Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012


Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012, 13:26

Κάνει ανασχηματισμό ο Αλαφούζος


Συντάκτης : ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΡΡΗΣ

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει στη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιάννης Αλαφούζος από τον Ιανουάριο. Ο πρόεδρος του Τριφυλλιού επιθυμεί διακαώς τον ανασχηματισμό του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ με ταυτόχρονη σμίκρυνσή του. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπεριέλαβε στα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης θέμα αλλαγής του καταστατικού στα άρθρα που αναφέρονται στον αριθμό μελών του Δ.Σ.
Ο Αλαφούζος εδώ και καιρό έχει εκφράσει την πεποίθησή του ότι το Δ.Σ. πρέπει να είναι μικρότερο για να είναι πιο ευέλικτο. Παράλληλα θέλει να περιορίσει αισθητά τις διαρροές προς τα ΜΜΕ αλλά και την έντονη κριτική που ασκήθηκε από συγκεκριμένα πρόσωπα και δη παλαίμαχους αθλητές της ομάδας.
Η πρόταση του Αλαφούζου θα είναι να πέσει ο αριθμός των μελών από 20 σε 11 ή το πολύ 13. Εξ αυτών εκτός του υποχρεωτικού ενός μέλους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο Αλαφούζος θέλει να μπουν στο Δ.Σ. άτομα της επιλογής του. Συνεργάτες του προέδρου του Τριφυλλιού ισχυρίζονται ότι θα τεθεί θέμα αμφισβήτησης του ιδιωτικού συμφωνητικού των βασικών μετόχων της ΠΑΕ που υπεγράφη το χειμώνα του 2009 μεταξύ Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλου, Γιαννακόπουλου, Πατέρα. Με απλά λόγια θα βασιστεί πάνω στη μεταβίβαση μετοχών από τον Βαρδινογιάννη στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» για να τονίσει ότι πλέον δεν υφίσταται καμία δέσμευση από αυτό το συμφωνητικό. Βέβαια μπορεί εύκολα να υπάρξει αντεπιχείρημα ότι μαζί με τις μετοχές, η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» πήρε και τις υποχρεώσεις του Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ.
Τούτη τη στιγμή ουδείς γνωρίζει εάν θα αμφισβητηθεί ο ισχυρισμός Αλαφούζου. Εάν, πάντως, περάσει η πρότασή του τότε στο Δ.Σ. δεν θα υπάρχουν εκπρόσωποι ούτε του Ανδρέα Βγενόπουλου (Λομβάρδου, Λιβέρης αυτή τη στιγμή) παρά μόνο μέλη επιλογής Αλαφούζου. Και φυσικά θα πρέπει να δούμε εάν οι 9 που εκλέχθηκαν στο Δ.Σ. της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», θα μπουν και στο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Γιατί εκεί υπάρχουν αντίθετες φωνές (π.χ. Αντωνιάδης).\
http://www.pamesports.gr/56602/kanei-anasxhmatismo-o-alafoyzos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου