Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012


«Σωζεται» η Λεωφορος, λογω… Σηφουνακη

Written by fidelio verde. Posted in ΓΗΠΕΔΙΚΟ
1
Published on Οκτωβρίου 11, 2012 with No Comments
Κανένα νομικό «πάτημα» δεν φαίνεται να υπάρχει για την κατεδάφιση της Λεωφόρου, πριν ολοκληρωθούν οι νέες εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, σύμφωνα με τον νόμο Σηφουνάκη.
Όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος νόμος για να κατεδαφιστεί η ιστορική έδρα των «πρασίνων», θα πρέπει πρώτα να γίνουν τόσο οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, όσο και η ανέργεση του νέου γηπέδου, σύμφωνα με την «Goal».
O νόμος άλλωστε Σηφουνάκη (17/6/10), ήρθε να «διορθώσει» εκείνον της Μπιρμπίλη, ο οποίος έδινε το δικαίωμα σε δήμο και Βωβό να ζητήσουν και να πετύχουν έκδοση κατεδάφισης του γηπέδου της Λεοφώρου.
Παράλληλα αυτό που τονίζεται στον συγκεκριμένο νόμο, είναι ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί κανένα εμπορικό κέντρο, αν προηγουμένως δεν κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό και στην συνέχεια γκρεμιστεί η Λεωφόρος.
«Ψάχνει» συμφωνία με Καμίνη ο Μακρόπουλος
Παράλληλα για να ολοκληρωθεί το προεδρικό διάταγμα και να εξεταστεί άμεσα από το ΣτΕ, πρέπει προηγουμένως να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών. Συγκεκριμένα του δήμου Αθηναίων με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αλλά και του δήμου Αθηναίων με τον Μπάμπη Βωβό. Όσον αφορά την άλλη προϋπόθεση, αφορά την χρηματοδότηση του έργου, η οποία και βαραίνει όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αποκλειστικά τον δήμο Αθηναίων.
Έτσι για να υπάρξει συμφωνία, πρέπει προηγουμένως να γίνει συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Καμίνη και Μακρόπουλου, κάτι που επιζητεί όπως φαίνεται και ο Γιάννης Αλαφούζος. Μάλιστα έχει ήδη υπάρξει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές όπως όλα δείχνουν και πλέον αναμένονται άμεσα εξελίξεις.
http://www.panathinaikoskosmos.com/2012/10/11/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου