Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012


Ο Μακρόπουλος θέλει συνάντηση με τον Καμίνη


Στην κορυφή της ατζέντας του Αχιλλέα Μακρόπουλου βρίσκεται το γηπεδικό του Παναθηναϊκού και όλες οι προεκτάσεις του, είτε αφορούν τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στο Βοτανικό, είτε το "Απόστολος Νικολαϊδης".
Ο Μακρόπουλος θέλει να βάλει σε μία σειρά όλα τα ανοιχτά ζητήματα και μεγάλο μέρος τους, εξαρτάται από τη σχέση με το Δήμο Αθηναίων. Σκοπός του είναι να έχει συνάντηση με τον Γιώργο Καμίνη, ώστε να συζητήσουν οι δυο τους τα θέματα που τους απασχολούν και να καταλήξουν σε μία μίνιμουμ συνεννόηση.
Άλλωστε, ζήτησε και από τον Γιάννη Αλαφούζο στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, να μεσολαβήσει ώστε να κλειστεί άμεσα ένα ραντεβού που θα βοηθήσει στη διευθέτηση των διαφορών των δύο πλευρών. Διότι για όσους το ξεχνούν, ο Καμίνης συμπεριλαμβάνεται στα ιδρυτικά μέλη της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας".
Ιδιοκτησία και εγκαταστάσεις
Τα δύο κύρια ζητήματα που προτίθεται να θέσει ο Μακρόπουλος στον Καμίνη είναι η ιδιοκτησία του οικοπέδου που έχει οικοδομηθεί το "Απόστολος Νικολαϊδης" και οι εγκαταστάσεις που θα λάβει ο Ερασιτέχνης, εφόσον αποδεχτεί να μετακομίσει στο Βοτανικό.
Για το πρώτο, ο Μακρόπουλος θα απαιτήσει να σταματήσουν οι ενέργειες εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, με τις οποίες αμφισβητείται ευθέως η κυριότητα του γηπέδου της Λεωφόρου. Δεν υφίσταται ανησυχία ότι κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός να απολέσει το χώρο, αλλά οι συνεχείς αντεγκλήσεις δεν επιτρέπουν τη συνεννόηση και την επίτευξη συμφωνίας σε άλλα θέματα.
Για το δεύτερο, με βάση το νόμο της Μπιρμπίλη ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δικαιούται στο Βοτανικό εγκαταστάσεις 7.500 τετραγωνικών μέτρων σε αντιστάθμισμα για την παραχώρηση της Λεωφόρου. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εκδοχή του νόμου, κερδίζει περισσότερες από 2.000 τετραγωνικά μέτρα.
Ωστόσο, ο Μακρόπουλος πιστεύει ότι ο Ερασιτέχνης χρειάζεται και κάποιες επιπλέον πηγές εσόδων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συντήρηση των τμημάτων. Για αυτό, θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου