Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

νημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013 11:14 μμ | Από .

Ο ΠΑΟ μετά τον Τσάκα

Ο ΠΑΟ μετά τον Τσάκα
Είναι αυταπόδεικτο ότι τούτη τη φορά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή ο Γιάννης Αλαφούζος χειρίστηκε πιο σωστά από ποτέ την υπόθεση ο πρίγκιπας με τα 28 εκατ. ευρώ . Κι είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κανείς μέσα από την παρατήρηση της εξέλιξης του σχετικού γκάλοπ που τρέχει στο gazzetta. Ακόμη και τώρα, μετά από το πέρας της προθεσμίας και την δίχως σοβαρή και πειστική εξήγηση επιλογή του πρίγκιπα να ζητήσει αβάντζο τεσσάρων ημερών, το περίπου 40% αυτών που απαντούν στη σχετική ερώτηση θα ήθελαν να δουν την ΠΑΕ να περιμένει ακόμη τέσσερις μέρες. Γιατί; Μα για την πιθανότητα του θαύματος, δηλαδή με την αβάσιμη ελπίδα να δουν τον πρίγκιπα να βάζει τα λεφτά.

Αυτή η απάντηση που δίνει σε κάθε σχετικό γκάλοπ ο κόσμος του Παναθηναϊκού δείχνει στην πραγματικότητα και το μέγεθος του προβλήματος ή/και της απελπισίας των φίλων του Τριφυλλιού μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγαπημένη τους ομάδα. Είναι ολοφάνερο ότι η συντριπτική πλειονότητα είναι απογοητευμένη και απαισιόδοξη για το μέλλον. Τα ποσοστά σε απαισιοδοξία είναι περίπου ίδια, δηλαδή κατά κάτι διαφορετικά από τα αντίστοιχα ποσοστά των απαντήσεων στην είσαι αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας στο 2013; ερώτηση. Σε αυτή είναι λίγο παραπάνω, δηλαδή στο 47% η απαισιοδοξία.

Ολο αυτό είναι ένα πρόβλημα που, εφόσον το προσεγγίσει δημιουργικά αυτός που έχει σήμερα την ευθύνη διοίκησης της ΠΑΕ, μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος, αυτού που καίει τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγήσει στην επόμενη ημέρα του.
Οπως πολύ πρόσφατα, σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δ.σ., παραδέχθηκε ο Αλαφούζος, το εγχείρημα για την χρηματοδότηση της ΠΑΕ από τον κόσμο απέτυχε. Και τώρα που κάηκε και η προοπτική του πρίγκιπα, είναι η ώρα ο Παναθηναϊκός να πάει παρακάτω.

Μια σειρά από ενδείξεις με οδηγούν στην εκτίμηση ότι η επόμενη ημέρα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα έχει ομοιότητες με παλαιότερες εικόνες. Για ποιον άλλο λόγο έχει εξελιχθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε βασικό συνομιλητή του Γιάννη Αλαφούζου τον τελευταίο καιρό; Για ποιον άλλο λόγο πιέζεται και πάλι η οικογένεια Βαρδινογιάννη να βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

Μετά το τέλος της ιστορίας με τον πρίγκιπα, είναι ώρα ο Παναθηναϊκός να πάει παρακάτω. Για να συμβεί πρέπει οι παίκτες να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Και αυτό μόνο ο Αλαφούζος μπορεί να το προκαλέσει. Ζητώντας από τους γύρω του να απαντήσουν αν θα ενισχύσουν ή όχι οικονομικά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εξηγώντας στον κόσμο, στην πλατιά μάζα των φίλων του συλλόγου τη σημερινή οικονομική-εταιρική κατάσταση, και την ιδέα του για την επίλυση του προβλήματος.

Αν ακόμη περιμένει τον κόσμο να χρηματοδοτήσει, ο Αλαφούζος κάνει λάθος. Διότι ακόμη και αν υπάρχουν αρκετοί που έχουν να δώσουν, δεν το κάνουν επειδή δεν πείθονται, όπως έχει αποδειχθεί. Είναι λοιπόν ώρα να πάει κι εκείνος παρακάτω: να κάνει δημοσίως την παραδοχή αποτυχίας του εγχειρήματός του, να μοιραστεί με τον κόσμο τις σκέψεις και τις ιδέες του για την λύση του προβλήματος. Κι αν δεν έχει, να προσκαλέσει οποιονδήποτε άλλο έχει λύση για τον Παναθηναϊκό, για να του τον παραδώσει. Διότι όσο μένει εκεί και δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, παίρνει πάνω του μεγαλύτερη ευθύνη από αυτή που του αναλογεί για την σημερινή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

gazzetta


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου