Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Λάθος άνθρωποι ,με λάθος χειρισμούς,

σε ομάδα-λάθος

Ο Χ.ΧΑΡΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

γράφει 

στο SPORT DAY


Φωτογραφία για Ο Αλαφούζος για την υποψηφιότητα Μώραλη

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ<<ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ>> ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η βαθμολογία του πρώτου γύρου είναι πρωτοφανής για το ελληνικό πρωτάθλημα.Πρωτοφανείς όμως είναι και οι συνθήκες μέσα στις οποίες διεξάγεται αυτό το μοναδικό πρωτάθλημα.Από όλες τις ασυνήθιστες-με βάση το όνομα και την ιστορία-θέσεις στη βαθμολογία κάποιων ομάδων,επικεντρώνομαι σε αυτήν του ΠΑΟ. Προφανώς οι εξωτερικές συνθήκες είναι ίδιες για όλους.

....O TΡΟΠΟΣ 
που κάποιος ανταποκρίνεται σε αυτές, όμως εξαρτάται από τις ικανότητες του,τα μέσα που διαθέτει και το σχέδιο του.Ειδικά για τον ΠΑΟ η κατάσταση που βλέπουμε σήμερα ξεκινάει από εκείνους που διαχειρίζονται τις τύχες της ομάδας.Πρόκειται για λάθος ανθρώπους θα πει κάποιος: <<Μα είναι οι μόνοι που προσφέρθηκαν να αναλάβουν αυτή την ευθύνη>> Σωστά και πρέπει να τους το αναγνωρίζεις,αλλά παραμένουν λάθος άνθρωποι για μία σειρά λόγων.Ο πρώτος είναι η πλήρη άγνοια του αντικειμένου.Ο δεύτερος είναι ο<<διοικητικος εγωισμός>>.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ
να ακούσουν προτάσεις ανθρώπων που καταλαβαίνουν ή υιοθετούν συμβουλές και υποδείξεις από ανθρώπους που εμπιστεύονται,αλλά είναι λάθος.Είναι καταστροφικό να νομίζεις ότι έχεις το αλάθητο.Ο τρίτος είναι ότι δεν είχαν κανένα συγκεκριμένο σχέδιο.Ο τέταρτος είναι ότι δεν έχουν διαμορφώσει την ομάδα των καταλλήλων ανθρώπων για τη δουλειά που έχουν αναλάβει.Η σημερινή κατάσταση  δείχνει πως οι άνθρωποι που διοικούν τον ΠΑΟ δεν έχουν ιδέα από <<διαχείρηση κρίσεων σε μία ποδοσφαιρική ομάδα.

ΓΙΑΤΙ
σε μια τέτοια κρίση,όταν έπειτα από μία βαριά ήττα δηλώνεις ότι ή τα πράγματα θα καλυτερέψουν ή θα γίνουν με τον τρόπο σου(τον οποίο κανείς δεν έχει καταλάβει και ο οποίος παράγει μόνο λάθη) ή ας αναλάβει όποιος άλλος νομίζει ότι μπορεί ,δεν διοικείς ούτε διαχειρίζεσαι καμία κρίση. Έχω ξαναπεί πως είναι λάθος οι ο άνθρωπος που διοικεί μια ΠΑΕ να την αντιμετωπίζει μόνο σαν επιχείρηση.Οι ΠΑΕ εκτός από επιχειρήσεις είναι και ποδοσφαιρικές ομάδες. Εχουν δύο σκέλη.Αν προσέξεις ή ασχοληθείς μόνο με το ένα,το άλλο θα ατροφήσει και η ομάδα θα κουτσαίνει.Αν αγωνιστικά τα πράγματα πάνε καλά βραχυπρόθεσμα,οικονομικά θα πάνε κατά διαόλου και οι συνέπειες θα εκτείνονται  στο διηνεκές.

ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ
την εποχή της πολυμετοχικότητας έδωσαν στην ομάδα το πρωτάθλημα,αλλά το οικονομικό άνοιγμα έγινε βάραθρο μέσα στο οποίο τώρα κατρακυλάει.Είναι το ίδιο καταστροφικό όταν ένας παράγοντας που προέρχεται από την ομάδα αναλαμβάνει νατη διοικήσει,έχοντας άγνοια ή αδιαφορώντας για την επιχειρηματική διάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου