Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η Marca αποθεώνει τον Καραγκούνη!


Η Marca αποθεώνει τον Καραγκούνη!

Το εύλογο ερώτημα «πώς είναι δυνατόν ένας παίκτης με την ποιότητα και την αξία του Γιώργου Καραγκούνη να εξακολουθεί να μένει χωρίς ομάδα» διατυπώνει Ισπανός αρθρογράφος της Marca αποθεώνοντας τον «Κάρα» στο κείμενό του και ζητώντας από τους συλλόγους όλου του κόσμου να προστατέψουν μια «παγκόσμια Κληρονομιά»!
Ο Χάιμε Ρινκόν έγραψε ένα εξαιρετικό κείμενο με τίτλο «μια ομάδα για τον Καραγκούνη» και διερωτάται πώς είναι δυνατόν ο «ήρως της Ελλάδος» να κυκλοφορεί ακόμα «ελεύθερος».
«Ηταν ο ήρωας της Ελλάδας και ένα από τα αστέρια της στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Ελληνας πολεμιστής, ο αρχηγός της τελειότητας και ο Αγιος της ομάδας του Φερνάντο Σάντος παραμένει αυτή τη στιγμή χωρίς ομάδα. Δεν συμφώνησε στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό και ούτε στην Ελλάδα ούτε και στην Ευρώπη εμφανίστηκαν ομάδες διαθέσιμες να του δώσουν μία ευκαιρία.
Μα στα αλήθεια, δεν υπάρχει καμία ομάδα που να χρειάζεται έναν Καραγκούνη; Σε ένα καλοκαίρι που η Μπάγερν έδωσε 40 εκατ. για τον Χάβι Μαρτίνεθ, που η Ζενίτ τρελάθηκε και εκταμίευσε 80 εκατ. για τους Χουλκ-Βίτσελ και η Τσέλσι 30 εκατ. για έναν υποσχόμενο Βραζιλιάνο (Οσκαρ) που θα έχει μικρό χρόνο συμμετοχής, κανείς δεν θέλησε να αποκτήσει ΔΩΡΕΑΝ έναν τόσο σημαντικό μέσο; Εναν μπαρουτοκαπνισμένο πολεμιστή  που έχει δώσει το παρών σε χιλιάδες μάχες και που μπορεί να βοηθήσει για τουλάχιστον δύο σεζόν ακόμα;
Τα 35 χρόνια του αναμφίβολα αποτελούν εμπόδιο. Αλλά, κανείς δεν είδε τα όσα σπουδαία έκανε στο EURO ο Γιώργος; Το παρελθόν του σε Ιντερ και Μπενφίκα αρκεί ώστε να διαλύσει τις αμφιβολίες για το εάν μπορεί να τα καταφέρει σε κάποια κορυφαία λίγκα. Αλλά και οι 100+ συμμετοχές του με το εθνόσημο δεν αρκούν ώστε να βρει τουλάχιστον ομάδα στην ίδια την χώρα του;
Στο Παναθηναϊκό ξεκίνησε μία επαναδιαπραγμάτευση αναφορικά με τα συμβόλαια των παικτών του, ώστε να γίνει μείωση στους μισθούς. Εκεί παρατηρήθηκε διαφορά μεταξύ της ομάδας και του Ελληνα αρχηγού. Τώρα ο Καραγκούνης βρίσκεται ένα βήμα από την απόσυρση του εφόσον δεν βρει ομάδα. Σας παρακαλώ ομάδες του κόσμου, ανοίξτε τα μάτια σας και προστατέψτε αυτή την κληρονομιά του Παγκόσμιο ποδοσφαίρου. Υπάρχει Καραγκούνης, για λίγο ακόμα...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου