Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012


Κι ύστερα ήρθαν -ή ξανάρχονται;- οι πρίγκιπες (ή αλλιώς η τελευταία καλή ιδέα)

Σε μια ελληνική κοινωνία που καθημερινώς αυξάνει την αγωνία και τους φόβους της για το μέλλον, είναι απόλυτα φυσιολογικά ζητήματα τα οποία άπτονται του ποδοσφαίρου να περνούν σε δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μοίρα. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου συνειδητοποίησε ότι η μπαλίτσα (ανεξαρτήτως αθλήματος) είναι μια όμορφη ενασχόληση για να ξεφεύγεις. Όχι η ζωή μας η ίδια. Το αισθάνομαι και εγώ πολλές φορές πια μέσα στην καθημερινότητά μου που λόγω επαγγελματικής ιδιότητας πρέπει να ασχολούμαι κάθε μέρα με τα του Παναθηναϊκού. Ακριβώς επειδή έχουμε ζοριστεί πολύ -πρωτίστως οικονομικά και από εκεί και πέρα «χτυπάει» σε άλλους τομείς, όπως η ψυχική υγεία, η σωματική υγεία, το συναίσθημα κ.α.- δεν υπάρχει μπόλικο κουράγιο για να σκεφτούμε πιο σύνθετα (όπως γίνονταν παλαιότερα), να αναρωτηθούμε για πράγματα που δεν «κολλάνε» μεταξύ τους, να αναζητήσουμε απαντήσεις.
Δείτε για παράδειγμα τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Τι κουβέντα να κάνεις; Δύο – τρία χρόνια πίσω όλη η συλλογιστική της εταιρίας λαϊκής βάσης δεν θα… πέρναγε ούτε απέξω. Τώρα η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» πέτυχε να μείνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη. Τελεία και τέλος. Σε όλα τα άλλα απέτυχε. Και δεν υπάρχει καμία προοπτική αναζωογόννησης. Να βρεθούν λέει τρόποι προσέλκυσης νέων μελών. Πώς; Μόνο εάν αντί για 100 ή 80 ευρώ που σκέφτονται να ρίξουν τη συνδρομή, έδιναν αυτά τα λεφτά σε όσους δεν έχουν γραφτεί θα πείθονταν κάποιος να γίνει μέλος! Η λογική είναι απλή: «σήμερα που δεν μου περισσεύει ευρώ, να δώσω χρήματα για να κάνει κουμάντο ο Αλαφούζος και ο κάθε Αλαφούζος. Αν θέλει να αποφασίζει για όλα, ας βάζει ο ίδιος τα λεφτά». Μπορεί κανείς να τον ψέξει για το συλλογισμό; Όχι. Αναγνωρίζω σε αυτόν τον άνθρωπο ότι για «Χ» λόγους προσπαθεί, ξοδεύοντας καθημερινά ώρες από τη ζωή του και τη ζωή συνεργατών του για τον Παναθηναϊκό. Μόνο που πια ούτε ιδέες υπάρχουν, ούτε χρήματα. Θα μπορούσα να γράψω τόμους για τα λάθη της «Συμμαχίας». Δεν βρίσκω το λόγο πια σήμερα.
Εκ των πραγμάτων κάτι που στηρίζεται από τόσο λίγο κόσμο, έχει αποτύχει. Είναι ακριβώς το ίδιο που συνέβη με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Όταν απέξω διαδήλωναν εναντίον της φιλοσοφίας του 20-25.000 άνθρωποι και μέσα στο γήπεδο ήταν 5.000, ήταν εμφανές ότι είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του. Βρήκε και έναν ωραίο τρόπο να κρατήσει τον Παναθηναϊκό χωρίς να βάζει χρήματα και ήταν… βασιλιάς. Εκείνη, η πολυμετοχικότητα αλλά με τον ίδιο να κρατάει την ισχυρή πλειοψηφία, ήταν η τελευταία καλή ιδέα του.
Μετά ο σεναριογράφος ανέλαβε δράση και τα έκανε μαντάρα. Έφερε παραμύθια με πρίγκιπες πάνω σε καμήλες φορτωμένες με λεφτά, εμφάνισε έναν υπαλληλάκο -του- τον Ιζνογκούντ ο οποίος έχει το χούι να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και αυτό αρκεί για να είναι πειστικός στο ρόλο του. Υπήρξαν άλλες τρομερές ιδέες. Η παραίτηση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ήταν μια από αυτές.
Εδώ και καιρό υπάρχει ένα επικοινωνιακό επιτελείο γύρω από τον Τζίγκερ. Δουλειά τους, απ’ όσα μαθαίνω, είναι αποκλειστικά τα του Παναθηναϊκού. Ο Βαρδινογιάννης ασχολείται πολύ με το Τριφύλλι. Έως πάρα πολύ. Στην ΠΑΕ και σε σημαντικά πόστα αποφάσεων, υπάρχουν άνθρωποί του. Μην ξεχνάμε ότι σε τομείς – κλειδιά είτε παρέμειναν τα ίδια πρόσωπα είτε… άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Ενημερώνεται, να είσαστε σίγουροι.
Μέρες τώρα ακούγονται σενάρια. Το κυρίαρχο αναφέρει ότι θα έρθει κάτι άλλο στο διοικητικό προσκήνιο του Παναθηναϊκού, με τη «Συμμαχία» να περνάει στο περιθώριο αφού… τελείωσε ο χρόνος της. Ελπίζω μόνο εάν πράγματι αποφάσισε ο σεναριογράφος να πιάσει δουλειά, να μην επαναφέρει ξαναζεσταμένα φαγητά. Γιατί ο Ιζνογκούντ έχει πάρει θέση: ο μπιν Αμπντουλαζίζ έχει εισιτήρια στην τσέπη μαζί με μια προσφορά μούρλια, να αγοράσει το χρέος του Παναθηναϊκού και μαζί την ΠΑΕ! Έχουν γνώση, λέει ο περιφερόμενος σαλτιμπάγκος, όλοι οι μέτοχοι για την επικείμενη πρόταση και συμφωνούν.
Μέρες που είναι ας ελπίσουμε να φωτίσει κάποιος το μυαλό του σεναριογράφου. Όχι για όσα έχει βάλει τους ψευτοθόδωρους να γράφουν σε σάιτ (νέα μόδα) και εφημερίδες. Αλλά τουλάχιστον να μην ταλαιπωρήσειτον ήδη ταλαιπωρημένο, από όλα όσα του… εξασφάλισαν οι ΓΑΠ, οι Βενιζέλοι, οι Σαμαράδες, κόσμο.
  • http://matigarrida.gr/2012/12/05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου