Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

«Δεν ήταν μια κακή νύχτα…»


«Δεν ήταν μια κακή νύχτα…»

«Δεν ήταν μια κακή νύχτα…»(Photo: Action Images)
Όχι εξαίρεση, αλλά μάλλον… κανόνα για τον φετινό Παναθηναϊκού αποτελούν κακές εμφανίσεις σαν αυτή χθες απέναντι στη Λάτσιο, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σπύρος Λιβαθηνός. «Δεν ήταν μία κακή νύχτα. Ο Παναθηναϊκός έχει τέτοια εμφάνιση στο 90% των παιχνιδιών του», τόνισε ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού». «Δεν είναι λύση η αντικατάσταση Φερέιρα, αλλά το υλικό που έχει δεν είναι κακό», πρόσθεσε. «Κακώς έφυγαν Καραγκούνης και Κατσουράνης», τόνισε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό:


Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού:

«Το θέμα δεν είναι ένα παιχνίδι και δύο που έχει προβλήματα. Δεν ήταν μία κακή νύχτα. Ο Παναθηναϊκός έχει τέτοια εμφάνιση στο 90% των παιχνιδιών του, δεν έχει αγωνιστικότητα, διάρκεια και επαφή οι παίκτες μεταξύ τους. Ο κόσμος στηρίζει όσο τίποτα την ομάδα, όμως βλέπει τα ίδια πράγματα. Η ομάδα έχει πρόβλημα με τη φυσική κατάσταση, δεν έχει διάρκεια, το να παίζεις 15-20 λεπτά μόνο σε κάθε παιχνίδι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Ψάχνουμε να βρούμε την αιτία για την κακή εμφάνιση».

Για το υλικό της ομάδας:

«Η ομάδα δεν έχει κακό υλικό. Εγώ δεν είμαι εναντίον του Φερέιρα, η αντικατάσταση δεν είναι η λύση. Δεν έχει το υλικό που θα ήθελε, αλλά αυτό που έχει δεν είναι κακό. Τρία τέσσερα παιδιά είναι στην Εθνική ομάδα, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει δουλέψει. Κάθε φορά λείπουν παίκτες και σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό. Αν κάποιοι ποδοσφαιριστές τραυματίζονται συνέχεια, τότε αυτό είναι πρόβλημα».

Για αγώνα κόντρα στη Λάτσιο:

«Δεν μπορείς να κερδίσεις τον αγώνα από μία ευκαιρία, χρειάζεσαι και άλλες φάσεις. Χθες έβλεπα τον Πετρόπουλο και τον λυπήθηκα. Δεν υπήρχε οργανωμένη επίθεση. Συνεπώς και ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο να έπαιζε δεν θα έβαζε γκολ».

Για τον αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει την ομάδα:

«Δεν μπορώ να ξέρω την κατάσταση των αποδυτηρίων, υπάρχουν άνθρωποι που συνεργάζονται όπως οι Ελευθεράκης, ο Κωνσταντίνου που υποτίθεται ότι έχουν μία συνεργασία. Αν δεν υπάρχει συνεργασία, τότε πρέπει να φύγεις. Ο Φερέιρα πρέπει να ρωτάει να μαθαίνει και μετά να αποφασίζει. Στον Παναθηναϊκό πρέπει να λειτουργούν διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος που θα μιλά με τον προπονητή και τους παίκτες. Ο προπονητής πρέπει όμως να αποφασίζει, δεν είναι δουλειά του τεχνικού διευθυντή. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ζωντανός στον όμιλο».

Για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια:

«Είναι πολύ δύσκολη θέση όταν δεν είσαι στην ομάδα να πεις κάτι. Το καλοκαίρι άκουγα άλλους στόχους και τώρα βλέπω ότι δεν ελπίζει σε πρωτάθλημα. Θέλει να τερματίσει στις τρεις-τέσσερις ομάδες για να διεκδικήσει μία θέση στο Champions League ή στο Europa. Αγωνιστικά δεν μου δείχνει ότι έχει μία βελτίωση. Βλέπεις νέα παιδιά που θέλουν βοήθεια και υποστήριξη, αλλά είναι πολύ δύσκολη συγκυρία για αυτούς τους παίκτες, υπάρχει κίνδυνος να απογοητευτούν. Πρέπει να βρεθεί αγωνιστική ηρεμία και ο Αλαφούζος προσπαθεί, αν όμως αγωνιστικά δεν πας καλά δεν μπορείς να ηρεμήσεις».

Για την απομάκρυνση των Καραγκούνη-Κατσουράνη:

«Νομίζω ότι δύο έμπειροι παίκτες ήταν αναγκαίοι, δεν ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή να φύγουν ακόμη και αν ήθελαν να κάνουν ανανέωση. Τα νέα παιδιά θέλουν στήριξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου