Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012


Βαζέχα: «Ο Χουάν απελευθέρωσε τον Παναθηναϊκό»

Συντάκτης: Onsports TeamΔημοσίευση: 21.11.12 07:17
Βαζέχα: «Ο Χουάν απελευθέρωσε τον Παναθηναϊκό» | onsports.gr

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιλογή του Χουάν Ραμόν Ρότσα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Κριστόφ Βαζέχα, μιλώντας στην εφημερίδα «Η Πράσινη».
Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών ευχήθηκε να μείνει ο Αργεντινός τεχνικός για πολλά χρόνια στο τιμόνι του «τριφυλλιού», καθώς αγαπά όσο λίγοι την ομάδα. «Να μείνει στονΠαναθηναϊκό ο Χουάν! Όχι ως υπηρεσιακός προπονητής, αλλά ως προπονητής που μπορεί να επαναφέρει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή του. Το σπίτι του. Λίγοι αγάπησαν τον Παναθηναϊκό όπως ο Χουάν. Ο φίλαθλος κόσμος τού το αναγνωρίζει και ανταποδίδει την αγάπη. Εύχομαι να παραμείνει στην ομάδα για χρόνια», ανέφερε αρχικά.
Για τα χαρίσματα του Αργεντινού, ο Βαζέχα υπογράμμισε: «Μπορεί να αλλάξει και να βελτιώσει την ψυχολογία των παικτών καλύτερα από κάθε άλλον στον Παναθηναϊκό. Είναι χαρισματικός. Έχει κάποια μυστικά που δεν τα αποκαλύπτει σε κανέναν. Ο ίδιος τα γνωρίζει καλύτερα. Διαθέτει τον τρόπο και την εμπειρία να μετατρέψει την ομάδα σε γροθιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον σύλλογο».
Ηδη φάνηκε η επιρροή του στην ομάδα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με τον Πολωνό να τονίζει: «Ο Χουάν απελευθέρωσε τον Παναθηναϊκό από το άγχος και του έδωσε κίνητρο να επιστρέψει στις επιτυχίες. Εκτιμώ ότι οι ‘πράσινοι’ διαθέτουν καλύτερους παίκτες στο ρόστερ τους από ομάδες που προπορεύονται του Παναθηναϊκού στη βαθμολογία. Πριν από τον Χουάν, οι παίκτες δεν μπορούσαν να προσφέρουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους».
Στη συνέχεια, ο Βαζέχα ανέφερε πως ο Ρότσα θα δώσει ευκαιρίες και στα νεαρά παιδιά, τα οποία γνωρίζει πολύ καλά: «Ο Χουάν δεν κάνει διακρίσεις. Θα δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες. Θα αποφασίσει ποιοι του κάνουν και ποιοι όχι. Μέρα με τη μέρα αποκτά πιο καθαρή εικόνα για τους παίκτες που καλείται να διαχειριστεί».
Τέλος, θυμήθηκε πως με την καθοδήγηση του Αργεντινού, ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει στους «4» του Champions League: «Είχαμε χημεία και θέληση. Ταιριάζαμε. Ήμασταν όλη μέρα στην Παιανία. Ο Χουάν θέλει και μπορεί να τα καταφέρει. Μας βοηθούσε τόσο πολύ να αποβάλλουμε το άγχος. Να αγωνιστούμε απελευθερωμένα και να κοιτάξουμε τον αντίπαλο στα μάτια, όσο ισχυρός κι αν ήταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου