Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012


Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Προσέχει για να έχει (κόσμο) ο Παναθηναϊκός!

του Γιώργου Λιβέρη

Πριν από λίγες ημέρες, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και εν ενεργεία συγγραφέας Μάκης Παπαζήσης σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ Βασίλη Κωνσταντίνου του έθιξε το εξής: Να δοθούν τιμητικές θέσεις στα επίσημα των αγώνων του ΠΑΟ, στους παλαιούς και επιτυχημένους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού Χριστόφορο Κονταξή και Γιώργο Δόγα.
Κατ’ αρχήν το θέμα δεν είναι προσωπικό ούτε ειδικό. Είναι ευρύτερο και αφορά τις υποχρεώσεις ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού Συλλόγου, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτές τις ταυτόσημες υποχρεώσεις και του Ερασιτέχνη, που τώρα πρέπει να καλύπτει η ΠΑΕ. Δεν είναι προσωπικό, διότι αυτά τα θέματα δεν ρυθμίζονται όταν ο Μάκης μιλήσει στον Βασίλη και αυτός το πει στο Γιάννη για να δώσει εντολή στον Δημήτρη. Διότι εάν καλυφθεί η περίπτωση Κονταξή – Δόγα αυτόματα θα προκύψουν και άλλα ονόματα του χώρου, όπως ο Γιάννης Διακογιάννης, ο Ηρακλής Κοτζιάς, ο Βαγγέλης Φουντουκίδης ή ο Μίμης Παπαναγιώτου.
Στο κάτω – κάτω της γραφής παλαιοί και εν ενεργεία δημοσιογράφοι έχουν θαυμάσιες θέσεις στο ΟΑΚΑ, με TV και ένα ελεύθερο μικρό μπαρ.
Επομένως το πρόβλημα μάλλον αφορά το «πρεστίζ» παρά την ουσία.
Είναι αλήθεια όμως ότι η ΠΑΕ δεν έχει δείξει μέχρι τώρα κάποιο ενδιαφέρον ώστε να τιμά τις προσωπικότητες που έχουν προσφέρει ή έχουν δοξάσει τον Παναθηναϊκό.
Π.χ εάν σε ένα παιχνίδι της ΠΑΕ θελήσουν να εισέλθουν στα επίσημα ο Χρήστος Παπανικολάου, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Νίκος Γεωργόπουλος, ο Άλκης Παπαγεωργόπουλος, ο Δημήτρης Κυτέας, ο Άρης Κεφαλογιάννης, ο Νίκος Μήλας, ο Γιώργος Αγριμανάκης, ο Βαγγέλης Οικονομάκος κ.λ.π κ.λ.π θα αντιμετωπίσουν την άρνηση.
Το να τιμήσουμε κάποιον ή κάποιους δεν είναι ούτε αφηρημένη έννοια, ούτε καλύπτεται με μια πλακέτα, αφορά κάτι με ουσιαστικό περιεχόμενο.
Περισσότερο συγκεκριμένα θα πρότεινα μια κωδικοποίηση αυτής της υποχρέωσης του Συλλόγου, με τα εξής βασικά:
·         3 ή 5 μέλη του Δ.Σ (μη αμειβόμενα) να αποτελέσουν επιτροπή εισήγησης.
·         Κάθε χρόνο να επιλέγονται 3 πρόσωπα που να προτείνονται στο Δ.Σ.
·         Απαραίτητα αυτά να έχουν προσφέρει στο Σύλλογο και να μην είναι μάχιμοι αγωνιστικά ή κοινωνικά.
·         Να ενδιαφέρονται για τους αγώνες ποδοσφαίρου.
·         Να μην έχουν μόνιμες θέσεις, αλλά δικαίωμα απόκτησης θέσης όταν το επιθυμούν.
·         Η απόφαση να περιληφθεί στα πρακτικά του Δ.Σ και η αρμόδια επιτροπή να επιμελείται της πραγματοποίησής της.
·         Τα κεκτημένα δικαιώματα εισόδου είναι αυστηρώς προσωπικά.
·         Τα τιμητικώς δικαιούμενα εισόδου δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 30 και να βρίσκονται πάντα υπό την εποπτεία της Επιτροπής.
                              
                                http://palaimaxoipao1908.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου