Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΔOΘEI Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΩΝΟΣ


Η σύμπραξη του «12» σώζει τον Παναθηναϊκό

Διαπιστωμένα τα πιο εύκολα, ευδιάκριτα και λογικά οι Έλληνες τα κάνουμε ζόρικα, περίπλοκα, παράλογα. Τριγωνομετρία εξελίσσεται η νέα, νέα, νέα, νέα (άραγε έβαλα αρκετά;) πρόταση του πρίγκιπος του Ιζνογκούντ. Γιατί άραγε; Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο κινείται και η εξήγηση της πιο επιθετικής συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου. Όλα έχουν εξήγηση. Αρκεί -εκτός από κάποια ψήγματα γνώσης- να βάζει κανείς τη λογική μπροστά.
Λένε ας πούμε ορισμένοι: «Μα αφού ο Αλαφούζος δεν βάζει μία, οι μέτοχοι είναι αμέτοχοι, είναι δυνατόν να μην αφήνουν τον Σαουδάραβα να χαρίσει τα λεφτά του;». Ποιος είπε ότι δεν τον αφήνουν; Επειδή το εκστόμισε ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) ότι το καλοκαίρι έγινε αύξηση από 15 στα 6 εκατ. ευρώ; Γιατί είχε πουθενά 15 εκατ. ευρώ έτοιμα για τον Παναθηναϊκό και δεν τα έβαλε; Όχι. Ούτε καν την επιταγή, τον αριθμό της οποίας εμφανίζει, που εμπεριέχει στην τωρινή πρόταση δεν είχε. Ακόμα και αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι μέτοχοι δεν τον αφήνουν τώρα να βάλει τα 28 εκατ. ευρώ (και μετά άλλα 42 και άλλα 100…), θα πρέπει να περιμένουν μέχρι αύριο οπότε και θα ειπωθεί από τους μετόχους «Τα έχεις; Βάλτα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου». Ιδού η Ρόδος παίδες. Μην μπερδεύεστε με ψεύτικα διλήμματα.
Θα σας πω και τη συνέχεια γιατί βλέπω γυάλινη σφαίρα (Τι; Δεν το πιστεύετε; Και γιατί τόσο καιρό κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν τα εκατομμύρια ευρώ κάπου στη Σαουδική Αραβία, περιμένοντας τον Παναθηναϊκό;). Αν η αύξηση γίνει στα 15 εκατ. ευρώ όπως έχει προτείνει το Δ.Σ., ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) θα… στραβώσει. Και κατά τους Ιζνογκούντιους χρησμούς θα μας αφήσει. Για τελευταία φορά (μπρρρ, σαν απειλή ακούγεται). Γιατί θα εκνευριστεί ο Σαουδάραβας; Γιατί λέει δεν θα φτάσει το 67,5% που θέλει αλλά το 58%. Εντάξει, παιδιά σηκώνω τα χέρια όχι ψηλά αλλά πανύψηλα.
Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος στη Γη που του φαίνεται λογικό αυτό; Τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσει ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) εφόσον ρουμπώσει εμένα και μερικούς άλλους αλλόθρησκους, βάζοντας 15 εκατ. ευρώ στην επικείμενη ΑΜΚ; Θα μπορεί ανετότατα να ξανακάνει ΑΜΚ σε ένα μήνα (έχοντας πια την πλειοψηφία των μετοχών), να ορίσει ό,τι ύψος του ταιριάζει στα σχέδια και να φτάσει όχι το 67,5% αλλά το 90%. Άραγε θα έχει κανείς από τους νυν μετόχους το θράσος να πει σε άνθρωπο που θα έχει βάλει τα 15 του εκατομμυριάκια «όχι αδερφέ, δεν θα κάνουμε νέα ΑΜΚ για να βάλεις άλλα 13 μύρια»; Θα βγει ο λαός στους δρόμους (και στην Ελλάδα και στη Σαουδική Αραβία!).
Το στρίβειν δια του αρραβώνος το έχουμε μάθει με τον Ιζνογκούντ. Από την ανωριμότητα του Prince Sultan μέχρι την ενηλικίωση της πριγκιπέσσας (όχι του Μάλαμα ή του Καρρά αν προτιμάτε) και από τη Βουλή που δεν πέρναγε έγκαιρα το νομοσχέδιο μέχρι το ρημαδοΔΝΤ που δεν δίνει τις δόσεις στη χώρα για να υπάρξει σταθερότητα. Μα δεν πάει μήνας που ο Ιζνογκούντ έλεγε ότι ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) δεν υποβάλει ακόμα την πρότασή του γιατί περιμένει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα! Τώρα δηλαδή να αναστενάξουμε από ανακούφιση ως Έλληνες και να σκεφτούμε ότι αφού ήρθε κοτζάμ πρίγκιψ να επενδύσει, σημαίνει ότι τη σκαπουλάραμε; Ρε τι γέλιο ρίχνουμε!
Συγνώμη που τη χαλάω σε πολλούς αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είναι σοβαρά όσα κάνει ο Αλαφούζος; Νομίζω ότι από το Matigarrida έχει ασκηθεί τόσο σκληρή κριτική (και δίκαιη θέλω να ελπίζω) για τον πρόεδρο και το εγχείρημα της λαϊκής βάσης, που έχετε καταλάβει ότι δεν το θεωρώ λύση. Προσοχή όμως: η αποτυχία της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και οι λάθος χειρισμοί του Αλαφούζου δεν καθιστά σωτηρία την περίπτωση του μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο).
Είπε ο Ιζνογκούντ -αφού πρώτα βέβαια το είχε πει στους γνωστούς παρατρεχάμενους και το είχαν δημοσιεύσει- ότι αν αρνηθούν την πρόταση οι μέτοχοι, θα πρέπει να βάλουν 30 εκατ. ευρώ. Πρώτον, δεν προκύπτει άρνηση πρότασης. Δεύτερον εάν θέλει να περάσει ως άρνηση των μετόχων πιθανή αποχώρησή του από το προσκήνιο -είναι οι μέρες να εξαφανιστεί- καλό είναι να θυμάται ότι ο ίδιος ο μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο) δεν έβαλε τα χρήματα.Και για να τελειώνουμε και με αυτό το παραμυθάκι του σεναριογράφου: οι μέτοχοι, όχι φυσικά η «Παναθηναϊκή  Συμμαχία», έβαλαν τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων στην τετραετία (για να πάρουν όλοι μαζί 35%, όχι 67,5% που απαιτεί ο Σαουδάραβας) και πρόσφεραν πάρα πολλά. Ούτε ο σεναριογράφος ούτε πολλώ δε μάλλον ο Ιζνογκούντ δικαιούνται να τους κρίνουν.
Για τα παραμύθια της Χαλιμάς, τα νερά του Καματερού και τα λοιπά έχω γράψει και ξαναγράψει. Έχουν όλα λογική εξήγηση μέσα στον παραλογισμό τους. Στις εποχές που ζούμε το ψέμα είναι πιο πιστευτό από την αλήθεια. Ειδικά όταν δίνει μια ελπίδα.
Όσο για την επιθετική γραμμή Αλαφούζου το ζήτημα είναι απλό: θεωρεί ότι κάποιος από ψηλά του κάνει εδώ και κάμποσο καιρό πολεμική, άροντας την εμπιστοσύνη του. Ποιος; Ε, δείτε και λίγο… τηλεόραση. Όλα πια έτοιμα τα θέλετε;
Άντε επτά και σήμερα έμειναν για να πετάξουμε σε μαγικά χαλιά. Μέχρι τότε να παραδεχθώ ότι αυτή τη φορά το σκηνικό της συνέντευξης Τύπου στήθηκε καλύτερα. Υπήρχαν κανονικοί αστυνομικοί, κανονικοί ιδιωτικοί αστυνομικοί, κανονικοί κλακαδόροι, κανονικοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, μα κυρίως κανονικές όμορφες παρουσίες τριγύρω. Μπορεί να κόστισε κάτι παραπάνω αλλά μπρος στα κάλλη τι ‘ν’ ο πόνος; Αλλά ρε γαμώτο είναι δυνατόν κοτζάμ πρίγκιψ να δέχεται να μιλάει πάνω στη φωνή του ο Ιζνογκούντ και η κυρία, να απαντούν αντ’ αυτού στις δύσκολες ερωτήσεις και ο ίδιος να είναι πιο ήρεμος και από τον… θάνατο;
Πάντως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Διάβασα πολλά για την ημερομηνία της συνέντευξης Τυπου του μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο). Σύμφωνα με επαγγελματίες αριθμολόγους, η ημερομηνία 12/12/12 είναι ιδανική για έρωτες και επενδύσεις. Ο Ινδός ειδικός Swetta Jumaani υποστηρίζει ότι είναι μια φανταστική μέρα για να ξεκινήσει μια επιχείρηση ή να γίνει μια σημαντική αγορά. Επίσης, το 12 είναι ένας ιδιαίτερος αριθμός, καθώς το άθροισμα των ψηφίων του είναι 3. Το 3 είναι ο αριθμός του Δία, συμβολίζει δηλαδή το μεγαλύτερο πλανήτη, καθώς και τον πλούτο. Προσοχή, όμως! Η 12/12/12 είναι μια μέρα τελείως ακατάλληλη για να φοράμε μαύρα. «Το μαύρο είναι ένα δυσοίωνο χρώμα» λέει ο Ινδός αριθμολόγος, ειδικά τώρα που πλησιάζει και η 21η/12/12 (με το 21 να είναι αντίστροφο 12), ημερομηνία εκπλήρωσης της προφητείας των Μάγια.
Βάσει των παραπάνω όλα θα πάνε καλά με τον μπιν Αμπντουλαζίζ (εις το τετράγωνο). Εξαιρουμένου του Ιζνογκούντ που φορούσε μαύρα!
http://matigarrida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου