Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν πιστεύω σε Πρίγκιπες»!


Από Νίκο Αθανασίου 
 | Πέμπτη, 20 Δεκ 2012 11:52


Ψηφίστηκε στα 28 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ του Παναθηναϊκού με τον Αλαφούζο να αναφέρει στη Γ.Σ. πως δεν πιστεύει σε Πρίγκιπες και θα μαζέψει 7,5 εκατ. ευρώ! Το gazzetta.gr βρίσκεται στα πράσινα γραφεία.

Η Γενική Συνέλευση αναμένεται να βάλει ένα τέλος στην ιστορία με τον Πρίγκιπα Φεϊζάλ καθώς ψηφίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 28 εκ. ευρώ με τιμή μετοχής 0,33 ευρώ, παρά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που γράφτηκαν στον Τύπο.
 Πλέον, ο Σαουδάραβας μπορεί από την Παρασκευή το πρωί να βάλει τα χρήματα για να πάρει τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει και ένα περιθώριο μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.
Με αυτή την κίνηση οι μέτοχοι του Τριφυλλιού θέλουν να... βγάλουν μπροστά τον Σαουδάραβα για να δουν τις πραγματικές προθέσεις τους και το αν τελικά θα μπει με το ποσό που επιθυμεί στην ΑΜΚ, ώστε να λάβει το 
67,5%. Παρούσα είναι και η νομική εκπρόσωπος του, Κασσιανή Μιχοπούλου.
Στα γραφεία  βρίσκονται ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του πατέρα του Αδαμάντιου, Λεωνίδας Πολέμης, ο αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Τάκης Οικονομόπουλος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος.
Αλαφούζος: «Πρέπει να πιστέψω πως είναι αληθινός»
Ο Γιάννης Αλαφούζος στην ομιλία του τόνισε πως δεν πιστεύει σε Πρίγκιπες, αλλά το κάνει για το καλό του Παναθηναϊκού: «Μας ήρθε ένα γράμμα από έναν Πρίγκιπα με μεγάλο όνομα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι θέλει να επενδύσει. Έγινε λόγος για μια επιταγή που δεν την είδαμε αλλά τέλος πάντων. Ακούγεται εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής, αλλά υπάρχουν κάποιοι εκκεντρικοί Πρίγκιπες, οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν να επενδύσουν.

Εμείς δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν ιδιωτική επιχείρηση γιατί εκπροσωπούμε 1,8 εκατομμύρια κόσμου. Ο Παναθηναϊκός είναι όπως η Ελλάδα, βλέπετε τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Κάναμε μεγάλα ανοίγματα και το ίδιο έγινε και στον Παναθηναϊκό. Ακολουθούσαμε μια λογική οικονομική πολιτική και μόλις έγιναν ανοίγματα, είδατε τι έγινε. Επειδή η Συμμαχία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που προσδωκούσαμε, και οι μέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα, εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία στον Πρίγκιπα να μπει, κάνοντας την ΑΜΚ στα 28 εκατομμύρια ευρώ.
Υποχρεωτικά, ζητάω να άρετε τις επιφυλάξεις σας και να του δώσουμε τη δυνατότητα. Έχω συζητήσει με τους άλλους βασικούς μετόχους και συμφωνούν όλοι. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά, έχουμε μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία με την πλευρά του Πρίγκιπα, για αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, γιατί 5 αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα και πρέπει να ξέρουμε ποια θα είναι η διοίκηση. Εμείς δεν πιστεύουμε στην εύκολη αγορά της δόξας μέσα σε λίγους μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου