Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

''ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ''


ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ......... ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Είναι τελείως γελοίο αυτο που γίνεται. Απο την ΠΑΕ δεν δείχνουν διάθεση να βοηθήσουν απο την δε άλλη πλευρά δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον να μπούν. Έχω υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Φειζάλ με κίνδυνο να γίνω γραφικός στους γνωστούς μου. 
¨ομως σήμερα ακούω κάποιες παπαριές απο τον Τσάκα που θα ήθελα να τις σχολιάσω (με βάση τις γνώσεις μου πάνω στην επιστήμη της χρηματο-οικονομίας).
Οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν είναι τόσο απο την Grant Thornton, όσο και απο την Delloite. Και οι δύο εταιρείες είναι κολοσσοί στο αντικείμενο τους και οι έλεγχοι τους δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση. Αν αυτοί οι έλεγχοι δείχνουν κάτι, τότέ αυτό είναι και μόνο αυτό.

Δεύτερον, οταν πηγαίνεις να κάνεις έναν γαμημένο οικονομικό έλεγχο φίλε Βλάσση, ναι τότε ζητάς τον πιο πρόσφατα δημοσιευμένο ισολογισμό της ΑΕ και επιπλέον ένα ισοζύγιο (σε τεταρτοβάθμια μορφή) όπου εκει φαίνονται τόσο τα ενεργητικά στοιχεία όσο και τα παθητικά (που μας ενδιαφέρουν).

Παίρνεις λοιπόν την πλήρη ανάλυση της κάθε λογιστικής ομάδας (1-8) και βλέπεις τι σκατά γίνεται. Με βάση λοιπόν την ανάλυση του ισοζυγίου, κάνεις ενα ματσάρισμα αν στα κύρια σημεία που ΕΣΥ βρήκες έχουν αναλυθεί απο τις 2 εταιρείες που προανέφερα. Αν ΝΑΙ τότε είσαι ΟΚ,, αν ΟΧΙ ζητάς κάποια επιπλέον στοιχεία.
ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Μια διευκρίνηση προς τον δημοσιογράφο κ. Σπανουδάκη ο οποίος καροίδευε το γεγονος οτι ενας έλεγχος δεν γίνεται να κρατήσει μόνο 5 μέρες όπως έλεγε ο κ. Τσάκας. Αν όλοι οι έλεγχοι κρατούσαν 2-3 μήνες σύμφωνα με τα όσα έγραφες, τοτε η κάθε εταιρεία Ορκωτών θα είχε καμια 40αρια χιλιάδες υπαλλήλους. 2 βδομάδες έλεγχος απο ομαδα4 ατόμων χρειάζεται για κολλοσούς.
Τώρα Βλάσση μου, ή βάζεις τα λεφτά και γίνεσαι ο πρώτος μάγκας ή την κάνεις και γίνεσαι ο πρώτος μαλάκας.
Τα κουκιά είναι μετρημένα.

Με εκτίμηση,
Ενας απλός ταπεινός Παναθηναικός(bohemian)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου