Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012


Δεν περνάνε οι «εκβιασμοί» στον Ερασιτέχνη

Εξαιρετικά αρνητική εντύπωση προκαλεί σε ανθρώπους του Παναθηναϊκού ο ωμός εκβιασμός ιστοσελίδας «πράσινης» απόχρωσης προς τον Ερασιτέχνη...

«Πιστολιές» από παντού δέχεται ο Παναθηναϊκός


«Ή θα εγκρίνετε τη νέα σύμβαση και το Προεδρικό Διάταγμα ή περνάμε σε αγωγές», είναι το νόημα όσων αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας prasinanea.gr, που περισσότερο ρεπορτάζ Δήμου Αθηναίων, Βωβού, ΥΠΕΚΑ και (πρώην) ΓΗΠΕΛ θυμίζει, παρά Παναθηναϊκού. 

«Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να συναινέσει στην έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος, όμως το ιδιωτικό συμφωνητικό με το Δήμο Αθηναίων περιορίζει δραστικά τις δυνατότητες ελιγμών του», γράφει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ενώ παρακάτω γίνεται ξεκάθαρος ο εκβιασμός:

«Η στάση του Ερασιτέχνη είναι αρνητική στο να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση ως έχει. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο να βρεθεί υπόλογος απέναντι στο Δήμο και σε μία τέτοια περίπτωση, θα κληθεί να λογοδοτήσει και να αναλάβει το βάρος των συνεπειών της υπαναχώρησής του».

Δηλαδή, ή προχωράει το αντι-Παναθηναϊκό Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την κατεδάφιση της Λεωφόρου, χωρίς πρώτα να έχει ανεγερθεί (κερδοφόρο) ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό, ή ο Ερασιτέχνης θα βρεθεί υπό την απειλή αγωγών εις βάρος του. 

Συνεχίζει το ρεπορτάζ… Δήμου Αθηναίων:

«Εφόσον ο Δήμος Αθηναίων εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ορίζονται από το ιδιωτικό συμφωνητικό ή διασφαλίσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εκπλήρωση τους, τότε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν δικαιούται να αρνηθεί την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης. Ούτε, φυσικά, νομιμοποιείται να επιμείνει σε αλλαγές, εάν το αρνηθεί ο Δήμος».

Με λίγα λόγια, θα πάρει ο Ερασιτέχνης τις (κουτσουρεμένες) εγκαταστάσεις στον Βοτανικό, θα δώσει τη Λεωφόρο χωρίς να έχει κατασκευαστεί το νέο γήπεδο, και θα πρέπει να πει και ευχαριστώ!

«Το ιδιωτικό συμφωνητικό είναι δεσμευτικό, έχει υπογραφεί και ορίζει επακριβώς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των δύο συμβαλλόμενων. Εάν ο Ερασιτέχνης το αθετήσει, τότε θα δώσει πάτημα στο Δήμο να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση ή να προχωρήσει στη μονομερή κατεδάφιση του "Απόστολος Νικολαϊδης"

Νομικά, ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το παραμικρό από την ΠΑΕ, αλλά την έχει από τον Ερασιτέχνη. Με δεδομένο ότι έχει πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για απαλλοτριώσεις στο Βοτανικό και θα κληθεί να αποζημιώσει την ΠΑΕ και τον Βωβό για τα έξοδα που έχουν κάνει, εάν δεν προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση, θεωρείται βέβαιο ότι θα κινηθεί δικαστικώς εναντίον του Ερασιτέχνη, εάν αυτός εγκαταλείψει το πρότζεκτ».

Το ρεπορτάζ… δήμου Αθηναίων, Βωβού και (πρώην) ΓΗΠΕΛ παραδέχεται πρώτον ότι κινδυνεύει ο Ερασιτέχνης από αγωγές. Στη συνέχεια γίνεται ξεκάθαρο αυτό που τα «παπαγαλάκια» αμφισβητούσαν μέχρι και πρότινος, ότι δηλαδή οι εμπλεκόμενοι στη Διπλή Ανάπλαση επιχειρούν να «πετάξουν» από τις συζητήσεις τον Παναθηναϊκό Α.Ο. και να προχωρήσουν σε «μονομερή κατεδάφιση της Λεωφόρου», ακόμα και αν πει «όχι» ο Ερασιτέχνης στο Προεδρικό Διάταγμα.

Ενδιαφέρον έχει η στάση που θα τηρήσει ο Παναθηναϊκός στον εκβιασμό. Πρόσωπα του Ερασιτέχνη αναφέρουν πως δεν τους συγκινούν τέτοιου είδους πιέσεις, πως η σύμβαση που έχουν στα χέρια τους αναφέρει ξεκάθαρα πως προϋπόθεση για να προχωρήσει η κατεδάφιση είναι να κατασκευαστεί πρώτα το ποδοσφαιρικό γήπεδο και φυσικά οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στο Βοτανικό και πως μία επιστολή (του Κίτσιου) δεν έχει νομική ισχύ.

Ο Ερασιτέχνης  και ΠΑΕ είναι ενωμένοι σαν μία γροθιά, και δεν πρόκειται να υποκύψουν σε πιέσεις υπό την απειλή χρηματικών αποζημιώσεων...


http://www.greenzone.gr/2012/11/den-pernane-oi-ekviasmoi-ston-erasitexni.html#ixzz2B3KspC14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου