Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012


Έρχεται το νερό του Καματερού

 (ή μήπως του Ριάντ;)

Στην Ελλάδα κατά καιρούς πίστεψε ο κόσμος σε διάφορα… μεταφυσικά τα οποία θα του έλυναν τα προβλήματα. Το νερό του Καματερού που θα θεράπευε τον καρκίνο. Τον θησαυρό των Γερμανών κατακτητών που είχε αμύθητα ποσά. Τα ομόλογα της τράπεζας Ανατολής των 670 δις ευρώ που ήταν θαμμένα σε ένα συρτάρι. Ο βυθός των ελληνικών θαλασσών ο οποίος είναι τίγκα στο πετρέλαιο. Και ύστερα ήρθαν οι πρίγκιπες του Ιζνογκούντ. Πλήθη λαού έσπευσαν να συνδράμουν στη δημιουργία ενός μύθου. Ο οποίος δεν θα είχε δημιουργηθεί ποτέ εάν συγκεκριμένα ΜΜΕ και ακόμα πιο συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έκαναν ό,τι κάνουν -οι περισσότεροι- τους τελευταίους μήνες: δεν έδιναν παραπάνω σημασία από αυτή που αξίζει.
Έχοντας πάντα στο μυαλό όσα πανέμορφα συνέβησαν τους τελευταίους 15 μήνες με την πριγκιπολαγνεία, έχω να συνδράμω ρεπορταζιακά στην ενημέρωση. Το matigarrida είχε προϊδεάσει για την επανεμφάνιση του μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) μετά το ντέρμπι. Πάμε στα παρακάτω.
Ο πρίγκιψ πρέπει πια να είναι σε ελληνικό έδαφος, εάν πιστέψουμε τον Ιζνογκούντ. Έχει κάνει κράτηση για τρία βράδια στο Divani Caravel, όπου την Τετάρτη το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Ο Ιζνογκούντ λέει ότι την Τρίτη θα σταλούν σε όλους τους μετόχους της ΠΑΕ (επαναλαμβάνω, σε όλους) επιστολές με υπογραφή και σφραγίδα του Σαουδάραβα όπου θα κατατίθεται αναλυτικά η πρόταση για την εξαγορά των μετοχών τους! Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι ίσως να έχουν λάβει γνώση από σήμερα κάποιοι.
Ποια είναι η πρόταση; Ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) θα καλύψει το άνοιγμα της ΠΑΕ (κατά Αλαφούζο 28 εκατ. ευρώ, κατά άλλους 25 αλλά για τρία εκατομμύρια ευρώ δεν χαλάνε τέτοιες μπίζνες), βάζοντας τα χρήματα είτε στην επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε σε μια… επόμενη. Παράλληλα θα καλύπτει όσα μέλη της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» έδωσαν τα χρήματά τους για να γίνουν μέλη ενώ θα κάνει προσφορά για την εξαγορά των εγκαταστάσεων της Παιανίας (κοντά στα 10 εκατ. ευρώ) και φυσικά θα υποσχεθεί μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή νέου γηπέδου. Ως αντάλλαγμα οι μέτοχοι θα πρέπει να παραδώσουν τις μετοχές τους. Ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) θέλει τούτη τη φορά το 90% της ΠΑΕ (το 10% υποχρεωτικά μένει στον Ερασιτέχνη). Λογικό. Το 54,7% το ζητούσε επί Βαρδινογιάννη. Τώρα τα θέλει όλα.
Οι μέτοχοι θα έχουν δέκα ημέρες προθεσμία για να απαντήσουν. Μετά την πάροδο του δεκαημέρου, δυστυχώς για όλους ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) θα αποσύρει την πρόταση. Οριστικά.
Θα πει κανείς «ποια διαφορά έχει με την προηγούμενη πρόταση;». Η ουσιαστικά διαφορά θα είναι τα λεφτά. Εάν τα δείξει σε κανονική τράπεζα και με κανονικό τρόπο δέσμευσης, τότε θα έχει ουσία. Αλλιώς μέρες που είναι θα ευθυμήσει η πλάση ξανά.
Ο σεναριογράφος δείχνει να έχει κέφια. Όπως και πέρυσι τέτοιο καιρό όταν σε μια νύχτα έκανε αλλαγή πρίγκιπα! Με ρωτούν κάποιοι: «Και αν ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) πάρει τον Παναθηναϊκό τι θα πεις;». Μην σας κρατάω σε αγωνία. Λέω να αναφωνήσω «Ινσαλλάχ»!
http://matigarrida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου