Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012


Ζυγίζει τόνους η φανέλα

Ο εφιάλτης στη Γλυφάδα θα κυνηγάει για καιρό τον Παναθηναϊκό, καθώς πέραν από τους λόγους  πρεστίζ μιας τέτοιας ήττας, ο Δημήτρης Πρίφτης είναι αυτός, που όπως και πέρσι (με την Καβάλα) έτσι και φέτος, κλείνει τον δρόμο της πρώτης θέσης στους «πράσινους». Το «τριφύλλι» έκανε ό,τι ακριβώς χρειάζεται στα νότια προάστια προκειμένου να χάσει και να βάλει έναν μεγάλο μπελά στο κεφάλι του.
Τι κι αν στο ξεκίνημα του ματς φάνηκε πως ο περίπατος θα ήταν υγιεινός (16-2, 23-7), η συνέχεια ήταν άκρως… ανθυγιεινή. Από τα 7/9 τρίποντα που είχε στα πρώτα 18 λεπτά ο Παναθηναϊκός, συνέχισε με 1/12 μέχρι τη λήξη, ενώ οι 10/23  ελεύθερες βολές (5/15 στο δεύτερο μέρος) χαρακτηρίζονται έως και… μηνύσιμες.
Από την άλλη ο Ίκαρος χωρίς κανένα άγχος, με πολύ ζώνη κι αφού διαπίστωσε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία διάθεση να τον… σκοτώσει, τα έβαλε όλα και χωρίς ούτε και ο ίδιος να καταλάβει πως, πήρε ένα ροζ φύλλο που θα το θυμάται για χρόνια.
Χρόνος να σταθούν σε αυτή τη μαύρη μέρα οι «πράσινοι» δεν υπάρχει, όμως, καθώς την Παρασκευή παίζονται πολλά με τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ. Εκεί η νίκη είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Από εκεί και πέρα είναι φανερό πως δεν έχουν καταλάβει όλοι που πατούν και που βρίσκονται. Πόσο ζυγίζει αυτή η άτιμη φανέλα και πώς πρέπει να τη φορούν. Οι νέοι έχουν το ντεσαβαντάζ ότι ο χρόνος είναι πιο πιεστικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι ευκαιρίες σαφώς λιγότερες.
Έτσι, όσοι είναι έτοιμοι οφείλουν να μπουν στη μάχη και να δώσουν το 101% των δυνάμεων τους. Να μπαίνουν στο γήπεδο και να «καθαρίζουν» τον αντίπαλο. Αυτοί θα συνεχίσουν, αυτοί θα μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν. Από την άλλη, ο Πεδουλάκης είναι φανερό πως δίνει χρόνο σε όλους (έπαιξαν και οι 12 στα πρώτα 11 λεπτά), ωστόσο, όταν… σφίγγουν τα γάλατα, το πράγμα αλλάζει.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Διαμαντίδης θα πρέπει να αφήσει τα… κόκκαλα του στο παρκέ. Εξάλλου, άνθρωπος είναι και όχι μηχανή και δε νοείται να παίζει 30 λεπτά με τον Ίκαρο. Ο Ούκιτς επιβάλλεται να γίνει πιο ουσιαστικός και ο Κίτσεν (ήταν σαφώς καλύτερος σήμερα, αλλά έπαιξε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος) να δείξει πως ΘΕΛΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να μπει άμεσα στο νόημα του υψηλότερου επιπέδου. Για τον Άρμστρονγκ δε χρειάζεται να πούμε πολλά, τα είπε όλα ο Πεδουλάκης αφήνοντας τον εκτός 12αδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου