Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

«Με το παραμύθι σου την έκανες την τύχη σου»


«Με το παραμύθι σου 

την έκανες την τύχη σου»

Όσο δεν προλαβαίνω να γράψω όσα θέλω -και όπως θέλω- αρκετά πράγματα για Παναθηναϊκό (κυρίως), Ολυμπιακό και άλλα όμορφα πράγματα, τόσο εκνευρίζομαι. Για τους πρίγκιπες και τους Ιζνογκούντ ήθελα να γράψω μέρες. Έδωσα το… σύνθημα τη Δευτέρα μέσω Facebook αναφέροντας «Αμμοθύελλα διακρίνεται στο βάθος. Έρχονται φορτωμένες καμήλες…» γιατί ήλπιζα να βρω το χρόνο που ήθελα ώστε να γράψω για τα νέα επεισόδια του σίριαλ. Με πρόλαβε ο ασυγκράτητος! Ε, βλέπετε τέλος Οκτωβρίου έχουμε, ο ανταγωνισμός με τα «Κλεμμένα Όνειρα» και τη «Σιλά» είναι μεγάλος, το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» ξεκίνησε, οπότε ο σεναριογράφος τα έδωσε όλα.
Ετοιμάζει πρόταση ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) γράφει σε άπταιστα ελληνικά και σχολιάζοντας το σχεδιασμό και όλα τα συναφή, αφού παρακολουθεί στενά όπως αναφέρει τα τεκταινόμενα (μέσω δορυφορικής τηλεόρασης και διαβάζοντας τα ελληνικά σάιτ -τι εννοείτε «πώς διαβάζει ελληνικά σάιτ;», αφού ο πρίγκιψ προσέλαβε μεταφραστή-), ο Σαουδάραβας έχει γεμίσει τα 24ωρα του με συσκέψεις επί συσκέψεων με τους επιτελείς (ή μάλλον υποτελείς) του.
Ο γίγας μπιν Αμπντουλαζίζ  (εις το τετράγωνο) θέλει να περιμένει πρώτα να δει εάν ο Σαμαράς (όχι ο Γιάννης που συμβουλεύεται ο Αλαφούζος, ούτε ο Τρύφων που κάνει παρέα με παίκτη του Παναθηναϊκού) θα πείσει την Τρόικα να εκταμιεύσει τη δόση. Να «δέσει» πρώτα το τραπεζικό σύστημα (η «Πειραιώς» και άλλες δυνάμεις του χώρου) και μετά ο Σαουδάραβας θα στείλει πακετάκι την προσφορά του για το Τριφύλλι. Αυτή τη φορά βέβαια δεν θα χρειαστεί να αγοράσει μετοχές. Σιγά μην δώσει και λεφτά στη «Συμμαχία» για να πάρει αυτό το απαξιωμένο -κατά Ιζνογκούντ- πράγμα. Θα τάξει λαγούς με πετραχήλια για το μέλλον ώστε να δημιουργήσει μια κατάσταση πίεσης.
Το δυστύχημα είναι ότι υπάρχει κόσμος του Παναθηναϊκού που είναι σαν ώριμο φρούτο – έτοιμος να πέσει. Σου λένε «ο Αλαφούζος λεφτά δεν βάζει, η ομάδα δεν ξεκολλάει από τα χρέη, το εγχείρημα της λαϊκής βάσης απέτυχε, οπότε ας δοθεί μια ευκαιρία σε αυτόν τον τύπο να δούμε τι μπορεί να κάνει». Υπάρχουν βέβαια και οι φανατικοί του -πριγκιπικού- είδους. Οι γνωστοί που αναπαρήγαγαν με ευκολία τα παραμύθια του σεναριογράφου, διαφημίζοντας τον σαλτιμπάγκο. Πρόκειται για τη συνομωταξία του καθοδηγήτη, δηλαδή όσουν ζουν ενδιάμεσά μας, τους δεσμευμένους σκοπευτές, τους νιαουριστές και μερικούς άλλους.
Για τη δεύτερη κατηγορία είναι λογικό. Ό,τι ρυθμό δίνει ο σεναριογράφος, σε αυτόν χορεύουν. Η πρώτη κατηγορία είναι το δυστύχημα. Όχι γιατί ο Αλαφούζος πέτυχε. Το matigarrida τα έγραψε έγκαιρα όλα για την εταιρία λαϊκής βάσης. Ασφαλώς και το πράσινο καράβι έχει πορεία βύθισης. Παρά ταύτα ο Αλαφούζος είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, βγήκε μπροστά, δεν δίστασε να κοντραριστεί με τον Μαρινάκη, πέτυχε να γυρίσει το τιμόνι σε σωστή κατεύθυνση στο τέλος Μαΐου (άσχετα εάν μετά η ρότα του είναι πορεία καταστροφής), προσπαθεί γενικά. Η ιστορία με τους Σαουδάραβες πρίγκιπες είναι ένα μύθευμα. Πολύ βολικό για τον σεναριογράφο. Αρκεί να θυμηθείτε κάθε πότε εμφανίζεται ο Ιζνογκούντ. Κυρίως όποτε υπάρχει θέμα γηπέδου! Ή γίνεται κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση. Προφανώς κάτι τρέχει με το γήπεδο τώρα και κάποιοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα.
Όλα πια είναι πολύ προβλέψιμα. Όπως και το παιχνίδι καταστροφής του Παναθηναϊκού από τον σεναριογράφο. Θυμήθηκα τον αείμνηστο Ζαμπέτα. Και κλείνω με αυτό. Αφιερωμένο στον σεναριογράφο.
«Γιαννάκη ομορφόπαιδο, Γιαννάκη λεβεντόπαιδο, παμπόνηρε και παραμυθατζή, με το παραμύθι σου την έκανες τη τύχη σου
και το ψηστήρι σου φιγουρατζή, το μυαλό σου μάζεψε και την πορεία άλλαξε με την φωτιά να παίζεις δεν μπορείς, σαν πολλά μας τά’κανες Γιαννάκη το παράκανες τον μάστορά σου κάποτε θα βρεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου