Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μάχη σε δύο μέτωπα για Παναθηναϊκό

Η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα οικονομικά της ομάδας, άμεσες προτεραιότητες του Γ. Αλαφούζου
Του Χρηστου Kοντου

Σε δύο μέτωπα θα επικεντρώσει την προσοχή του τις επόμενες μέρες ο Γιάννης Αλαφούζος, στην προσπάθειά του να εξυγιάνει τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και το ταμείο του Παναθηναϊκού. Τα όσα δήλωσε ο ίδιος αμέσως μετά το 1-1 με τα Γιάννενα δεν ήταν λόγια εν θερμώ, παρά η επιβεβαίωση της απόφασής του να καταγγείλει και να πολεμήσει τα κυκλώματα που δρουν παρασκηνιακά, παραβιάζοντας με προκλητικό, ενίοτε, τρόπο τις συνθήκες ισονομίας που επιβάλλεται να υπάρχουν εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο κ. Αλαφούζος θα συσκεφθεί με στενούς συνεργάτες του για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά του, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν μέχρι την Εισαγγελία και ορισμένα πολιτικά γραφεία.

Παράλληλα, θα έχει μια σειρά επαφών με μετόχους της ΠΑΕ και επιφανείς επιχειρηματίες της παναθηναϊκής οικογένειας με στόχο τη συμμετοχή τους στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκατ. ευρώ (όπως και στην επόμενη που θα ακολουθήσει άμεσα), ώστε να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση της ομάδας. Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο, το άνοιγμα είναι 23,5 εκατ. ευρώ και δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο με τα προσδοκώμενα έσοδα από άλλες πηγές, όπως τηλεοπτικά, διαρκείας, εγγραφές μελών, έσοδα από την UEFA, χορηγίες κ.λπ.

-Αντιδρά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός σε μερικά σημεία του Προεδρικού Διατάγματος για τη Διπλή Ανάπλαση που υπογράφηκε χθες. Βασικό σημείο τριβής είναι η μη ρητή πρόβλεψη ότι το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου θα κατεδαφιστεί μόνο όταν ολοκληρωθεί το νέο γήπεδο και του παραδοθούν οι προβλεπόμενες εγκαταστάσεις. Υπάρχουν και κάποιες άλλες αποκλίσεις σε σχέση με τα όσα έχουν γραπτώς συμφωνηθεί και υπογραφεί, γι' αυτό και υπάρχει πρόθεση να κινηθεί νομικά.

-Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Κώστα Ελευθεράκη με τον εκπρόσωπο του Σπύρου Φουρλάνου, με θέμα την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2016. Αν επέλθει συμφωνία, ο διεθνής (με την Ελπίδων) μέσος θα είναι ο 8ος παίκτης από την ομάδα Νέων που «δένεται» με μακροχρόνιο συμβόλαιο. Πρόθεση του κ. Αλαφούζου είναι να αυξηθεί η χρηματοδότηση των τμημάτων υποδομών για να βρίσκονται και να αξιοποιούνται νεαροί παίκτες με ταλέντο.

-Περίπου 20 μέρες ακόμα χρειάζεται ο Πάπα Σο για να μπει σε φουλ ρυθμούς στις προπονήσεις, όπως έδειξε η αξονική τομογραφία. Αντίθετα, ο Κουίνσι θα είναι στη διάθεση του Φερέιρα μόλις ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων. Οι «πράσινοι» θα χάσουν για περίπου 10 μέρες μια ενδεκάδα διεθνών. Ο Κοτσόλης κτύπησε στο κεφάλι και έπαθε ελαφριά διάσειση στη χθεσινή προπόνηση, αλλά ο τραυματισμός του δεν ήταν, ευτυχώς, σοβαρός.

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου