Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012


Αρχές Δεκεμβρίου η απόφαση για την αναδιάρθρωση


Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΜΗΣ
Από τη στιγμή που η ΕΠΟ έπαψε να λειτουργεί για όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά μετατράπηκε σε παραμάγαζο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Ολυμπιακού, τα σκάνδαλα και οι παρατυπίες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο...
Άλλο ένα έλαβε χώρα την Τρίτη, κατά την εκδίκαση της προσφυγής του Παναθηναϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.
Μία εκδίκαση όπου ο δικαστής εκπροσωπεί ταυτόχρονα τον έναν εκ των δύο διαδίκων και θα κληθεί να αποφασίσει εναντίον του!!! Ένα γεγονός που κάθε άλλο παρά νόμιμο και δίκαιο μπορεί να χαρακτηριστεί...
Η ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο της, Γιάννη Κάρμη και από τη δικηγόρο της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", Αθηνά Μπαλομένου, οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν υπέρ των θέσεων τους, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και τόνισαν ότι πρόκειται για "κατάφωρη παραβίαση του αθλητικού νόμου".
Η τριμελής σύνθεση της έδρας άκουσε τις ομιλίες των δύο και αναμένεται να αποφανθεί για τη νομιμότητα της αναδιάρθρωσης στις αρχές Δεκεμβρίου.
Σύνθεση σκάνδαλο
Οι δύο δικαστές της τριμελούς σύνθεσης, είναι εκπρόσωποι της Superleague, που είναι αντίδικος του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ουσιαστικά, καλούνται να εκδικάσουν ενώ έχουν ξεκάθαρη σχέση με έναν εκ των δύο διαδίκων! Κάτι πρωτοφανές, πρωτάκουστο και ελληνικό!
Από την ΠΑΕ έκαναν ένσταση για παράνομη συγκρότηση και σύνθεση του δικαστήριου, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή. Δείγμα της νοοτροπίας που διέπει την ΕΠΟ και τα όργανα της, τα οποία έχουν φτάσει σε πλήρη αποσύνθεση λόγω εξωθεσμικών επιρροών.
Στον Παναθηναϊκό είναι οργισμένοι για τη στάση της Ομοσπονδίας και είναι διατεθειμένοι να καταφύγουν στο CAS αρχικά και στα πολιτικά δικαστήρια έπειτα, προκειμένου να δικαιωθούν.
Ακολουθεί η συνομιλία μεταξύ του Γιάννη Κάρμη και του δικαστή κ. Πινάκουλα:
Κάρμης"Ποια είναι η σύνθεση που θα μας δικάσει;".
Πινάκουλας"Αυτή που βλέπετε...".
Κάρμης"Εμείς δεν ορίσαμε διαιτητές, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Οι διαιτητές έχουν υπογράψει οτι δεν εμπίπτουν στα κολλήματα του καταστατικού, διότι μπορεί αυτή η απόφαση να προσβληθεί στο CAS ή στα Πολιτικά Δικαστήρια. Κάνουμε ένσταση μη νόμιμης και κακής σύνθεσης του δικαστηρίου, βάσει καταστατικού που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και το Πρωτοδικείο. Εμείς δεν έχουμε επιλέξει διαιτητές και αυτό είναι πρωτοφανές...".
Πινάκουλας: "Δεν μπορείτε να μας κάνετε παρατηρήσεις, έχετε υποτιμητικό ύφος".
Κάρμης"Υποτιμητικό είναι οτι εναντιώνεται των απόψεών σας. Αμφισβητούμε την σύνθεση του δικαστηρίου. Οι Οικονομάκης, Κοντοβαζενίτης συμμετείχαν στην απόφαση για αναδιάρθρωση και αυτό αποδεικνύεται από το κλίμα που υπάρχει. Θέλουμε αμερόληπτο και ανεξάρτητο όργανο με δύο διαιτητές...
Η SuperLeague λέει το γνωστό “αμάρτησα για το παιδί μου” και δικαιολογεί την απόφαση λέγοντας οτι η ΕΠΟ μας είπε να την πάρουμε. Είμαστε μέλη του συνεταιρισμού και έχουμε έννομο συμφέρον. Μέχρι σήμερα δεν έχει τροποποιηθεί η προκήρυξη του Πρωταθλήματος και οτι γίνεται είναι παράνομο".
Η νόμιμη σύνθεση
Για την ιστορία, ο νόμος προβλέπει ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο συγκροτείται από τρεις πρώην δικαστικούς και δύο εκπροσώπους της κάθε πλευράς. Την τρίτη εμφανίστηκε ένας δικαστικός, ο κ. Πινάκουλας και δύο εκπρόσωποι της Superleague, oi Κοντοβαζαινίτης και Οικονομάκης...
Όσο για το ποιος ευνοείται από τη σκανδαλώδη απόφαση της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, είναι ολοφάνερο... Πρόκειται κυρίως για τις ομάδες οι οποίες ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και τώρα θα επιστρέψουν από την πίσω πόρτα στη Superleague

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου