Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012


Η ΣΙΩΠΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΩΝ


 fereira-Bkaragounis  


του Γιώργου Λιβέρη

Για πρώτη φορά 3 προπονητές ποδοσφαίρου από την ίδια χώρα (του εξωτερικού) εργάζονται συγχρόνως στην Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις. Επίσημα δεν συνεργάζονται. Αλλά υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι συνεργάζονται. Και αυτό οπωσδήποτε πρέπει να θεωρείται  εποικοδομητικό για μας.
Ποιες είναι οι ενδείξεις αυτές:
·         Όταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού φανερά απέτρεψε το ενδιαφέρον του από τον Γιώργο Καραγκούνη, το ίδιο έκανε και ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, που είχε λιγότερους λόγους να το κάνει. Μάλιστα βρήκε ως δικαιολογία – την μη ύπαρξη συλλόγου – την οποία όμως δεν την ακολούθησε και στην περίπτωση του Αλέξανδρου Τζόλη.
·         Στον πρώτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος στη Λειβαδιά, αιφνίδια και νυχτιάτικα ο Φερνάντος Σάντος βρέθηκε εκεί. Ήταν ο μόνος που γνώριζε ότι ο Ζεσουάλντο Φερέιρα θα χρησιμοποιούσε μια νέα διαφορετική σύνθεση με 9 – 10 Έλληνες παίκτες και πήγε να τους παρακολουθήσει.
·         Ο προπονητής του Παναθηναϊκού διατηρεί εκτός αποστολών των Στέφανο Καπίνο για λόγους «εκπαιδευτικής τακτικής» όπως αφήνει να διακρίνεται. Το ίδιο κάνει στην Εθνική Ομάδα και ο έτερος «Καππαδόκης». Η διαφορά είναι ότι πέφτει σε διαδοχικές γκάφες: Βλέπε προσκλήσεις Χαλκιά, Τζόρβα και την τελευταία ανακάλυψη (;) τον Παναγιώτη Γλύκο.
·         Ο Σάντος επιθυμεί οι ισχυρότεροι ελληνικοί σύλλογοι να χρησιμοποιούν Έλληνες παίκτες. Προσπαθεί να το επιτύχει και στον Πειραιά, κυρίως για τον Φετφατζίδη, όχι πως τον πολυχρειάζεται, αλλά για τα διπλά, ίσως όμως και να του βγει. Έτσι στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο Ζαρντίμ τον έβαλε για 9 λεπτά για να κάνει το χατίρι στον Σάντος παρ’ όλον ότι δεν εμπιστεύεται  (ο Ζαρντίμ) ιδιαίτερα τον νεαρό. Ένας λόγος που ο Σάντος θέλει τον Φετφατζίδη είναι για να κρατάει και την αναλογία αριθμού παικτών μεταξύ των δυο μεγάλων. Για τούτο και δεν καλεί τον θαυμάσιο, μόλις 21 ετών, Παναγιώτη Ταχτσίδη που πρόσφατα μεταγράφηκε από τη Βερόνα στη Ρόμα.

                                      http://palaimaxoipao1908.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου