Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Επιτέλους τη διέλυσαν την ομάδα του νταμπλ..Η ομάδα του 2010 έπρεπε να διαλυθεί διότι τόλμησε να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο σε ρυθμό περιπάτου, να φέρει ξανά τους Παναθηναϊκούς στο γήπεδο, να ενώσει την οικογένεια του Τριφυλλιού. Έκανε δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από την πεπατημένη των προηγούμενων ετών της δεκαετίας…


Επιτέλους τη διέλυσαν την ομάδα του νταμπλ

Φαντάζομαι ότι κάποιοι θα περιμένουν να γράψω για τη λύση συμβολαίου του Κώστα Κατσουράνη. Δεν θα γράψω. Βαρέθηκα να βλέπω να με περιμένουν στη γωνία οι Αλαφουζικοί, οι Φερεϊρικοί, όσοι ζουν ανάμεσά σας, οι δεσμευμένοι σκοπευτές, οι κατάκοποι νιαουριστές, οι ανύπαρκτοι διευθυντές, οι καθοδηγητές.
Σκεφτόμουν απλά κάτι άλλο. Την άνοιξη του 2010 δυστυχώς για πολλούς και συγνώμη που τους το υπενθυμίζω, ο Παναθηναϊκός πήρε νταμπλ. Πρωταγωνιστές; Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σισέ, Λέτο, Κατσουράνης. Συμπρωταγωνιστές; Καραγκούνης, Νίνης, Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι. Ας πούμε ο βασικός κορμός.
Το καλοκαίρι του 2011 η διοίκηση Γόντικα άφησε τον Ζιλμπέρτο να φύγει. Αντ’ αυτού απέκτησε τον Πλεσί. Επίσης πούλησε όσο όσο τον Σισέ στη Λάτσιο. Αποκτήθηκε αντ’ αυτού ο Τοτσέ. Λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος εκείνης της σεζόν δόθηκε στην Παλέρμο ο Τζόρβας. Δεν αποκτήθηκε τερματοφύλακας. Το φθινόπωρο του 2011 η διοίκηση Γόντικα άργησε να κινηθεί για τον Νίνη ενώ όταν το έκανε η προσφορά της δεν ικανοποίησε τον παίκτη και το καλοκαίρι έφυγε για την Πάρμα. Αντ’ αυτού παρέμεινε στο ρόστερ ο Κουίνσι και ήρθε ο Μπαρμπαρούσης. Το καλοκαίρι του 2012 η διοίκηση Αλαφούζου ικανοποίησε το αίτημα Φερέιρα και άφησε τον Καραγκούνη να φύγει. Δεν αποκτήθηκε παίκτης στη θέση του. Επίσης, στο ίδιο διάστημα έμεινε ελεύθερος ο Καντέ και ο Σαριέγκι. Αποκτήθηκαν οι Πίντο, Βελάσκες. Στις 3 Οκτωβρίου 2012 ανακοινώθηκε η λύση συμβολαίου του Κατσουράνη. Ασφαλώς χωρίς αντικατάσταση μεσούσης της σεζόν.
Αναφέρω πάντα εάν και ποιοι αντικατέστησαν τους νταμπλούχους γιατί μόνο έτσι έχει νόημα και ουσία. Διότι άλλο είναι να φύγει ο Σισέ και να αποκτηθεί ο Τρεζεγκέ και άλλο ο Τοτσέ. Άλλο να φύγει ο Ζιλμπέρτο και να έρθει ο Μέλο και άλλο ο Πλεσί. Και ούτω καθεξής.
Από τον κορμό του νταμπλ έμειναν οι Λέτο, Βύντρα, Σπυρόπουλος. Ο Λέτο στα πιτς εδώ και οκτώ μήνες δίχως ποτέ να αναζητηθούν ευθύνες για το χειρισμό της κατάστασης. Οι Βύντρα, Σπυρόπουλος ανανέωσαν το συμβόλαιό τους, ο πρώτος με διοίκηση Γόντικα, ο δεύτερος με διοίκηση Αλαφούζου.
Δύο χρόνια και πέντε μήνες χρειάστηκε να περάσουν για να διαλυθεί η ομάδα του νταμπλ. Με τα χρόνια φαίνεται να χάθηκαν τα αντανακλαστικά. Εννέα χρόνια πριν διαλύονταν ένα άλλο σύνολο το οποίο έχασε τον τίτλο μόνο και μόνο γιατί έτσι αποφάσισαν άλλοι εκτός γηπέδου. Η ομάδα του 2010 έπρεπε να διαλυθεί διότι τόλμησε να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο σε ρυθμό περιπάτου, να φέρει ξανά τους Παναθηναϊκούς στο γήπεδο, να ενώσει την οικογένεια του Τριφυλλιού. Έκανε δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από την πεπατημένη των προηγούμενων ετών της δεκαετίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου