Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012Όλα όσα συζητήθηκαν στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού

Διαβάστε όλα όσα συζητήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το δάνειο, την στήριξη, τις συμβουλές αλλά και την χορηγία του "Υγεία".

Σε ένα με ενάμιση μήνα και μετά τις εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας θα πραγματοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές στο Δ.Σ. της πράσινης ΠΑΕ. Άλλωστε το υπάρχον Δ.Σ. δεν μπορούσε να αποφασίσει την αναδιάρθρωση του υπάρχουν Δ.Σ. και την μείωση των μελών του καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται Γενική Συνέλευση και αλλαγή του καταστατικού της ΠΑΕ.
Επομένως, το υπάρχον ΔΣ έχει ημερομηνία λήξης έως τις εκλογές της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" και αφού εκλεγεί η διοίκηση της, θα οριστεί Γ.Σ. στην ΠΑΕ Εκεί θα ψηφιστούν οι αλλαγές στο καταστατικό και θα προκύψει νέο συμβούλιο με λιγότερα μέλη από το 20μελές που υπάρχει τώρα.Στην διάρκεια του Δ.Σ. ο Αλαφούζος στάθηκε στην αδυναμία της ΠΑΕ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και εξήγησε ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τράπεζα, προκειμένου να εξασφαλίσει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ (δεν ξεκαθάρισε εάν είναι προείσπραξη εσόδων ή δάνειο) και να τα χρησιμοποιήσει για την κάλυψη των αναγκών.
"Μέχρι την Παρασκευή θα έχει τελειώσει το θέμα και την επόμενη εβδομάδα θα πληρώσουμε όσα χρωστάμε. Είναι ζήτημα υψίστης σημασίας για να φανούμε συνεπείς στον έλεγχο της UEFA" επεσήμανε στα μέλη του ΔΣ.
Στήριξη στον Φερέιρα
Η κουβέντα περιστράφηκε και στο αγωνιστικό, με τα μέλη να ρωτούν κυρίως τον Κώστα Ελευθεράκη για τα αίτια των τραγικών εμφανίσεων της ομάδας. Ο τεχνικός σύμβουλος έδωσε τις εξηγήσεις του, όπως προκύπτουν από τις συζητήσεις που έχει κάνει με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Σε αυτό το σημείο, παρενέβη ο Αλαφούζος και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Πορτογάλο προπονητή. "Πιστεύω τον Φερέιρα και δεν υπάρχει θέμα απόλυσης του. Θα συνεχίσει να είναι ο προπονητής μας. Το λέω για να μην δίνετε βάση σε διάφορα σενάρια που ακούγονται" τόνισε εμφατικά.
Σε αυτό το σημείο, οι Δομάζος και Αντωνιάδης διαφώνησαν, υποστηρίζοντας ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει επιτύχει στο έργο του και πρέπει να αντικατασταθεί, για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.
Ο Αλαφούζος ξαναπήρε το λόγο και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα απόλυσης του Πορτογάλου, ζητώντας παράλληλα από τους δύο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές να είναι πιο προσεκτικοί και ήπιοι στις δηλώσεις τους για τον προπονητή.
Τότε ο Δομάζος του απάντησε σε υψηλούς τόνους: "Ποιος θα μου απαγορεύσει να λέω δημόσια την άποψη μου, όποια και αν είναι αυτή"; Οι τόνοι πήγαν να ανέβουν, αλλά με την παρέμβαση των άλλων μελών η φωτιά έσβησε πριν πάρει μεγάλη έκταση.
Η χορηγία του ΥΓΕΙΑ
Το ΔΣ της ΠΑΕ ενέκρινε τη χορηγική συμφωνία με το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το οποίο ανήκει στον όμιλο MIG που ηγείται ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Η σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι η μοναδική που δεν αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, παρά την οικονομική κρίση.
Συγκεκριμένα, το ΥΓΕΙΑ θα παράσχει στον Παναθηναϊκό υπηρεσίες ύψους 200.000 ευρώ, νοίκιασε μία σουίτα 20 θέσεων αξίας έναντι περίπου 50.000 ευρώ, αγόρασε 4 εισιτήρια VIP αξίας 8.000 ευρώ και 15 εισιτήρια διαρκείας στη Θύρα 7, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.
Δικαίωμα υπογραφής ο Αλαφούζος
Στο νέο συμβούλιο, το δικαίωμα υπογραφής και δέσμευσης της ΠΑΕ διατηρεί ο Γιάννης Αλαφούζος, ως πρόεδρος. Επίσης, είναι υποχρεωτικό κάθε σύμβαση να συνυπογράφεται από ένα μέλος της διοικούσας επιτροπής, την οποία συμπληρώνουν οι Παναγόπουλος, Γόντικας και Πολέμης.
Ενεργοποιείται η ΓΗΠΕΛ
Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πάρει την απόφαση να εξαντλήσει τα περιθώρια κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και στο πλαίσιο αυτό, δεν αποσύνδεσε τη ΓΗΠΕΛ. Στο ΔΣ της Τρίτης, η θυγατρική της ΠΑΕ απέκτησε νέο συμβούλιο, το οποίο αποτελούν οι Παναγιωτίδης, Παπαναγόπουλος, Σωπήλης, Ηρειώτης, Γεωργίου και Μπούτσικας.
Βασικά, οι δύο οι οποίοι αναλαμβάνουν να "τρέξουν" τη ΓΗΠΕΛ είναι ο πολιτικός μηχανικός, Σάββας Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Παναγιωτίδης, μικρομέτοχος και γνώστης του ζητήματος, πάντα σε συνεργασία και άμεση συνεννόηση με τον Αλαφούζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου