Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012


Panathinaikos F.C. – Αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται!


Πρέσβης της Ελλάδας ο Παναθηναϊκός από το 1993, πριν καν τον άθλο του 1996 και τη χρυσή τριετία 2000-2003…
Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο Παναθηναϊκός αποτελεί διαχρονικά το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν του ελληνικού αθλητισμού. Είναι απλά, ο «πρέσβης» της χώρας μας στο εξωτερικό. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν αυτά που έχει πετύχει το δημιούργημα του Καλαφάτη άλλοι δεν μπορούν να τα δουν ούτε με κυάλια.
Γουέμπλεϋ, ημιτελικοί και προημιτελικοί Κυπέλλου Πρωταθλητριών και Κυπελλου ΟΥΕΦΑ, νίκες εκτός έδρας απέναντι σε Πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου (Άγιαξ, 1996), προκρίσεις απέναντι σε μεγαθήρια, ιστορικές νίκες απέναντι σε ομάδες – κολοσσούς, εμφανίσεις που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση των Ευρωπαίων φιλάθλων…
Μιλώντας αποκλειστικά για ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός είναι μακράν του δεύτερου, η πιο πετυχημένη ομάδα σε νίκες, προκρίσεις, βαθμούς, τέρματα και φυσικά σε πορείες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ενώ αποτελεί τον κυριότερο τροφοδότη της Εθνικής ομάδας, καθώς από τη σύσταση του πρώτου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μέχρι και σήμερα, οι ποδοσφαιριστές του κατέχουν το ρεκόρ συνολικών συμμετοχών.
Έτσί όταν το 1993 το Βρετανικό Συμβούλιο αποφάσισε να επιλέξει μία ομάδα από κάθε χώρα με σκοπό να παρουσιάσει μία έκθεση με θέμα την ιστορία του ποδοσφαίρου, στην Ελλάδα δε χρειάστηκε να το πολυσκεφτεί…
Το GreenZone θυμάται τι έγραψε η εφημερίδα «Καθημερινή» τον Απρίλιο του 1993:
«Ο Παναθηναικός είναι η ομάδα που επέλεξε το Βρετανικό Συμβούλιο να παρουσιάσει στην Ελλάδα την ποδοσφαιρική έκθεση «Football«. Πρόκειται για μία κινητή έκθεση που περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη και η οποία παρουσιάζει όλη την εξέλιξη του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο, από την κωδικοποίηση των πρώτων κανόνων του και την ίδρυση του πρώτου ομίλου τον 19ο αιώνα, μέχρι τη σημερινή του κατάσταση, καλύπτοντας όχι μόνο το βρετανικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο».
Πηγή: greenzone.gr ///http://www.palaimaxoipanathinaikou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου