Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Ρότσα:"Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει επιθετικά"


21 Νοεμβρίου 2012

Ρότσα:"Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει επιθετικά"

Ο Ρότσα έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι με τη Μάριμπορ.

Αναλυτικά...

-Σκέφτεστε να αλλάξετε σύστημα και πρόσωπα;
«Σύστημα όχι. Στην πρώτη ομιλία που είχα με τους παίκτες, τους ζήτησα να είναι έτοιμοι όλοι. Τους χρειαζόμαστε όλους. Είναι μια περίοδος με συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Θα δω σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες και ανάλογα θα επιλέξω τα παιδιά που θα παίξουν».
-Είναι το 21ο Ευρωπαϊκό ματς για σας. Έχετε ζήσει μεγάλες στιγμές. Πλέον οι ελπίδες πρόκρισης είναι λίγες. Θεωρείτε πως μπορεί να γίνει υπέρβαση;
«Το πρώτο μέλημα είναι να βελτιώσω την εικόνα. Είδατε ένα δείγμα την Κυριακή. Ο κόσμος που ήρθε έφυγε με χαμόγελο απʼ το γήπεδο. Αν μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα ματς για να κάνουμε ένα βήμα προς το καλύτερο. Ξέρουμε τις δυσκολίες, αλλά μας ενδιαφέρει να μπορούμε να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε. Μέχρι τις 19 Δεκέμβρη έχουμε πολλά παιχνίδια».
-Όλα αυτά τα χρόνια έχετε συνηθίσει τον Παναθηναϊκό σε επιτυχίες στην Ευρώπη. Στο Μάριμπορ έζησε η ομάδα μια ντροπιαστική ήττα. Το βλέπετε σαν ρεβάνς;
«Δεν νομίζω. Ότι έγινε έγινε. Το παρελθόν είναι μακρινό μη στεκόμαστε εκεί. Είμαι χαρούμενος που είμαι πάλι εδώ σε Ευρωπαϊκό ματς. Θέλουμε να βελτιωθούμε. Είμαι λίγες μέρες στην ομάδα. Οι παίκτες θέλουν να βελτιωθούν. Είμαστε σε καλό σημείο επικοινωνίας. Τα νέα παιδιά τα ξέρω, τους άλλους τους γνωρίζω. Τώρα κοιτάμε την ομάδα μας για να την κάνουμε καλύτερη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».
-Τι ποσοστό βελτίωσης μπορεί να έχει η ομάδα; Πόσο καλύτερος μπορεί να γίνει ο Παναθηναϊκός;
«Δεν ξέρω. Δεν ξέρω ποιο είναι το περιθώριο. Κάθε ματς πρέπει να βελτιωνόμαστε. Την Κυριακή είχαμε καλύτερη εικόνα. Είμαστε σωματείο με πλούσια ιστορία, ομάδα πρωταθλητισμού. Αυτό είναι δύσκολο κομμάτι. Θέλουμε μια ελκυστική ομάδα, με πρωτοβουλίες, που θα παίζει ποδόσφαιρο που αρέσει στον κόσμο. Αυτό είναι το ιδανικό. Ποσοστό βελτίωσης δεν μπορώ να δώσω. Βήμα βήμα περιμένω να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».
-Πως θα δούμε τον Παναθηναϊκό; Επιθετικό απʼ την αρχή;
«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει επιθετικά. Όταν είσαι μια ομάδα με τέτοιες περγαμηνές και τόσο πλούσια ιστορία στην Ευρώπη, απʼ τη φύση σου πρέπει να είσαι επιθετικός. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό».
-Μέχρι τώρα έχουμε εστιάσει στην ψυχολογία. Ποδοσφαιρικά τι σας άρεσε κόντρα στον ΠΑΟΚ;
«Πρώτα απʼ όλα το ότι δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ απʼ τα προηγούμενα ματς. Άρα παίξαμε πιο επιθετικά. Έχουμε ακόμη πολύ δουλειά. Δυστυχώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα παιχνίδια, γιατί δεν έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε. Παίξαμε καλά, οι γραμμές ήταν κοντά, οι θέσεις σωστές, αλλά θέλουμε δουλειά ακόμη. Μου άρεσαν πολλά την Κυριακή. Είναι παρελθόν όμως. Έχουμε την Ευρώπη μπροστά μας. Το σκεπτικό είναι το ίδιο. Το πρώτο δείγμα ήταν καλό απʼ τους παίκτες. Θέλει δουλειά, υπομονή και τίποτα άλλο».
-Σας αποθέωσαν μετά το ματς της Κυριακής. Θα θέλατε να δώσετε ένα μήνυμα στον κόσμο;
«Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα. Από τις 19 Δεκεμβρίου του 1979 μόνιμα εδώ. Έχουμε ζήσει καλές στιγμές. Ίσως ο κόσμος το εκτιμά αυτό. Την έκφραση αγάπης προς το πρόσωπό μου, θέλω να την δείξουν και στους παίκτες. Αυτοί μάχονται. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι να αρχίσει το ματς. Να βοηθήσει και ο καιρός να έχει περισσότερο κόσμο. Να γίνει καλό ματς. Το χρειαζόμαστε εμείς, το χρειάζεται και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά από 33 χρόνια εδώ, θέλω να δω την αγάπη προς όσους εμπλέκονται με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί τα εσωτερικά ζητήματα πάντα δημιουργούν προβλήματα. Σαν ένας εμφύλιος που όλοι βγαίνουν χαμένοι. Όλοι απʼ την πλευρά τους να βοηθήσουν το σωματείο για να έρθουν καλύτερες μέρες».
http://www.newspao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου