Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012


Stade de France στον... Βοτανικό!

Stade de France στον... Βοτανικό!
Η προοπτική κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό, με νέους όρους και προϋποθέσεις, φαίνεται ότι ανοίγει την όρεξη ακόμη και ξένων εταιρειών να μπουν στον διαγωνισμό.

(Πηγή: zougla.gr)
Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr εδώ και ημέρες μια ξένη εταιρεία είχε κάνει ανεπίσημες επαφές για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου.
Σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας και το όνομα της κατασκευαστικής εταιρείας. Είναι η γαλλική εταιρεία Vinci, την οποία έχουν… θαυμάσει χιλιάδες Έλληνες και όχι μόνο ταξιδιώτες!
Που;
Μα φυσικά στην γέφυρα Ρίο – Αντίρριο, αφού είναι η εταιρεία που κατασκεύασε τον επιβλητικό «σύνδεσμο» της Πελοποννήσου με την Στερέα Ελλάδα.
Η Vinci έχει εμπειρίες από την κατασκευή και αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού κατασκεύασε το Stade De France στα μέσα της δεκαετίας του ’90 (2 Μαίου 1995) και ήταν το στάδιο που φιλοξένησε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998 (Γαλλία-Βραζλία 3-0).
Το ενδιαφέρον της Vinci φανερώνει, ό,τι εάν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και απεμπλακεί από τους νομικούς σκοπέλους, τότε θα βρεθούν αρκετές εταιρείες που θα διεκδικήσουν το έργο.
Εάν φυσικά γίνει διαγωνισμός, αφού αυτό παραμένει ασαφές, παρ’ ότι θα είναι προς όφελος του Παναθηναϊκού.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό όσοι περισσότεροι διεκδικήσουν την κατασκευή του γηπέδου, τόσο καλύτερη τιμή θα μπορέσει να «πιάσει» ο Δήμος Αθηναίων και εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός που θα κληθεί να πληρώσει το ενοίκιο.
Φυσικά πριν φτάσουμε να βρούμε τον ανάδοχο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μπορέσει να απεμπλακεί ο Παναθηναϊκός από τις συνδέσεις με το εμπορικό κέντρο και τους κινδύνους νέας εμπλοκής της Διπλής Ανάπλασης ανάλογα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου