Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

| |

Προχωράμε δυναμικά παρέα με τη νέα γενιά!

Το GreenZone βρέθηκε στην παρουσίαση του τμήματος άρσης βαρών του Παναθηναϊκού, μίλησε με αθλητές, προπονητή και εφόρους και σας μεταφέρει το κλίμα.

«Θα είμαστε δίπλα σας. Προχωράμε δυναμικά για ένα καλύτερο μέλλον». Οι αθλητές του Παναθηναϊκού άκουσαν με προσοχή τους εφόρους του τμήματος της άρσης βαρών και τον Παρασκευά των Mad Boys, οι οποίοι μέσω της Θύρας 13 έχουν αγκαλιάσει το άθλημα, το έβγαλαν από το καθεστώς υπολειτουργίας και είναι έτοιμοι να το ανεβάσουν εκεί που ανήκει. Στην κορυφή.

«Σκοπός μας είναι να καλλιεργήσουμε το άθλημα. Να δώσουμε τις ευκαιρίες στη νέα γενιά να το μάθει και να το αγαπήσει μέσα από τον Παναθηναϊκό», είπαν οι άνθρωποι του τμήματος.

Ο προπονητής Πάνος Πάνου μας εξήγησε πως ό,τι μπορεί να έχει ακούσει κανείς για σωματικές επιπλοκές, πως μπορεί ένα παιδί να μην ψηλώσει αν κάνει άρση βαρών, είναι θεωρίες που δεν στέκουν. Καλύτερο παράδειγμα ο ίδιος, ο οποίος έχει ύψος πάνω από τον μέσο όρο και σηκώνει βάρη από 10 ετών.

Ειδική μνεία έγινε στους δύο αθλητές του Παναθηναϊκού που διέπρεψαν στους προκριματικούς αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, Ορφέα Αποστόλου και Wilson Νάτση.

«Ο Παναθηναϊκός έχει μία πολύ πλούσια ιστορία και οφείλετε να ξέρετε πως τη φανέλα που φοράτε την έχουν τιμήσει σπουδαίοι αθλητές που έχουν πάρει πρωταθλήματα με το Τριφύλλι και φυσικά οι δύο Ολυμπιονίκες Σαμπάνης και Ιακώβου».

Ρωτήσαμε τον Παρασκευά των Mad Boys τι χρειάζεται να για να πρωταγωνιστήσει ξανά ο Παναθηναϊκός και να ανέβει στην κορυφή.

«Πρώτα απ’ όλα διάθεση, η οποία υπάρχει και με το παραπάνω. Προσπαθούμε ακόμα να ολοκληρώσουμε μία καλή μεταγραφή. Θα δείξει. Στόχος μας είναι να φέρουμε στον Παναθηναϊκό τη νέα γενιά. Να μάθουν το άθλημα σε εμάς και να γίνουν οι μελλοντικοί πρωταθλητές».


Πώς μπορεί να γραφτεί ένας αρχάριος ή ένας νεαρός αθλητής στο τμήμα;

«Οι εγγραφές είναι δωρεάν. Καθημερινά μπορεί όποιος το επιθυμεί να περάσει από τη Λεωφόρο και να μιλήσει με υπεύθυνους του τμήματος. Οι εγγραφές γίνονται στις 18:00 - 20:00».

Τα απαραίτητα έγγραφα είναι:
- 3 φωτογραφίες
- υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση γονέα
- εξετάσεις από παθολόγο που πιστοποιούν πως δεν πάσχει ο νεαρός από πάθηση απαγορευτική για το άθλημα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μιλήσουν με τον προπονητή Πάνο Πάνου τηλεφωνικώς στο 6978278014.


Το GreenZone μίλησε και με τον Ορφέα Αποστόλου που κατέκτησε μετάλλιο στους προκριματικούς αγώνες και θα εκπροσωπήσει, μαζί με τον Wilson Νάτση, τον Παναθηναϊκό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.Το τμήμα υπολειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, μέχρι να το αναλάβουν φέτος οι Mad Boys μέσω της Θύρας 13. Τι διαφορές παρατηρείς;

«Πάρα πολλές. Πέρα από τα υλικά αγαθά που είναι πολλά και σημαντικά, όπως θέρμανση, ρουχισμός, φαρμακείο και απαραίτητα για το άθλημα αγαθά, το σημαντικότερο είναι η ηθική στήριξη. Νοιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας, πως έχουμε στο πλάι μας ανθρώπους που αγαπούν τον Παναθηναϊκό».

Πόσα χρόνια είσαι στην ομάδα;

«Έξι χρόνια. Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Πάνο Πάνου που έχει σταθεί δίπλα μου σαν πατέρας. Πολλές φορές, αν και είμαι Παναθηναϊκός από μικρό παιδί, σκέφτηκα να τα παρατήσω. Ήταν αυτός που με κρατούσε και με εμψύχωνε ώστε να συνεχίσω να φοράω το Τριφύλλι».

Οι αθλητές του τμήματος είναι οι:

Γιάννης Ανδρεάδης
Παναγιώτης Δαγκρές
Γιώργος Δρίτσας
Ορφέας Αποστόλου
Αιμίλιος Κώστας
Wilson Νάτσης
Βαλάντης Πολυκράτης
Νίκος Καλιακίδης
Γιάννης Τσακάλης
και η 13χρονη Μαρία Μερμελά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου