Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

http://aneksartitoi-panathinaikoi.blogspot.gr/


ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣΤον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο υποβιβασμού του Παναθηναϊκού, έκρουσε ο Αχιλλέας Μακρόπουλος. Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη επισήμανε για άλλη μια φορά πως, τρόπος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα εξασφαλίσει στην ομάδα την άδεια της ΕΕΑ για τη συμμετοχή στη Volleyleague, δε φαίνεται να βρίσκεται και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sportday, μεγαλύτερο «αγκάθι» για τη διευθέτηση των χρεών προς παίκτες, είναι η υπόθεση του Γκιγιόμ Σαμικά. Η πλευρά του Γάλλου φέρεται διατεθειμένη να μειώσει κατά 10% τις απαιτήσεις της, διευκόλυνση όμως που δεν αρκεί για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οφειλές του το «τριφύλλι».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μακρόπουλος, αν δεν καμφθεί άμεσα η στάση των παικτών ή αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην έκκληση για οικονομική βοήθεια, ο υποβιβασμός του Παναθηναϊκού είναι βέβαιος. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αχιλλέα Μακρόπουλου:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αδειοδότηση της αντρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού Α.Ο-ΤΑΑ επιθυμώ, ως Πρόεδρος του Συλλόγου, να ενημερώσω τον Παναθηναϊκό Κόσμο για τα κάτωθι:

Τα μέλη του ΔΣ ωθούμενοι από την αγάπη τους για τον Σύλλογο προσπαθήσαμε να πράξουμε τα ανθρωπίνως δυνατά προκειμένου η ομάδα να δώσει το παρόν στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Αποφασίσαμε έτσι το Σωματείο να συνδράμει οικονομικά το ΤΑΑ μέχρι το ποσό των 120.000 Ευρώ, προκειμένου το τελευταίο αφενός να καλύψει χρέη παλαιών διοικήσεων για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις, αφετέρου να μπορέσει να κατεβάσει με τη συνδρομή και των χορηγιών αξιόμαχη ομάδα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η παραπάνω απόφαση στη δεδομένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το Σωματείο αποτελεί μια μεγάλη θυσία, η οποία για να τελεσφορήσει πρέπει να υπάρξει και μια συναίνεση από πλευράς αθλητών όσον αφορά στον περιορισμό των απαιτήσεών τους και την επιμήκυνση του διακανονισμού εξόφλησης.

Το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τον νομικό εκπρόσωπο των αθλητών, δυστυχώς όμως παρά τις επίπονες προσπάθειες και την πολλοστή δική μου προσωπική παρέμβαση και προσφορά για επίλυση του ζητήματος δεν επετεύχθη, μέχρι στιγμής, συμφωνία αφού οι αθλητές είναι αμετακίνητοι και απαιτούν στο ακέραιο τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει.

Η πρόταση που έκανε ο Παναθηναϊκός στον πληρεξούσιο δικηγόρο είναι μονόδρομος όχι γιατί θέλει να εκβιάσει του αθλητές, τους οποίους σέβεται και τιμά για όσα πρόσφεραν στον Σύλλογο, αλλά γιατί δεν δύναται να διαθέσει περισσότερα χρήματα.

Δεδομένου ότι τα έσοδα του Συλλόγου είναι ελάχιστα και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο σύνολο των υποχρεώσεων μας που πηγάζουν κυρίως από οφειλές παρελθουσών ετών, και στα πλαίσια της απόφασης της Γεν. Συνέλευσης για οικονομική εξυγίανση του Συλλόγου, καλούμαστε να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την σωτηρία της «Μάνας του Λόχου».

Μέχρι την ύστατη στιγμή, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 24/08/2012 όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο Παναθηναϊκός δεν θα σταματήσει την προσπάθειά του για επίτευξη συμφωνίας.

Καλώ λοιπόν όλους τους Παναθηναϊκούς που αγαπάνε και πονάνε το τμήμα, και έχουν την οικονομική δυνατότητα, να βοηθήσουν προκειμένου να συνεχίσει η αντρική ομάδα βόλεϊ να αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία.

Καλώ επίσης αυτούς που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό Α.Ο σε αυτό το αδιέξοδο να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο ίδιος προσωπικά εξάντλησα τις δυνάμεις μου και αδυνατώ να τραβώ το κουπί του Παναθηναϊκού μόνος μου.

Τονίζω ότι εάν τα πράγματα οδηγηθούν σε αδιέξοδο, και αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που οι αθλητές εμμείνουν στην αρχική τους στάση ή η έκκληση του συλλόγου για βοήθεια δεν βρει ανταπόκριση, ο υποβιβασμός του τμήματος θα είναι πλέον βέβαιος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου