Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΜΜΕΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


ΕΜΜΕΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


του Γιώργου Λιβέρη

Η κάμψη του ελληνικού αθλητισμού συνοψίζεται απόλυτα στην τελευταία ειδησεογραφία. Η Ελλάς στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας του Μπάσκετ των Χωρών της Ευρώπης. Εκεί μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό, διότι είμεθα μόλις 6οι στην ευρωπαϊκή λίστα, με τα Σκόπια στην 4η θέση.
Εντούτοις πριν λίγους μήνες, όταν η Α’ Εθνική μας ήταν στη Βενεζουέλα, οι Αυστραλοί διαφήμιζαν την αγωνιζόμενη εκεί Β’  ομάδα μας ως την 4η στον κόσμο. Ίσως ήσαν παγιδευμένοι στις αναμνήσεις και μας έβλεπαν ακόμη να διατηρούμε παλαιές επιτυχίες και αντίστοιχη αίγλη.
Το τελευταίο άγγελμα ήταν η χαριστική βολή σε μια σειρά αρνητικών ρεκόρ και δομημένων αρνητικών προβλέψεων.
Αντιπαρερχόμενος τα ατομικά αγωνίσματα θα μείνω περισσότερο στα ομαδικά που διαθέτουν ένα μοναδικό μαγνητισμό.
Στην Ευρώπη και το Ποδόσφαιρο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην 23η θέση (!) με 2.400β. και με ελάχιστες ελπίδες να μαζέψουμε πόντους για να βελτιωθούμε. Η βαθμολογία της UEFA στηρίζεται στις επιτυχίες των Συλλόγων, όπου αρχίσαμε άσχημα. Οι βαθμοί μας μπορούν να αυξηθούν μόνο με νίκες, τις οποίες πρέπει να έχουμε στη χειμερινή περίοδο για να υπολογιστούν το 2013. Η χειρότερη μέχρι σήμερα θέση μας ήταν η 20η το 2006 (3.333β.) και καλύτερη η 5η το 2002 (11.250).
Αντίθετα, οξύμωρο αλλά αληθινό, βάση της λίστας της FIFA, διεθνώς γυρνάμε γύρω από τη 10η θέση, με βάση την απόδοση της Εθνικής μας Ποδοσφαίρου.
Η θέση μας αυτή όμως είναι πλασματική, διότι τα δύσκολα τώρα έρχονται και δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια με επιτυχία. Ασφαλώς δεν υποκύπτει κανείς στη σαγήνη της απαισιοδοξίας, αλλά η κρίση μας ακάθεκτη στο χώρο του Αθλητισμού φυσικό είναι να προσδιορίζει το προσδόκιμο επιβίωσης της Εθνικής μας Ποδοσφαίρου, στην παγκόσμια 12αδα, ότι  έχει πολύ μικρή διάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου