.09μ., φυσικά αποκλείσθηκε. Όχι μόνο αυτό. Ήταν 2 ½ μέτρα χειρότερη από την 7θλήτρια Σοφία Υφαντίδου που βέβαια δεν είναι ακοντίστρια. Εκεί όμως που κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό ήταν στη δήλωσή της (on TV) σε κάποιο αχτένιστο με «μεζ» στη χαίτη του ότι φιλοδοξεί να πάει στο Ρίο το 2016. Δηλαδή τότε που θα  είναι 46 χρόνων και θα ρίχνει 46μ. Κρίνω ότι επί τέλους ο ΣΕΓΑΣ πρέπει να την στείλει για οριστικές διακοπές στην πατρίδα της την Κορυτσά. Αρκετά απήλαυσε την Ελλάδα και τον επαγγελματισμό. Υπάρχουν στην πατρίδα μας νεαρές ακοντίστριες για υποστήριξη, όπως η Θεανώ Ανθρωπάκη (από τις Σέρρες) η 18χρονη Βασιλική Κοτσόβου (από το Άργος), η επίσης 18χρονη Όλγα Καστάνα (από την Αμαλιάδα) κ.λ.π.».  Αυτά άνευ σχολίου.
Όσον αφορά την «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ» το θέμα είναι παγκόσμιο, πολύπλευρο, επηρεαζόμενο από μεγάλα πολυεθνικά (και εθνικά) συμφέροντα, χωρίς ορατή λύση σήμερα, με αμφιλεγόμενους ελέγχους, σωρεία εξελισσομένων χημικών ενώσεων και κυρίως θέμα που μαγνητίζει κάθε φιλόδοξο και απερίσκεπτο πρωταθλητή. Δεν είναι ότι αυτός που κάνει χρήση αναβολικών κλέβει τον αντίπαλό του. Είναι ότι κλέβει χρόνια από τη ζωή του.
Ο αθλητής αγνοεί και δεν θέλει να πληροφορηθεί ενώ ο προπονητής του φιλοδοξεί να αναδειχθεί. Εκείνοι που φέρουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης είναι οι διοικητικοί παράγοντες κάθε Ομοσπονδίας που γνωρίζουν τις προθέσεις των τρίτων και δεν ενεργούν προληπτικά και όχι κατασταλτικά για να αποφεύγονται όλες οι παράνομες ενέργειες.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ σήμερα αποτελεί προϋπόθεση και αναγκαίο κακό αλλά επειδή τα όρια του νόμιμου από το παράνομο είναι όχι δυσδιάκριτα αλλά ακαθόριστα το έγκλημα διαιωνίζεται. Είναι δε ακαθόριστα τα όρια  διότι και τα διεθνώς λαμβανόμενα μέτρα δεν είναι αντιστοίχως τα ίδια για όλους και σε όλα τα επίπεδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου